Οι αγρότες έδωσαν το μήνυμα τους και ετοιμάζουν τα επόμενα βήματα τους

22:08 20/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Οι αγρότες μέσα από το πολυπληθές (η αστυνομία υπολόγισε ότι βρέθηκαν στο Σύνταγμα περίπου 8.000 άτομα) συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας έστειλαν το μήνυμα τους στην κυβέρνηση για τα ανεκπλήρωτα αιτήματα τους και το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να αναχωρήσουν για τα μπλόκα, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να εκπληρωθούν άλλα αιτήματα

των αγροτών.

Δίπλα στους αγρότες στο συλλαλητήριο βρέθηκαν και φοιτητές και εκπαιδευτικοί, που «ζεσταίνονται» με τη σειρά τους για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα μη κρατικά πανεπιστήμια, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Αγρότες από τη Θεσσαλία ανέφεραν ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν στην περιοχή οι καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

«Ο αγώνας θα συνεχιστεί αν δεν δοθούν λύσεις»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο παναγροτικό συλλαλητήριο, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (Ε.Ο.Α.Σ.Κ.), Κώστας Τζέλας επανέλαβε ότι οι αγρότες απαιτούν αφορολόγητο πετρέλαιο, αλλά και να πέσει το αγροτικό ρεύμα στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα. «Το απαιτούμε και θα το κερδίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ανέφερε πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί αν δεν η κυβέρνηση δεν δώσει λύση στα προβλήματα τους.

Η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν έχει να δώσει κάτι άλλο

Το βράδυ της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σε άλλες παροχές προς τους αγρότες, ενώ εκτίμησε ότι αυτό είναι κάτι που το κατανοούν και οι ίδιοι οι αγρότες. Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μάλλον ξεπέρασε και τα όρια των προσδοκιών των αγροτών με τα μέτρα που πήρε για την ανακούφιση τους.

«Εμείς δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Και νομίζω ότι και οι αγρότες αυτό το αναγνωρίζουν και ξέρουν πολύ καλά ότι ήδη η κυβέρνηση μάλλον ξεπέρασε και τα όρια των προσδοκιών τους, ειδικά στο ζήτημα του ρεύματος. Κατά συνέπεια, νομίζω ότι θα είναι μία κινητοποίηση η οποία θα έχει ένα χαρακτήρα, θα έλεγα, κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων και πιστεύω ότι μετά τα πράγματα θα ξαναμπούν στο ρυθμό τους. Εξάλλου, αρχίζει και η περίοδος της σποράς».

Keywords
Αναζητήσεις
oi-agrotes-edosan-to-minyma-tous-kai-etoimazoun-ta-epomena-vimata-tous.htm
Τυχαία Θέματα