Μεγάλη έκρηξη υγραερίου στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού – 16 τραυματίες, υπάρχουν εγκλωβισμένοι

18:58 21/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin ενημέρωσε μέσω Twitter πως η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και τον κήπο του Λουξεμβούργου στην οδό Saint Jacques στο 5ο διαμέρισμα του Παρισίου. Οφείλεται σε διαρροή υγραερίου,

με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλές εκρήξεις στην ίδια οδό. H Αστυνομία του Παρισιού ζήτησε την απομάκρυνση από εκείνη την περιοχή.

Oh gros bruit d’explosion vers le panthéon et maintenant plein de fumée pic.twitter.com/rEYqPomdqM

— Fanny Bouton (@fannysparty) June 21, 2023

Une énorme #explosion à #Paris ! Tout un quartier ravagé. Vidéo envoyé par une amie. pic.twitter.com/7nA9T6qCwL

Mat (@Namat_12) June 21, 2023

«Κάτοικοι του 5ου διαμερίσματος, μόλις σημειώθηκε έκρηξη (από διαρροή) αερίου στην πλατεία Αλφόνς Λαβεράν, στη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας, κτήρια καίγονται, μείνετε μακριά για να επιτρέψετε στους πυροσβέστες να επέμβουν», ήταν το μήνυμα του αντιδημάρχου Εντουάρντ Σιβέλ.

https://www.youtube.com/watch?v=WYqvr7paYEw

Ήταν γύρω στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα, 6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) όταν ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή. «Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη. Βλέπαμε μαύρο καπνό και συντρίμμια παντού (…) Νομίζαμε πως έπεσε κεραυνός! Υπήρχε οσμή υγραερίου στον δρόμο», είπε στην εφημερίδα Liberation κάτοικος της περιοχής.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, που εκκένωσαν την περιοχή.

Για την ώρα υπάρχουν 16 σοβαρά τραυματίες.
Τόσο το 2019, όσο και σε άλλες χρονιές είχαν συμβεί εκρήξεις εξαιτίας των αγωγών αερίου.  Το Παρίσι έχει πολλές δεκαετίες υγραέριο με αποτέλεσμα κάποιοι αγωγοί να έχουν ρωγμές που δεν μπορούν να ανιχνευτούν μέχρι την στιγμή που είναι πολύ αργά. 

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι διακομίστηκαν σοβαρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο, μετά την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε νωρίτερα το κέντρο του Παρισιού. Η κατάστασή τους είναι κρίσιμη, μεταδίδει το δίκτυo BFMTV.

Τουλάχιστον ένα κτήριο κατέρρευσε εν μέρει και άλλα τυλίχθηκαν στις φλόγες. Σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταδίδει το BFMTV, υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα του κτηρίου που κατέρρευσε.

Ήταν γύρω στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα, 6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) όταν ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε τη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας κοντά στην πλατεία Αλφόνς Λαβεράν. «Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη. Βλέπαμε μαύρο καπνό και συντρίμμια παντού (…) Νομίζαμε πως έπεσε κεραυνός! Υπήρχε οσμή υγραερίου στον δρόμο», είπε στην εφημερίδα Liberation κάτοικος της περιοχής.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό έσπευσε στον τόπο της έκρηξης, λίγο μετά τις 5:30 (τοπική ώρα, 6:30 μ.μ. ώρα Ελλάδος), για να ενημερωθεί σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

Keywords
Αναζητήσεις
megali-ekrixi-ygraeriou-sto-5o-diamerisma-tou-parisiou.htm
Τυχαία Θέματα