Οι New York Times «σέρνουν» στα δικαστήρια τη Microsoft

Οι New York Times (ΝΥΤ) καταθέτουν μήνυση κατά του επιχειρηματικού κολοσσού Microsoft, ζητώντας αποζημίωση για χρήση τεχνητής νοημοσύνης έργων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα των NYT, μήνυσαν την OpenAI και τη Microsoft για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

την Τετάρτη, ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο στην ολοένα και πιο έντονη νομική μάχη για τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση δημοσιευμένων εργασιών για την εκπαίδευση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.

Η εφημερίδα ανέφερε σε κατάθεση σε Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ ότι θα ζητήσουν από τη Microsoft και την OpenAI να λογοδοτήσουν για τα “δισεκατομμύρια σε αποζημιώσεις” που πιστεύουν ότι τους οφείλονται για την παράνομη αντιγραφή και χρήση της δουλειάς των NYT.

Το OpenAI αποτιμάται σε περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια δολάρια . Η Microsoft έχει δεσμεύσει 13 δισεκατομμύρια δολάρια στο OpenAI και έχει ενσωματώσει την τεχνολογία της εταιρείας στη μηχανή αναζήτησης Bing.

«Οι κατηγορούμενοι επιδιώκουν να επωφεληθούν από τη μαζική επένδυση των Times στη δημοσιογραφία τους», τονίζει η καταγγελία, ενώ κατηγορούν την OpenAI και τη Microsoft για το ότι «χρησιμοποιούν το περιεχόμενο των Times χωρίς πληρωμή για να δημιουργήσουν προϊόντα που υποκαθιστούν τους Times και κλέβουν το κοινό από αυτό».

Keywords
Αναζητήσεις
oi-new-york-times-sernoun-sta-dikastiria-ti-microsoft.htm
Τυχαία Θέματα