Πέντε βιβλία από τη Business Voice για να σας συντροφεύσουν στο υπόλοιπο του καλοκαιριού!

13:01 6/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Τα βιβλία είναι παντός καιρού, όμως η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να διαβάσουμε, καθώς έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Θα σας παρουσιάσουμε μια…ανέλπιστη βιογραφία από μια πολύ ικανή νέα συγγραφέα, ένα βιβλίο ιδανικό για κορίτσια, αλλά και για γυναίκες κάθε ηλικίας, ένα πολύ ωραίο βιβλίο του Ζακ Λακάν, κορυφαίου ψυχαναλυτή και ψυχιάτρου, το «Σιλμαρίλλιον»

του Τόλκιν για να σας γεμίσει όλα τα κενά από μια από τα καλύτερες επικές ιστορίες του 20ου αιώνα και το «Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες», έργο που… έχει στοιχειώσει τα μπεστ σέλλερς όλου του κόσμου.

«Πανάγος Μελισσιώτης», Φιλίππα Χριστίνα, Βιογραφία

Το βιβλίο ζωντανεύει τη μυθιστορηματική, συναρπαστική ζωή του κουρέα Πανάγου Μελισσιώτη, του φτωχόπαιδου από το Αίγιο που έφτασε μέσα από περιπέτειες και ανατροπές στην Αθήνα με τη φουστανέλα του και το μπουζούκι του για να εξελιχθεί σε διάσημο κουρέα, αλλά και σε θεατρικό συγγραφέα παρά την αγραμματοσύνη του.

Κατόρθωσε να ανατρέψει τις αρχικές ειρωνείες και να διαψεύσει τα στερεότυπα, κερδίζοντας την εύνοια του Τύπου της εποχής, αλλά και λογίων, ακαδημαϊκών και εκπροσώπων του αθηναϊκού κοινού. Μιστριώτης, Παλαμάς, Ξενόπουλος, Λάσκαρης, κ.ά. άνθρωποι των Γραμμάτων ασχολήθηκαν με το έργο του και το επαίνεσαν.

Το βιβλίο παρακολουθεί την πολυτάραχη ζωή του μέσα από τη ζωή της κοινωνικής, πολιτικής και θεατρικής Αθήνας του 19ου αιώνα. Παρατίθενται αυτούσια τα τρία θεατρικά του έργα που βρίσκονται σε ελάχιστες βιβλιοθήκες μαζί με τις κριτικές των εφημερίδων και τις συνεντεύξεις του.

«Η Πηνελόπη της Θάλασσας», Gema Sirvent, εικονογράφηση Raul Guridi, 5 ετών-ενήλικες

«Της έμαθαν να περιμένει σιωπηλά και υπομονετικά στη σκιά. Της έμαθαν να μην πάει κόντρα στο κατεστημένο, να υπακούει. Όμως εκείνη άκουγε τις σειρήνες από τη θάλασσα, κοιτούσε, παρατηρούσε και μέσα της ήξερε πως τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει, ούτε η θάλασσα μπροστά. Κι από Πηνελόπη του Οδυσσέα έγινε η Πηνελόπη της Θάλασσας». 

Ένα βιβλίο ενδυνάμωσης για γυναίκες κάθε ηλικίας μα και εξαιρετικά χρήσιμο για τα μικρά κορίτσια που οι γονείς τους θέλουν να μεγαλώσουν σε ένα κόσμο ισονομίας που κανείς ποτέ δεν θα ορίσει την ζωή τους. Απέχοντας… χιλιόμετρα από το να χαρακτηριστεί φεμινιστικό, είναι ξεκάθαρα ένας εξαιρετικός τρόπος ισοπέδωσης των στερεοτύπων. Προσεγμένη γλώσσα, ευαίσθητο και δυναμικό ανάγνωσμα.

Το αντίστροφο της ψυχανάλυσης, Ζακ Λακάν

Αν βαρεθήκατε τα βιβλία αυτοβοήθειας, τους life coaches και λοιπές αστειότητες, ο Λακάν είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους ψυχαναλυτές και οι θεωρίες του χρησιμοποιούνται έως σήμερα συνδυαστικά με άλλων επίσης άξιων ψυχαναλυτών. Ο Λακάν υποβάλει την ίδια την ψυχανάλυση σε αποδόμηση και ειδικά τη Φροϋδική σχολή με κριτική στο Οιδιπόδειο, τον Μωυσή, το Τοτέμ, το Ταμπού και άλλες θεωρίες του πατέρα της ψυχανάλυσης. Συνολικά ο Λακάν έδωσε βάση σε έννοιες που σήμερα προτιμάμε με άλλες ονομασίες κωδικοποίησης, με κυριότερες την προκατάληψη, τον καθρέφτη και τις προβολές μας στους άλλους ανθρώπους. Αν θέλετε μια πρόταση για αυτό το βιβλίο είναι πως ο Λακάν μέσα από αυτό του το σεμινάριο, είδε τα κοινωνικά αδιέξοδα που ζούμε σήμερα.

«Το Σιλμαρίλλιον», Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν

Το έργο του Τόλκιν είναι ευρέως γνωστό από το Χόμπιτ και τον επικό Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Βέβαια το Σιλμαρίλλιον εκδόθηκε τελευταίο, μετά τον θάνατό του και ουσιαστικά είναι το prequel όλων, ολοκληρώνοντας την μυθολογία του Τόλκιν. Συνάφεια θα βρείτε με την σειρά του Amazon The Rings of Power, που προσπαθεί να γεμίσει το χρονικό κενό βασιζόμενη σε αυτό το βιβλίο. Είναι η καλύτερη επιλογή να αρχίσεις από το Σιλμαρίλλιον και μετά να πας στο Χόμπιτ και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, αναφερόμενο στους λαούς που έζησαν την Πρώτη Εποχή, την μυθολογία της Μέσης Γης όπου πλάσματα όπως τα Ξωτικά Έλροντ και Γκαλάντριελ ζούσαν από τότε. Αν ανήκετε στους κινηματογραφικούς φαν του έργου του Τόλκιν είναι το βιβλίο που θα σας κλείσει τα κενά και από το οποίο πρέπει να ξεκινήσετε.

«Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες», Ντέλια Όουενς

«Για χρόνια, οι φήμες για την Πιτσιρίκα του Βάλτου έδιναν κι έπαιρναν στο Μπάρκλι Κόουβ, ένα ήσυχο ψαροχώρι της Βόρειας Καρολίνας. Ο θάνατος του νεαρού Τσέις Άντριους τις έκανε να φουντώσουν ακόμη περισσότερο. Ποιος θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει, αν όχι εκείνο το αγριοκόριτσο που ζούσε μονάχο του στα βάθη του βάλτου»;

Έχει στοιχειώσει τα παγκόσμια μπεστ σέλλερ, έχει γυριστεί σε ταινία και φαίνεται ιδανική επιλογή για λίγο μυστήριο.

Keywords
Αναζητήσεις
pente-vivlia-apo-ti-business-voice-gia-na-sas-syntrofefsoun-sto-ypoloipo-tou-kalokairiou.htm
Τυχαία Θέματα