Τέσσερα χρόνια επιτυχιών οδηγούν την Optima στο κατώφλι του ΧΑ

11:01 24/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Τέσσερα σχεδόν χρόνια πριν, τέλη Οκτωβρίου του 2019, ανακοινώθηκε η λειτουργία του πρώτου καταστήματός της Optima Bank στο Ψυχικό, παρέχοντας μια ευρεία γκάμα τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. 

Το όνομα της Optima Bank, τονιζόταν στην ανακοίνωση, αντανακλά τις αξίες της νέας τράπεζας και ταυτόχρονα λειτουργεί ως διαρκής υπενθύμιση της δέσμευσής της να

προσφέρει το καλύτερο δυνατό (Optimum), με πίστη και αισιοδοξία (Optimistic) σχετικά με τις προοπτικές που ανοίγονται για την ίδια, τους πελάτες της, αλλά και τη χώρα. 

Το όραμα της νέας τράπεζας έδινε ο Γιώργος Τανισκίδης, πρόεδρος του ΔΣ της Optima Bank: «Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς την ουσιαστική συμβολή των τραπεζών. Μέσα σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο και με γνώμονα να συμβάλουμε στην απελευθέρωση της πραγματικής δυναμικής της χώρας, δημιουργήσαμε την Optima bank, μια σύγχρονη τράπεζα που βάζει μπροστά, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού, όσο και σε επίπεδο καθημερινής λειτουργίας, τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας».

Tο Ενημερωτικό Δελτίο προβλέπει την πραγματοποίηση της δημόσιας προσφοράς και τη διαδικασία εισαγωγής των μετοχών το διάστημα 27-29 Σεπτεμβρίου, με τη διάθεση 21.000.000 νέων μετοχών, που αποτελεί το 28,5% του συνόλου τους.

Όσοι γνώριζαν τον Γιώργο Τανισκίδη δεν αμφέβαλλαν ότι με τις ικανότητες τους την στήριξη των μετόχων και της διοικητικής ομάδας που τον πλαισίωνε θα τον οδηγούσε να κάνει το όραμα πράξη και να δικαιώσει τις προσδοκίες. Σήμερα, μετά  από μια μια πρωτόγνωρα εντυπωσιακή πορεία στην τραπεζική αγορά, σε χρόνια γεμάτα προκλήσεις, η optima bank με πολλά επιτεύγματα στο ενεργητικό της,  ένα πανελλαδικό δίκτυο 27 καταστημάτων,  πληθώρα βραβεύσεων και διακρίσεων θα αποτελέσει την πρώτη τράπεζα που θα διαβεί το κατώφλι του ΧΑ μετά από 17 χρόνια, αποδεικνύοντας έμπρακτα την πίστη της στη δυναμική του. Η κίνηση αυτή αποτελεί αναμφίβολα ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της.  

Ποιος είναι ο Γιώργος Τανισκίδης

Ο Γιώργος Τανισκίδης διαθέτει πλούσια εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο Rogers & Wells στη Νέα Υόρκη. 

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εντάχθηκε στη Motor Oil Ελλάς. Στον τραπεζικό χώρο ξεκίνησε το 1990 στη Xiosbank, ως επικεφαλής Consumer Business Group και Branch Network. Κατόπιν της εξαγοράς της Xiosbank (τέλη 1998) από την Τράπεζα Πειραιώς, ο κ. Τανισκίδης ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντού και συμμετείχε στην Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού. Από το 2002 έως τον Ιούνιο 2010, υπό την ιδιότητα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Millennium bank Ελλάδος, ο κ. Τανισκίδης οδήγησε την Τράπεζα στην υλοποίηση των στόχων της πολύ νωρίτερα του αναμενομένου. Στο ίδιο διάστημα ηγήθηκε της εξαγοράς τραπεζικού ιδρύματος στην Τουρκία που μετονομάστηκε σε Millennium bank Turkey και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Από τα τέλη Ιουλίου έως τον Οκτώβριο του 2011, ο κ. Τανισκίδης διετέλεσε Προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της Proton Bank κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, όπου διατήρησε επιτυχώς τη ρευστότητα της τράπεζας και την πρόσβασή της στις αγορές εν μέσω μίας ταραχώδους περιόδου έως τη διάσπασή της. Από το 2003 έως το 2005, διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Visa International Europe. Έχει διατελέσει για πολλά χρόνια Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Συμμετέχει σε ΔΣ σε διάφορες εταιρείες στους τομείς του εμπορίου, της μεταποίησης και της ναυτιλίας ενώ από τον Ιούνιο του 2002 είναι ενεργό μέλος του διεθνούς οργανισμού ηγετικών στελεχών YPO. Διετέλεσε μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ευρώπης για οκτώ συναπτά έτη και υπήρξε Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Συνεδρίου το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα το 2016, με τρομερή επιτυχία. 

Ο κ. Τανισκίδης είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου αποφοίτησε πρώτος τη τάξει, και Master of Laws (LL.M.) από τη Νομική Σχολή του University of Pennsylvania.

Keywords
Αναζητήσεις
tessera-chronia-epitychion-odigoun-tin-optima-sto-katofli-tou-cha.htm
Τυχαία Θέματα