Δημοσιογραφικά βραβεία Ιδρύματος Μπότση: Ο αρχισυντάκτης της Direction Δημήτρης Τσουκαλάς ανάμεσα στους βραβευθέντες

Διπλό μήνυμα δημοκρατίας και κοινωνικής υπευθυνότητας εξέπεμψε η 38η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων και τιμητικών διακρίσεων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθ. Β. Μπότση

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαΐου η 38η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων και τιμητικών διακρίσεων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθ. Β. Μπότση υπό την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο αίθριο του Ζαππείου Μεγάρου. Μεταξύ αυτών, βραβεύτηκε και ο αρχισυντάκτης της Direction Βusiness Network

Δημήτρης Τσουκαλάς, με το βραβείο «Δημοσιογραφίας και Τεχνολογίας -Κώστας Καραγιάννης». Την απονομή πραγματοποίησε ο Δημήτριος Γαλαμάτης, Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως το βραβείο έχει χορηγό το European Communication Institute (ΕCI).

16 χρόνια επικεφαλής της συντακτικής ομάδας της Direction

Ο Δημήτρης Τσουκαλάς είναι από το 2008 ο Αρχισυντάκτης των εκδόσεων της Direction Business Network. Είναι ο επικεφαλής της συντακτικής ομάδας που επιμελείται την έκδοση των επιχειρηματικών περιοδικών ADBUSINESS (Marketing & Επικοινωνία), RETAILBUSINESS (Λιανεμπόριο & Βιομηχανία), CSR & ESG REVIEW (Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη), των ειδικών εκδόσεων αυτών των περιοδικών (RETAIL BOOK, CEOs INSIGHTS, ΒUSINESS COMMUNICATIONS SERIES) καθώς και των αντίστοιχων Newsletters BUSINESSTODAY, RETAILTODAY και CSR & ESG WEEK. Aκόμη είναι υπεύθυνος για το περιοδικό BUSINESSNEWS MAGAZINE (Ηγεσία) και το newsletter του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ). Στο παρελθόν, έχει, επίσης, διατελέσει αρχισυντάκτης του περιοδικού “Manager”, του μηνιαίου περιοδικού της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) καθώς και του περιοδικού Leading ΕΑΣΕ της Ελληνικής Εταιρείας Ανώτατων Στελεχών (ΕΑΣΕ).

Είναι, επίσης, Διευθυντής Σύνταξης για τα portals BusinessNews.gr, advertising.gr και CSRNews.gr καθώς και αρχισυντάκτης της ετήσιας έκδοσης Ισχυροί της Ελληνικής Οικονομίας, που βασίζεται σε δημοσιευμένους ισολογισμούς και παρουσιάζει την πλήρη και σφαιρική εικόνα στο εγχώριο επιχειρείν.

Αποτελεί ενεργό μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής για τα RETAILBUSINESS AWARDS, του πιο σημαντικού και μακροβιότερου θεσμού στην ελληνική αγορά για το λιανεμπόριο και την βιομηχανία καθώς και μέλος της Ειδικής Επιτροπής του θεσμού Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας.

Από το 2019 και μέχρι και σήμερα αποτελεί μέλος της κριτικής επιτροπής του καταξιωμένου διεθνή διαγωνισμού για την δημιουργικότητα στην επικοινωνία και την διαφήμιση, Epica Αwards. Στην συγκεκριμένη επιτροπή συμμετέχουν μόνο δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν αναγνωριστεί για την κάλυψη των εξελίξεων, των τάσεων και των τεκταινόμενων του χώρου της επικοινωνίας και του marketing.

Έχει υπάρξει μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης των βραβείων Μade In Greece της Eλληνικής Ακαδημίας Marketing (2013, 2015, 2017) καθώς και των Bravo Sustainability Awards.

Επίσης έχει μεταφράσει από τα αγγλικά στα ελληνικά τρία βιβλία σχετικά με το management, την συναισθηματική νοημοσύνη και τις στρατηγικές coaching στις επιχειρήσεις.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Ενημέρωσης και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με αντικείμενο «Ψυχολογία & ΜΜΕ» από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Kοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών . Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, συνεδρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για διάφορες πτυχές της επιχειρηματικότητας, με πιο πρόσφατο το πρόγραμμα CSR-School (12/2023) , για το οποίο έλαβε Πιστοποιητικό Επιτυχούς Ολοκλήρωσης που υπογράφεται από το Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη- CSR HELLAS, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ALBA Graduate Business School, Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Το 2024 συμπληρώνει 16 χρόνια στο «τιμόνι» του συνόλου των επιχειρηματικών -έντυπων και online- εκδόσεων της Direction και 20 χρόνια διαδρομής στο επιχειρηματικό-οικονομικό ρεπορτάζ.

Οι φετινοί βραβευθέντες

Όσον αφορά τα υπόλοιπα βραβεία, αυτή τη χρονιά το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, μετά από εισήγηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής αποφάσισε την απονομή βραβείων στους δημοσιογράφους: Γιάννη Δάρρα, Αλεξία Καλαϊτζή, Ευαγγελία Καρεκλάκη, Ξένια Κουναλάκη, Απόστολο Μαγγηριάδη και Δημήτρη Νίκα.

Μετά από εισήγηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποφάσισε την απονομή Ειδικών Βραβείων στους δημοσιογράφους: Γιώργο Κολοβάτσιο, Μίνα Μουστάκα, Έλενα Λάσκαρη, Μαίρη Παπακωνσταντίνου, Στρατή Μπαλάσκα, Μανώλη Κωστίδη, Αντώνη Καραγιαννάκη, Μένιο Σακελλαρόπουλο, Κωνσταντίνο Ντελέζο, Δημήτρη Τσουκαλά, Βασίλη Βασιλόπουλο, Κωνσταντίνο Φίλανδρο.

Μετά από εισήγηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποφάσισε την απονομή Τιμητικών Διακρίσεων στους: Γιώργο Λιάνη, Κώστα Χαρδαβέλλα, Δημήτρη Κωνσταντάρα, 'Αννα Γριμάνη, Παναγιώτη Ρηγόπουλο, Ελευθερία Κόλλια, Ευθύμιο Καλλό, 'Αννυ Ταπάσκου, Τάσο Σταθόπουλο, Χρήστο Πλευριά.

Τιμήθηκαν τα εξής ΜΜΕ: Εφημερίδα «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ», Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Ορεστιάδας, Εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», ALPHA NEWS, εφημερίδα «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ».

Διπλό μήνυμα δημοκρατίας και κοινωνικής σταθερότητας

Η φετινή εκδήλωση είχε στόχο να εκπέμψει ένα διπλό μήνυμα δημοκρατίας και κοινωνικής υπευθυνότητας, τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος, Πάνος Καραγιάννης. «Μήνυμα δημοκρατίας καθώς φέτος η Δημοκρατία μας γίνεται 50 ετών. Ώριμη πλέον, έμπειρη, χαλύβδινη και δυνατή χωρίς κανένας να μπορεί να την απειλήσει. Αυτή η 50χρονη διαδρομή της ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία δεν ήταν εύκολη, ήταν μια διαδρομή κατά την οποία τα μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι διαδραμάτισαν τον δικό τους καταλυτικό ρόλο», υπογράμμισε ο κ. Καραγιάννης.

Κάποια αγαθά όπως η ενημέρωση δεν είναι δεδομένα αλλά θέλουν κόπο, σκληρή δουλειά και τους κατάλληλους ανθρώπους για να διατηρηθούν και να συμβάλουν στην πολυφωνία και στη δημοκρατική λειτουργία, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Τριανταφύλλου.

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου είπε ότι η ημέρα της απονομής των βραβείων είναι μέρα χαράς καθώς επιβραβεύεται η δουλειά των δημοσιογράφων που διακρίθηκαν και ξεχώρισαν την περασμένη χρονιά. «Τους συναδέλφους που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, καθώς αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες για την ελεύθερη και πλουραλιστική ενημέρωση του ελληνικού λαού», επεσήμανε η Μαρία Αντωνιάδου που αναφέρθηκε παράλληλα και στους 129 θανάτους δημοσιογράφων μέσα στο 2023, η πλειοψηφία των οποίων κάλυπταν τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Keywords
Αναζητήσεις
dimosiografika-vraveia-idrymatos-botsi-o-archisyntaktis-tis-direction-dimitris-tsoukalas-anamesa-stous-vravefthentes.htm
Τυχαία Θέματα