Τεράστια ευκαιρία πρόκρισης στο Euro 2024 για την Εθνική Ελλάδος

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε τους αγώνες της στα προκριματικά του Euro 2024 με ισοπαλία κόντρα στη Γαλλία σε ένα ματς που διεξήχθη στην OPAP Arena. Σε ένα παιχνίδι με ρυθμό και πολλές φάσεις, η Εθνική μας έβαλε δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά, με τον αρχηγό Τάσο Μπακασέτα στο 56ο λεπτό και τον Φώτη Ιωαννίδη στο 61ο λεπτό.

Οι Γάλλοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, ισοφαρίζοντας σε 2-2 με τον Φοφανά στο φινάλε του αγώνα.

Η πρόκληση όμως για την Εθνική Ελλάδος είναι μπροστά της, μιας και απέκτησε μια δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024, όταν κλείδωσε την πρωτιά στον όμιλό της στο Nations League τον Ιούνιο του 2022.

Το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε η κλήρωση για τον καθορισμό των γηπεδούχων στους τελικούς αγώνες μπαράζ του EURO 2024 που αφορούσε και στην Εθνική μας.

Σημειώνεται ότι ο αντίπαλος της Εθνικής στον ημιτελικό των play offs θα είναι το Καζακστάν και ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 21 Μαρτίου 2024 εντός έδρας, στην OPAP Arena, η οποία αποτελεί την έδρα της ομάδας. Ωστόσο, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο του Καζακστάν θα αγωνιστεί εκτός έδρας στον τελικό της 26ης Μαρτίου με το νικητή του ζευγαριού Γεωργία – Λουξεμβούργο.

Όσον αφορά τον προσεχή αντίπαλό της, το Καζακστάν, η προϊστορία είναι συντριπτικά με την Εθνική μας, μιας και έχουν παίξει τρεις φορές -η τελευταία εκ των οποίων σε φιλικό την 1η Μαρτίου 2006- και σε όλες έχει νικήσει η Ελλάδα.

Με την τελευταία παρουσία της Γαλανόλευκης ομάδας σε σημαντική διοργάνωση να χρονολογείται στο… μακρινό πλέον 2014, όταν με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο είχε φτάσει στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, η ευκαιρία που παρουσιάζεται στον Γκουστάβο Πογέτ και τους ποδοσφαιριστές του να προκριθούν στο Euro 2024, απέναντι σε αντιπάλους… στα μέτρα τους θεωρείται πολύ καλή για να χαθεί, ενώ με βάση την παρουσία της Ελλάδας στον εξαιρετικά δύσκολο όμιλό της και ειδικά στους αγώνες με Γαλλία, Ιρλανδία και Ολλανδία εντός, οι πιθανότητες στα μπαράζ του Μαρτίου είναι με το μέρος μας!

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο, όταν έρθει η ώρα, με την ευχή όλων το ένα εισιτήριο, από τα τρία που θα δοθούν μέσω των αγώνων μπαράζ, να έχει κατακτήσει η Εθνική μας έτσι ώστε να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι!

Keywords
Αναζητήσεις
terastia-efkairia-prokrisis-sto-euro-2024-gia-tin-ethniki-ellados.htm
Τυχαία Θέματα