Νέα υψηλά με απορρόφηση ρευστοποιήσεων και βήμα σημειωτόν

21:41 20/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το μεγαλύτερο τζίρο των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων έκανε χθες η αγορά που παρέμεινε ανοδική, καθώς οι μετοχές που ελκύουν συναλλαγές έγιναν περισσότερες και αύξησαν το ενδιαφέρον, ενώ αναδείχθηκαν οι εφεδρείες σε μεγάλη και μεσαία κεφαλαιοποίηση. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σε νέα υψηλά με οριακή άνοδο 0,14% στις 1.424.35 μονάδες.

Οι διακυμάνσεις ήταν συνεχείς και διαδοχικές στο πρώτο ήμισυ της συνεδρίασης, αλλά με μικρό εύρος που συνολικά δεν ξεπέρασε τις 8 μονάδες. Στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης από τις 14:30

και μετά η αγορά ήταν καθαρά ανοδική με διάχυση ενδιαφέροντος και εύκολη απορρόφηση των κραδασμών. Εύκολη η νίκη των αγοραστών χθες παρά τις ρευστοποιήσεις και το κατέβασμα τιμών στο τέλος της συνεδρίασης σε συγκεκριμένους τίτλους που δεν έφεραν όμως αποτέλεσμα στους δείκτες.

Οι ρευστοποιήσεις στη λήξη, εκδηλώθηκαν κυρίως στη μετοχή της Coca Cola με μεγάλη ένταση όπως επίσης και στη μετοχή του ΟΠΑΠ και δευτερευόντως στη μετοχή της Alpha Bank όπου έγινε μικρή αψιμαχία, αλλά οι πωλητές απέτυχαν. Η Coca Cola παρά τις πιέσεις έκλεισε ανοδικά. Η Εθνική Τράπεζα που υποχωρούσε και είχε μικρές συναλλαγές σε όλη τη συνεδρίαση, προσέλκυσε εντολές μετά τις 14.30 ανέβασε το τζίρο της που την έφερε στην πρώτη θέση των ημερήσιων συναλλαγών και έκλεισε αμετάβλητη.

Αντίστοιχη εικόνα παρουσίασε και η μετοχή της Eurobank, ελαφρώς πτωτική και αδιάφορη επίσης, αλλά στο τέλος ήταν μικρό αντίβαρο στις πιέσεις των δεικτών, με προσεγμένο κλείσιμο.

Πρωταγωνιστές της ημέρας ήταν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που συνεχίζει ανοδικά αν και ανέκοψε φόρα προς το τέλος της συνεδρίασης και η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με άνοδο και τζίρο σε ΧΑ και stock futures ταυτόχρονα. Ανοδικά επίσης έκλεισε και το ΔΑΑ (αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος») αν και το άφησαν στο τέλος στους πωλητές για να ξαναμαζέψουν.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με οριακή άνοδο 0,1% στις 1.241.74 μονάδες, όπως και ο δείκτης FTSE κατά 0,05% στις 3.464.26 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε 0,44% στις 2.426.72 μονάδες. Συνολικά 62 μετοχές υποχώρησαν έναντι 50 που υποχώρησαν, αλλά το 62% του τζίρου έγινε στις ανοδικές μετοχές με τις εντολές περισσότερο μοιρασμένες στα blue chips και εταιρίες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης με βάρος στο Γενικό Δείκτη.

Keywords
Αναζητήσεις
nea-ypsila-me-aporrofisi-refstopoiiseon-kai-vima-simeioton.htm
Τυχαία Θέματα