Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Α.Πλένκοβιτς

17:37 21/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις με επίκεντρο τα Δυτικά Βαλκάνια, ήταν τα μείζοντα θέματα συζήτησης κατά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς στο μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη συνάντηση των δυο ηγετών συζητήθηκαν ακόμη θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας εξέφρασε στον πρωθυπουργό τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία τού φιλάθλου στη Νέα

Φιλαδέλφεια και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη. Σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής κράτησης Κροατών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία για σχετική ενημέρωση.

Ο χαιρετισμός που απηύθυνε η Ο. φον ντερ Λάιεν μέσω Χ

«Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Αθήνα για να συζητήσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική των γειτόνων και των εταίρων μας» στα ανατολικά της ΕΕ και στα Δυτικά Βαλκάνια σημειώνει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ (π. Twitter). Τονίζει ότι «πρέπει να φέρουμε τους φίλους μας, τα επίδοξα μέλη της ΕΕ πολύ πιο κοντά μας και πολύ πιο γρήγορα». «Θα συνεχίσουμε να καταρρίπτουμε τα εμπόδια μεταξύ των περιοχών μας» καταλήγει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Keywords
Αναζητήσεις
synantisi-tou-k-mitsotaki-me-ton-prothypourgo-tis-kroatias-aplenkovits.htm
Τυχαία Θέματα