Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς: Η αξιοθαύμαστη καριέρα της ισχυρής κυρίας της Coca Cola

11:01 28/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η δυναμική είσοδός της στην αγορά εργασίας από τα φοιτητικά της χρόνια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, σηματοδοτούσε την έναρξη μιας λαμπρής καριέρας και απόδειξη πως μια γυναίκα μπορεί να ανελιχθεί σε έναν παραδοσιακά ανδροκρατούμενο χώρο. Ο λόγος για τη γενική διευθύντρια της Coca Cola Τρία Έψιλον σε Ελλάδα και Κύπρο

Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς, η καριέρα της οποίας μόνο αξιοθαύμαστη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Στην «οικογένεια» της Coca Cola

Ήταν Σεπτέμβριος του 2020, μια δύσκολη περίοδος, όπου οι επιχειρήσεις προετοιμάζονταν για δεύτερο λουκέτο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και η αβεβαιότητα ήταν δεδομένη για την οικονομικοπολιτική ζωή της χώρας, όποτε η Μαρία Αναργύρου ανέλαβε τα ηνία τη Γενική Διεύθυνση της Coca Cola Τρία Έψιλον ΕλλάδαςΚύπρου. Η επιλογή της για την κομβική αυτή θέση δεν ήταν τυχαία, δεδομένου ότι προερχόταν από την Coca-Cola HBC Τσεχίας και Σλοβακίας, όπου ασκούσε καθήκοντα Γενικής Διευθύντριας. Μεσούσης της πανδημίας, η Coca-Cola Τρία Έψιλον έθεσε ως προτεραιότητα την υποστήριξη των εργαζομένων της, του κλάδου, της αγοράς και της κοινωνίας με ουσιαστικές πρωτοβουλίες, ενώ ταυτόχρονα στάθηκε δίπλα στον κλάδο HoReCa, αναλαμβάνοντας δυναμικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων. Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα εποχή, εστίασε στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη του οργανισμού για να αξιοποιήσει πλήρως τις νέες ευκαιρίες και δυνατότητες που δημιουργούνται.

Σε όλη αυτή την επιτυχία, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η διορατικότητα και το επιχειρηματικό δαιμόνιο της Γενικής Διευθύντριας, η οποία κατάφερε σε λιγότερο από τρία χρόνια να κάνει την Coca Cola ηγέτιδα και σε άλλες αγορές εκτός από τα αναψυκτικά. Η προϋπηρεσία σε προηγμένες αγορές του εξωτερικού αποτέλεσαν θεμέλιο λίθο για την τόσο θετική εξέλιξη στο ελληνικό έδαφος. Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία Αναργύρου ξεκίνησε την καριέρα στην Coca-Cola HBC το 2010, ως διευθύντρια Μάρκετινγκ σε Σερβία & Μαυροβούνιο και τρία χρόνια αργότερα προήχθη σε Εμπορική διευθύντρια. Το 2015, ανέλαβε το ρόλο της γενικής διευθύντριας για Κροατία, Σλοβενία και Βοσνία & Ερζεγοβίνη και το 2017 για Τσεχία και Σλοβακία. Το 2020 ήταν καθοριστική χρονιά, καθώς επέστρεψε στα πάτρια εδάφη. 

Εκτός όμως από μια πετυχημένη επιχειρηματίας, η Γενική Διευθύντρια της Coca Cola είναι και μητέρα δύο εξαιρετικών κοριτσιών, ηλικίας 14 και 4 ετών, αποδεικνύοντας πως ο διττός αυτός ρόλος μπορεί να συνδυαστεί και να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα και στους δύο τομείς. Όπως η ίδια έχει δηλώσει, δεν υπάρχουν όρια μεταξύ των δύο αυτών ρόλων και όσον αφορά στην ίδια, προσπαθεί να τους συνδυάζει και να τους απολαμβάνει. 

Τα βραβεία επίσης, είναι μία ξεχωριστή προσθήκη στο βιογραφικό της, καθώς έχει πολλές φορές βραβευτεί και συμπεριληφθεί στη λίστα των πιο ισχυρών γυναικών στο επιχειρείν.

Keywords
Αναζητήσεις
maria-anargyrou-nikolits-i-axiothavmasti-kariera-tis-ischyris-kyrias-tis-coca-cola.htm
Τυχαία Θέματα