Κ. Σκρέκας: Τέσσερα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

10:59 20/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Σήμερα το πρωί παρέθεσε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκας για την εξειδίκευση των μέτρων για την προστασία των καταναλωτών, την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την αντιμετώπιση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και κρουσμάτων κερδοσκοπίας.

Συμμετείχαν οι Υφυπουργοί Μάξιμος Σενετάκης και Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος και ο Διοικητής της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) Χαράλαμπος Μελισσινός.

Οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης

αφορούν τέσσερα βασικά μέτρα:

Εξασφαλίζεται μόνιμη μείωση τιμών στο ράφι με ειδική σήμανση.Ελέγχονται αυστηρά οι προμηθευτές και η εφοδιαστική αλυσίδα.Διαφάνεια στις τιμές για τα οπωροκηπευτικά.Αποφασιστική ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών – Έρχεται application για την υποβολή καταγγελιών.

Όπως είπε, η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια, γι’ αυτό και η μάχη θα είναι συνεχής. «Οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν επίμονες σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, με αποτέλεσμα η ελληνική οικογένεια να πιέζεται», σημείωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι οι παρεμβάσεις που γίνονται έχουν στόχο:

Την εντατικοποίηση ελέγχων κατά της αισχροκέρδειαςΤην τόνωση του ανταγωνισμούΤην σταθεροποίηση αλλά και μείωση των τιμών στο ράφι σε αναγκαία για τη διαβίωση

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι ο στόχος του πρωθυπουργού είναι η επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης, ενώ χαρακτήρισε το καλάθι των μαθητών πολύ σημαντικό.

Keywords
Αναζητήσεις
k-skrekas-tessera-nea-metra-gia-tin-antimetopisi-tis-akriveias.htm
Τυχαία Θέματα