Θεσσαλία: Στα 300 εκατ. ευρώ το κόστος για τις ασφαλιστικές

09:46 14/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Οι πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία αναμένουν την οικονομική ενίσχυση του κράτους, ώστε να μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Το μεγαλύτερο όμως ποσό θα πρέπει να το αναζητήσουν από τις ασφαλιστικές εταιρείες, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. 

Αναλυτικότερα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέδειξε το θέμα των αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρείες

αποκαλύπτοντας ότι ενώ σε όλη τη χώρα τα οχήματα που καλύπτονται για φυσικές καταστροφές φτάνουν το 20%, σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Μαγνησία (Θεσσαλία) φτάνει μόλις το 10%.

Μιλώντας για την αποζημίωση των οχημάτων, επαγγελματικών και ιδιωτικών, επισήμανε ότι όποιος έχει ασφάλεια από φυσικές καταστροφές θα αποζημιωθεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Το ζήτημα, όπως είπε, είναι ότι στη Θεσσαλία ο αριθμός των οχημάτων που καλύπτεται για ζημιές από πλημμύρες είναι κάτω από 10% εξηγώντας ότι μόνο «το 10% των οχημάτων που καταστράφηκαν μπορούν να αποζημιωθούν από τις εταιρείες» και πρόσθεσε «Κάθε όχημα για να μπορέσει να αποζημιωθεί θα πρέπει να υπάρχει το αντίστοιχο έγγραφο της Πυροσβεστικής που δηλώνει τι συνέβη. Ακόμα και αυτό που χάθηκε αποζημιώνεται».

Αναφορικά με τις τις κατοικίες και σε αυτόν τον τομέα το ποσοστό των ασφαλισμένων δεν ξεπερνάει το 10%. «Ασφαλίζονται υποχρεωτικά όσα είναι (υποθηκευμένα) στην τράπεζα. Δεν έχουμε τόσα πολλά ασφαλιστήρια στον αγροτικό χώρο. Εκεί που είναι πολύ υψηλή ασφάλεια είναι στις επιχειρήσεις και ιδίως στις μεγάλες» τόνισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Το θέμα, όπως είπε, δεν είναι μόνο η αποκατάσταση των επιχειρήσεων αλλά και οι εργαζόμενοι. «Η ζημιά που φαίνεται στον θεσσαλικό κάμπο εκ πρώτης όψεως ξεπερνάει τα 300 εκατομμύρια για τις ασφαλιστικές » αποκάλυψε ο κ. Χατζηθεοδοσίου με το 80% των αποζημιώσεων να αφορούν τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Keywords
Αναζητήσεις
thessalia-sta-300-ekat-evro-to-kostos-gia-tis-asfalistikes.htm
Τυχαία Θέματα