Ο Βορίδης ζητά «ηχηρό μήνυμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης» στις Ευρωεκλογές

15:22 26/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, δήλωσε ότι το διακύβευμα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου είναι πολύ μεγάλο, καθώς καθαρό θετικό αποτέλεσμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, θα στείλει ηχηρό μήνυμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης, τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό, ενώ σε περίπτωση που η ΝΔ δεν έχει το προσδοκόμενο αποτέλεσμα, θα υπάρξουν αμφιβολίες στο εξωτερικό για τη δυναμική της κυβέρνησης.

«Υπάρχει

έστω και ένας, που να πιστεύει ειλικρινά ότι εάν το βράδυ της 9η Ιουνίου το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι καθαρό υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα υπάρξει οργανωμένη αμφισβήτηση; Ότι δεν θα βγουν οι καλοθελητές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων του λαϊκισμού να αμφισβητήσουν την πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης, προκειμένου να αποπειραθούν να την αποσταθεροποιήσουν; Ότι δεν θα αρχίσουν να ζητούν κάθε λίγο και λιγάκι εκλογές; Ότι δεν θα επιχειρήσουν να υπονομεύσουν τις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας, μόνο και μόνο για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη;”.

«Το ταμείο είναι θετικό»

Ο Μ. Βορίδης επισήμανε πως σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία καταφέρει να πάρει «αποφασιστικό» αποτέλεσμα νίκης στις Ευρωεκλογές, η Ελλάδα θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα, ακολουθώντας το δρόμο της ανάπτυξης, της προκοπής και των μεταρρυθμίσεων που έχουν ανάγκη οι πολίτες.

“Για αυτό το βασικό λόγο, η εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου είναι πολύ κρίσιμη για τη χώρα. Ένα καθαρό θετικό αποτέλεσμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, θα στείλει ηχηρό μήνυμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης, τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα, ακολουθώντας το δρόμο της ανάπτυξης, της προκοπής και των μεταρρυθμίσεων που έχουν ανάγκη οι πολίτες. Ότι θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε σε μια πορεία προόδου, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους, χωρίς τον κίνδυνο να επιστρέψουμε στον αναχρονιστικό αριστερό λαϊκισμό του χθες. Για να είμαστε θετικοί πρωταγωνιστές, και όχι αποδιοπομπαίοι παρίες της Ευρώπης και της διεθνούς κοινότητας, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, με δυσβάσταχτο κόστος για τη χώρα μας που πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ. Βορίδης στη «Μακεδονία της Κυριακής».

Σύμφωνα με τον Μ. Βορίδη, για τον κυβερνητικό απολογισμό του 12μηνου, το παραχθέν έργο είναι «πολύ σημαντικό», έγιναν και λάθη, υπήρξαν και παραλείψεις, αναγνωρίζει, ωστόσο, συμπεραίνει, «το “ταμείο” όμως είναι θετικό. Πετύχαμε πενταπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, μειώσαμε την ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα, αυξήσαμε τον κατώτατο και κατ’ επέκταση τον μέσο μισθό, προωθήσαμε ρυθμίσεις για την επιτάχυνση και τον εξορθολογισμό της Δικαιοσύνης, δώσαμε περισσότερα χρήματα στην Υγεία και στην Παιδεία, ανοίξαμε το φάκελο του Δημογραφικού προβλήματος, ενώ θωρακίσαμε για πρώτη φορά την άμυνα της χώρας μας, με σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα, για Rafale, F35, φρεγάτες κ.α. Εμείς μιλάμε με το έργο μας και όχι με λόγια».

Keywords
Αναζητήσεις
o-voridis-zita-ichiro-minyma-statherotitas-kai-ebistosynis-stis-evroekloges.htm
Τυχαία Θέματα