Με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια για τον Riviera Tower, η Novibet «ομιλεί» κυπριακά, η Άλφα Μαρίν πάει… ταμείο

10:01 24/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια για τον Riviera Tower

Με σημαντικά γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανέγερσης του Riviera Tower, του κτιρίου με συνολικό ύψος 205 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στο mega project στο Ελληνικό. Μάλιστα, η πολυπλοκότητα του κατασκευαστικού εγχειρήματος, σε συνάρτηση με τα δεδομένα που το χαρακτηρίζουν και το «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ακολουθηθεί, οδήγησε την Lamda Development σε συντονισμένες ενέργειες

προκειμένου να βρει την κατάλληλη ομάδα που θα συντονίσει, εποπτεύσει και εν γένει διαχειριστεί το κατασκευαστικό σκέλος του υψηλότερου κτιρίου στη χώρα. Η εταιρεία προχώρησε σε μια επίπονη αναζήτηση, καθώς τα στελέχη που αναζητούσε θα έπρεπε να διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία σε project of scale και τέτοια δύσκολα συναντώνται εντός των συνόρων. Πόσο μάλλον να είναι Έλληνες. Παρόλα αυτά, η Lamda Development στάθηκε εξαιρετικά τυχερή, πετυχαίνοντας… τζακ ποτ στην διαδικασία αναζήτησης, καθώς και έμπειρα στελέχη που να πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που είχε θέσει βρήκε, ενώ είναι και Έλληνες! Η τύχη της εταιρείας «κρυβόταν» στο Κατάρ και την διεξαγωγή του πρόσφατου Παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, καθώς εκεί τα συγκεκριμένα στελέχη είχαν την ευθύνη της ανέγερσης πλήθους αναπτύξεων, σε επίπεδο σταδίων, οικιστικών project, καθώς επίσης και έργων υποδομών. Η γνώση και εμπειρία που απέκτησαν εκεί, είναι σίγουρο πως θα φανεί κάτι παραπάνω από χρήσιμη στην Lamda Development σε σχέση με τον Riviera Tower -που κατασκευάζεται σχεδόν δίπλα στη θάλασσα- και οι πρώτοι όροφοι του οποίου αναμένεται να είναι ορατοί εντός του τρέχοντος έτους!

Παράλληλα, η ομαλή εξέλιξη της πορείας κατασκευής του έργου, σε συνάρτηση με την πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος για τη συγκεκριμένη ανάπτυξη ανάγεται σε στοίχημα για την εταιρεία και για έναν ακόμη λόγο: Έχει Η Lamda Development έχει ήδη πουλήσει το σύνολο των διαμερισμάτων στον ουρανοξύστη που κατασκευάζεται επί της παραλιακής οδού. Άρα, κάθε άλλο παρά επιθυμεί να δυσαρεστήσει τους πρόθυμους αγοραστές, οι οποίοι έχουν στραμμένη τη ματιά (και διαθέσιμα τα… πορτοφόλια τους) και προς τα υπόλοιπα, πολλά, όσο και εντυπωσιακά οικιστικά project που θα φιλοξενούνται στην αχανή έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Σύμφωνα με το master plan, το Riviera Tower θα αποτελείται από συνολικά 50 ορόφους, που με την σειρά τους θα «φιλοξενούν» 169 πολυτελή διαμερίσματα, ενώ ως χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών κατασκευής του έχει οριστεί το 2026 και δη κατά τους πρώτους μήνες του εν λόγω έτους.  

Η Novibet «ομιλεί» κυπριακά

Την ένατη χώρα-αγορά συνολικά και πέμπτη εντός του τρέχοντος έτους στην οποία ξεκίνησε πρόσφατα να δραστηριοποιείται προσέθεσε στο σχετικό portfolio της η Novibet. Η ελληνικών συμφερόντων GameTech εταιρεία, που φέτος συμπληρώνει 13 χρόνια παρουσίας στον ευρύτερο κλάδο της διαδικτυακής ψυχαγωγίας, εγκαινίασε την παρουσία της στην Κυπριακή αγορά, η οποία έρχεται μετά από τις Ελλάδα, Ιταλία, Ιρλανδία, Μεξικό, Βραζιλία, Καναδά, Εκουαδόρ και Χιλή, που προηγήθηκαν.  

H Novibet διαθέτει δύο τεχνολογικά hubs σε Ελλάδα και Μάλτα, απασχολώντας συνολικά κάτι παραπάνω από 800 εργαζόμενους, ενώ εστιάζει το ενδιαφέρον της στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη state of the art προϊόντων και υπηρεσιών προσωποποιημένης εμπειρίας ψυχαγωγίας.

Μάλιστα, η έντονη αναπτυξιακή τροχιά που έχει πετύχει, έχει οδηγήσει την Novibet στον διπλασιασμό του συνολικού headcount της κατά την τελευταία διετία. 

Η Άλφα Μαρίν Α.Ε. πάει… ταμείο

Το ποσό των €463.254,58, το οποίο και αντιστοιχεί στο 50% της εγκεκριμένης επιχορήγησης συνολικού ύψους 926.509,15 ευρώ εγκρίθηκε προκειμένου να καταβληθεί στην επιχείρηση Άλφα Μαρίν Α.Ε., στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου 3908/2011.

Αφορά σε επενδυτικό σχέδιο της εν λόγω εταιρείας σε σχέση με την επέκταση της 5άστερης ξενοδοχειακής μονάδας St. Nicolas Bay, που εδρεύει στη θέση «Νησί» του Δήμου Αγίου Νικολάου της Περιφέρειας Κρήτης, κατά 28 κλίνες, συνολικού επιλέξιμου κόστους επένδυσης της τάξεως των €2.649.308,50.

Σταδιακή αναμόρφωση της εικόνας των νοσοκομείων 

Η κυβέρνηση έχει διακηρύξει και επιχειρεί να μεταβάλλει το status των νοσοκομειακών υποδομών στη χώρα μας, οι οποίες έπειτα από την δεκαετή οικονομική κρίση και την τριετή πανδημική περιπέτεια, που συνεπάγονταν την απουσία ουσιαστικών έργων, έχουν καταστεί -τουλάχιστον- προβληματικές, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής.  

Σε αυτό το πλαίσιο, η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) του ΤΑΙΠΕΔ ορίστηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή ως αρμόδια για την ωρίμανση και την υλοποίηση της δράσης «Ανακαινίσεις και Εκσυγχρονισμός Νοσοκομείων σε Ολόκληρη την Ελλάδα», αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας.

Εκεί, εντάσσεται το έργο «Υποδομές υγείας-Εθνικό Σύστημα Υγείας, Ανακαίνιση και Αναβάθμιση Υποδομών Νοσοκομείων» αφορά στην επέκταση, τον εκσυγχρονισμό, την λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών 80 νοσοκομείων, στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, καθώς και στην προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την κατασκευή νέων βοηθητικών κτιρίων, την αποκατάσταση υγρο/θερμομόνωσης, την αντικατάσταση υδραυλικών συστημάτων, την αναβάθμιση συστήματος κλιματισμού, την αντικατάσταση συστημάτων ιατρικού αερίου, την αντικατάσταση ειδών υγιεινής, τη γενική ανακαίνιση των δικτύων πυρασφάλειας και HVAC, τον εξωραϊσμό περιβάλλοντος χώρου, τη βελτίωση του κυκλοφοριακού δικτύου, την ανακαίνιση εγκαταστάσεων σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς κ.ά.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU. 

Στο πλαίσιο της ανωτέρω δράσης, το Ταμείο, προχωρά στη διενέργεια διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου αναβάθμισης, ανακαίνισης, εκσυγχρονισμού και αναδιαρρύθμισης του τμήματος επειγόντων περιστατικών σε συνολικά 3 νοσοκομεία στην χώρα μας. Πρόκειται για Γενικά Νοσοκομεία που ανήκουν διοικητικά στην 6η Δ.Υ.ΠΕ. και δη αυτό του «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, της Κορίνθου και της Ανατολικής Αχαϊας-Αιγίου, με συνολικό προϋπολογισμό €3.374.165,41 μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (προϋπολογισμός με ΦΠΑ 24%: €4.183.965,11).

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών έχει οριστεί η Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023.

Keywords
Αναζητήσεις
me-ena-sbaro-dyo-trygonia-gia-ton-riviera-tower-i-novibet-omilei-kypriaka-i-alfa-marin-paei-tameio.htm
Τυχαία Θέματα