Οι εντολές Μητσοτάκη, ο νέος εκπρόσωπος Tύπου και η επικοινωνιακή πολιτική

06:45 14/2/2023 - Πηγή: Emea.gr

Απομένουν οι λεπτομέρειες για την προκήρυξη των εκλογών και στο Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζουν με ιδιαίτερη προσοχή την πολιτική ατζέντα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Βασική προτεραιότητα αποτελεί η επιλογή του νέου εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της ΝΔ, καθώς ο Γιάννης Οικονόμου πολιτεύεται και θα αποχωρήσει από την θέση του εκπροσώπου.

Όπως μαθαίνει η στήλη μας, το πολύ μέχρι το τέλος του μήνα, θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου εκπροσώπου.

Στη ΝΔ

είδαν τα «παρατράγουδα» που προκλήθηκαν από την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματός του και είναι πολύ προσεκτικοί στην επιλογή του προσώπου.

Το «έλα πρόεδρε, έλα με φόρα», της Πόπης Τσαπανίδου «έγραψε» και θα συζητείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στη «γαλάζια» παράταξη, όπως ακούγεται έντονα, θα προσανατολιστούν σ΄ ένα στέλεχος που γνωρίζει καλά το επικοινωνιακό «παιχνίδι», θα έχει την ικανότητα να αποφεύγει τις «παγίδες» και θα είναι γνωστός και αγαπητός στον κόσμο.

Δοκιμασμένες συνταγές στην κυβερνώσα παράταξη και μάλιστα πολύ επιτυχημένες υπάρχουν, όπως είναι αυτή του υφυπουργού Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, αλλά δεν έχει «κλειδώσει» το όνομά του.

Η ιδέα, πάντως, αρέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως μαθαίνουμε από κυβερνητικές πηγές.

Να σημειωθεί, ότι εκτός των άλλων, ακούγεται έντονα και το όνομα του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσου.

Τα πάντα θα κριθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς μπορεί να υπάρξει και κάποιο όνομα έκπληξη!

Ιδιαίτερη προσοχή έχει συστήσει ο πρωθυπουργός αναφορικά με τις δημόσιες εμφανίσεις στελεχών της ΝΔ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να υπάρξει περιστατικό που θα «χαλάσει» την καλή επικοινωνιακή εικόνα της ΝΔ.

Για παράδειγμα, δεν θα ήθελαν κάποιο περιστατικό, όπως αυτό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου, ο οποίος βγήκε εκτός εαυτού κάνοντας μια εντελώς άστοχη χειρονομία στη βουλευτή της ΝΔ, Άννα Καραμανλή.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να δοθεί έμφαση στη νεολαία, στους πολίτες που δηλώνουν αναποφάσιστοι, αλλά και σε εκείνους που λένε πως δεν θα πάνε να ψηφίσουν.

Οι στροφή στη νεολαία καταδεικνύεται από τα πολλά νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της «γαλάζιας» παράταξης, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από τον λεγόμενο κεντρώο χώρο.

Όπως ο Σπύρος Καρανικόλας, που προέρχεται από ΠΑΣΟΚ και της Ελληνολίβυας πολιτικού μηχανικού του ΕΜΠ, Σακίμπ Μαριάμ. Η Μάριαμ (Μαρία) Αλή Σακίμπ ασκεί το επάγγελμά της στον τομέα των κατασκευών και των ανακαινίσεων, ενώ παρέχει τις υπηρεσίες της ως τεχνική σύμβουλος.

Την όλη προσπάθεια για την προσέγγιση της νεολαίας την έχει αναλάβει κατά κύριο λόγο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, μαζί με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκο Ρωμανό και τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Τάσο Γαϊτάνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα