Πολωνοί αγρότες σκόρπισαν 160 τόνους ουκρανικών σιτηρών – Την τιμωρία τους ζητά η κυβέρνηση Ζελένσκι

14:37 26/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ζητά από την Πολωνία να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι αγρότες που σκόρπισαν το σαββατοκύριακο περισσότερους από 160 τόνους ουκρανικών σιτηρών, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τον τρόπο για τον αθέμιτο ανταγωνισμό ως προς τις τιμές των ουκρανικών σιτηρών.

Οι αγρότες της Πολωνίας τονίζουν έχουν αποκλείσει συνοριακά σημεία διέλευσης και αυτοκινητόδρομους με την Ουκρανία, ενώ έχουν σκορπίσει σκόπιμα ουκρανικά προϊόντα από βαγόνια τρένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο αναπληρωτής

πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Oleksandr Kubrakov, τόνισε σε μήνυμα του στα social media πως η κυβέρνηση της Πολωνίας δεν πρέπει να αφήσει ατιμώρητη αυτή την πράξη. 

«Εκείνοι που κατέστρεψαν ουκρανικά σιτηρά πρέπει να εντοπιστούν, να εξουδετερωθούν και να τιμωρηθούν. Δύο φιλικά, πολιτισμένα κράτη ενδιαφέρονται για αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Kubrakov.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή πως είναι σημαντικό για την Ουκρανία να διατηρήσει στενές σχέσεις με την Πολωνία, αλλά το Κίεβο είναι επίσης έτοιμο να προστατεύσει τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τους αποκλεισμούς συνόρων από πολωνούς διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον Guardian, η κυβέρνηση Ζελένσκι έχει τονίσει στην πολωνική κυβέρνηση πως ο αποκλεισμός των πολωνών αγροτών έχει προκαλέσει σοβαρή οικονομική ζημιά στην Ουκρανία, που προστίθενται στα πολλά προβλήματα που έχει προκαλέσει ο πόλεμος με τη Ρωσία.

Oi πολωνοί αγρότες που διαμαρτύρονται για αυτό που λένε πως συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό από την Ουκρανία και τους περιβαλλοντικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν αποκλείσει συνοριακά σημεία διέλευσης με την Ουκρανία καθώς και αυτοκινητόδρομους και έχουν σκορπίσει σκόπιμα ουκρανικά προϊόντα από βαγόνια τρένων.

“Δυστυχώς ο αποκλεισμός συνεχίζεται”, δήλωσε στην τηλεόραση εκπρόσωπος της ουκρανικής υπηρεσίας προστασίας των συνόρων, ο Αντρίι Ντεμτσένκο.

Εκπρόσωπος της ουκρανικής προστασίας προστασίας συνόρων δήλωσε ότι «συνολικά, 2.200 φορτηγά σχηματίζουν ουρά στο πολωνικό έδαφος και οι αγρότες αφήνουν να περάσουν αρκετά οχήματα (συνολικά) κάθε ώρα και από τις δύο κατευθύνσεις. Πιο αποκλεισμένα είναι τα φορτηγά εκείνα που έρχονται από την Ουκρανία».

Σημειώνεται ότι αγρότες σε όλη την Ευρώπη διαδηλώνουν διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ άλλων, για τον αθέμιτο ανταγωνισμό, όπως λένε, από το εξωτερικό, ιδιαίτερα από την Ουκρανία, μετά την απόφαση που έλαβε το 2022 η ΕΕ να μην επιβάλλει δασμούς στις ουκρανικές εισαγωγές τροφίμων, λόγω του πολέμου που διεξάγεται με τη Ρωσία.

Keywords
Αναζητήσεις
polonoi-agrotes-skorpisan-160-tonous-oukranikon-sitiron--tin-timoria-tous-zita-i-kyvernisi-zelenski.htm
Τυχαία Θέματα