Βλέπει νίκη ο Ζελένσκι μετά την συμφωνία με Δανία και Ολλανδία για F-16

15:32 21/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα από την Κοπεγχάγη πεπεισμένος ότι η Ρωσία θα χάσει τον πόλεμο, την επομένη της ανακοίνωσης της Δανίας και της Ολλανδίας ότι θα εξοπλίσουν με μαχητικά αεροσκάφη F-16 τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

«Σήμερα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ρωσία θα χάσει αυτόν τον πόλεμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο πλήθος που συγκεντρώθηκε μπροστά από το κοινοβούλιο.

«Το

ουσιαστικό, αυτό που αποδεικνύουμε με την νίκη μας, με την συνεργασία μας, μαζί, αποδεικνύουμε ότι η ζωή έχει αξία, ότι οι άνθρωποι μετράνε. Η ελευθερία είναι σημαντική, η Ευρώπη είναι σημαντική», είπε.

Χθες, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε ως «ιστορική» την απόφαση της Ολλανδίας και της Δανίας να προμηθεύσει την Ουκρανία με 61 συνολικά μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Επισκέφθηκε τις δύο χώρες για να επιθεωρήσει τα αεροσκάφη που το Κίεβο ζητά αδιάκοπα από την εισβολή της Μόσχας για να πολεμήσει κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Η Δανία έθεσε ως όρο την χρήση των F-16 για δράση μόνο στο έδαφος της Ουκρανίας. Με τα δικά του λόγια ο υπουργός Άμυνας της Δανίας Jakob Ellemann-Jensen ανέφερε σήμερα στο Reuters πως «Η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που πρόκειται να δωρίσουν η Δανία και η Ολλανδία μόνο εντός της επικράτειάς της».

Η Δανία κατέχει 19 F-16 και θα τα παραδώσει όλα, ενώ άγνωστο παραμένει αν η Ολλανδία θα δώσει και τα 42 δικά της.

Keywords
Αναζητήσεις
vlepei-niki-o-zelenski-meta-tin-symfonia-me-dania-kai-ollandia-gia-f-16.htm
Τυχαία Θέματα