Οι στόχοι της Ideal μετά την εξαγορά των πολυκαταστημάτων Attica

06:32 22/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

To 2022, οι εξαγορές της Ideal Holdings (Byte, Coleus, Netbull) κατέγραψαν ρεκόρ, καθώς συνέβησαν η μία μετά την άλλη, ωστόσο το μεγάλο deal των 100 εκατ. ευρώ με την εξαγορά του 100% των πολυκαταστημάτων Attica, το οποίο ανακοινώθηκε στις 20 Ιουνίου, ήρθε να επισφραγίσει την άκρως επιτυχημένη πορεία της εταιρείας.

Τα πολυκαταστήματα

Attica βρέθηκαν στο «στόχαστρο» της Ideal Holdings, καθώς έχουν σταθερά υψηλή κερδοφορία, εξαιρετικό management και ισχυρούς μετόχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις για το super deal άρχισαν πριν από περίπου εφτά μήνες, ενώ τώρα που ολοκληρώθηκε η συναλλαγή, θα δημιουργηθεί ένας όμιλος με ετήσια έσοδα που προκαλούν ίλιγγο, καθώς υπολογίζεται πως θα ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ και EBITDA άνω των 50 εκατ. ευρώ.

Με την εξαγορά αυτή, η Ideal Holdings επεκτείνεται και στον κλάδο του λιανεμπορίου, ενώ στόχο έχει να αφήσει την εταιρεία να «ανθίσει» και να αναβαθμιστεί, ενώ παράλληλα θα αυξάνεται και το επενδυτικό πρόγραμμα των Αττικών Πολυκαταστημάτων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της IDEAL Holdings Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, «ανυπομονούμε να ολοκληρώσουμε την επένδυση της attica και να καλωσορίσουμε τα στελέχη, τους εργαζόμενους και τους μετόχους στην οικογένειά μας. Η συναλλαγή αποδεικνύει για άλλη μια φορά την επενδυτική μας φιλοσοφία και την εστίασή μας σε εταιρείες που διαθέτουν: άριστο management, υγιή οικονομικά στοιχεία και ισχυρούς μετόχους που όλοι μαζί θέλουν να πορευτούν μαζί μας. Η εξαγορά της attica είναι σημαντική, προσθετική στα κέρδη ανά μετοχή και δημιουργεί αξία για την IDEAL Holdings. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής, ο στόχος για το 2023 θα είναι να προσεγγίσουμε τα 400 εκατ. ευρώ σε Κύκλο Εργασιών και τα 50 εκατ. ευρώ σε EBITDA. Το επόμενο διάστημα θα δώσουμε αναλυτικές πληροφορίες στους επενδυτές μας».

Keywords
Αναζητήσεις
oi-stochoi-tis-ideal-meta-tin-exagora-ton-polykatastimaton-attica.htm
Τυχαία Θέματα