Παγκρήτια Τράπεζα: Νέα συγχώνευση με τράπεζα ενόψει!

Τη συγχώνευση με μια ακόμη τράπεζα με απώτερο – όσο και φιλόδοξο – σκοπό τη δημιουργία ενός δυναμικού πέμπτου τραπεζικού πυλώνα φαίνεται πως εξετάζει η διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Business Voice by emea.gr.

Κίνηση, που

έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά από δυναμικές ενέργειες της τράπεζας κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, με σημείο αναφοράς την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πλήρους απορρόφησης της HSBC στην Ελλάδα, με την οποία αναδύθηκε ένας καινούριος τραπεζικός οργανισμός που διαθέτει ενεργητικό το οποίο υπερβαίνει τα 3,5 δισ. ευρώ, έχοντας 62 σημεία εξυπηρέτησης και περισσότερους από 300.000 πελάτες.

Αυτή τη στιγμή, η ηγετική ομάδα της τράπεζας, υπό την καθοδήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της, Αντώνη Βαρθολομαίου, έχει θέσει ως στόχο την ολοκλήρωση των διαδικασιών λειτουργικής συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός τόξου επιρροής στην ομώνυμη περιοχή με παρουσία στις Σέρρες και την Κατερίνη. Η εν λόγω συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της υπογραφής σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας τον Νοέμβριο του 2022. 

Τα στελέχη της Παγκρήτιας Τράπεζας εργάζονται πυρετωδώς για την διαμόρφωση του στρατηγικού σχεδιασμού της επόμενης ημέρας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος θα εδράζεται στην αποδοτικότερη, όσο και αποτελεσματικότερη παροχή τραπεζικών υπηρεσιών που προκύπτει από τη σύγχρονη επιχειρηματική πραγματικότητα και τις χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων που ήδη εξυπηρετεί, αλλά και σε όσες πρόκειται να απευθυνθεί μελλοντικά.

Μέσω της απορρόφησης του δικτύου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, η Παγκρήτια Τράπεζα αναμένεται να ισχυροποιήσει τη θέση της στις αγορές της Κατερίνης και των Σερρών, ενώ σε συνάρτηση με το υφιστάμενο δίκτυό της στη Θεσσαλονίκη και την προσθήκη των καταστημάτων της HSBC, εκτιμάται πως θα  δημιουργήσει έναν υπολογίσιμο «παίκτη» στην τραπεζική αγορά της Βορείου Ελλάδος.

Στο επίκεντρο το Wealth Management και η συμβουλευτική τραπεζική

Η εποχή κατά την οποία η Παγκρήτια Τράπεζα απαρτιζόταν από 85.000 μεριδιούχους αποτελεί παρελθόν και στην θέση της έχει αναδυθεί μια ανώνυμη τραπεζική εταιρεία, με ισχύ σε συγκεκριμένα σημεία της αγοράς, όπως λ.χ. οι υπηρεσίες διαχείρισης περιουσίας (Wealth Management), «κληροδότημα» της συγχώνευσης με την HSBC Ελλάδος.

Μάλιστα, το γεγονός ότι η τελευταία ήταν πολύ καλά τοποθετημένη σε μικρο-αγορές της μητροπολιτικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης με αξιόλογο δίκτυο καταστημάτων, σε συνάρτηση με το πάνω από 60% «αποτύπωμα» της στην Κρήτη, δείχνει να συνεπικουρεί τους σχεδιασμούς της διοίκησης της τράπεζας σήμερα.

Μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να εκληφθεί το γεγονός πως προ μερικών 24ωρων, η Παγκρήτια Τράπεζα διοργάνωσε το 1ο COBALT Market Update στη Θεσσαλονίκη, μία εκδήλωση ειδικά σχεδιασμένη για τους πελάτες του COBALT Personal Banking, κατά την οποία στελέχη από τους οίκους Mazars, PIMCO, Allianz Global Investors και Triton Asset Management ανέλυσαν θέματα που αφορούν στις παγκόσμιες και εγχώριες οικονομικές εξελίξεις με στόχο την άμεση, έγκαιρη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση των COBALT πελατών της Παγκρήτιας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκρήτιας Τράπεζας, Αντώνης Βαρθολομαίος σε κάθε ευκαιρία επισημαίνει πως πρόθεση του είναι να εξυπηρετήσει σε έκταση και βάθος τις ανάγκες των πελατών στον τομέα της διαχείρισης περιουσίας, αναδεικνυόμενοι ως σημείο-αναφοράς στον χώρο των επενδυτικών υπηρεσιών, έναν χώρο από τον οποίο θεωρεί πως θα προέλθει η ανάπτυξη κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Το COBALT Personal Banking αποτελεί μία εξατομικευμένη τραπεζική εμπειρία μέσω της οποίας οι πελάτες απολαμβάνουν προνόμια και έχουν πρόσβαση σε εξατομικευμένες επενδυτικές υπηρεσίες, επιλέγοντας μέσα από 9 διεθνείς επενδυτικούς οίκους και περισσότερα από 200 προϊόντα. 

Μέσω του COBALT Personal Banking οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την εμπειρία και τεχνογνωσία των Εξειδικευμένων Συμβούλων Διαχείρισης Περιουσίας απολαμβάνοντας υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις μοναδικές ανάγκες και στόχους τους σε επιλεγμένα καταστήματα του Δικτύου της Παγκρήτιας Τράπεζας, σε διακριτούς χώρους.

Ένα από τα πρωταρχικά ζητούμενα για την επόμενη ημέρα της Παγκρήτιας Τράπεζας είναι η συμβουλευτική τραπεζική στο επίπεδο των χρηματοδοτήσεων, αλλά και των επενδύσεων των πελατών με διαφορετικό λειτουργικό μοντέλο, αλλά και μια άλλη πρόταση σε επίπεδο φυσικού καταστήματος. 

Τα στελέχη της δείχνουν να προκρίνουν το Phygital μοντέλο λειτουργίας, διευκολύνοντας την καθημερινότητα του πελάτη ως προς την διάδρασή του με τραπεζικές εργασίες, μέσω της παροχής ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ συνάμα με φυσική συμβουλευτική ο πελάτης της τράπεζας θα έχει ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης απέναντί του.

Παράλληλα, πρόσφατα η Παγκρήτια Τράπεζα προχώρησε στην αναβάθμιση της πλατφόρμας Ηλεκτρονικής Τραπεζικής Pancreta Online και στην ανανέωση της εταιρικής της ιστοσελίδας, σε μια προσπάθεια καλύτερης εξυπηρέτησης του πελάτη.

Keywords
Αναζητήσεις
pagkritia-trapeza-nea-sygchonefsi-me-trapeza-enopsei.htm
Τυχαία Θέματα