Κ. Σκρέκας: Στόχος η τιμή του αρνιού να πέσει κάτω από 10 ευρώ το Πάσχα

14:19 10/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 τόνισε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης απέναντι στην ακρίβεια σταδιακά έχουν αρχίσει να αποδίδουν. «Σήμερα είναι 5,3% ο πληθωρισμός. Η Ελλάδα δεν σταματά να παίρνει μέτρα. Προτεραιότητά μας είναι να στηρίξουμε το νοικοκυριό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στον πληθωρισμό, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι «από 8,2% που ήταν ο πληθωρισμός τροφίμων πριν δύο μήνες έχει φτάσει στο 5,3% που σημαίνει

ότι τα μέτρα τα οποία έχουμε λάβει σταδιακά έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Βεβαίως, δεν είμαστε ικανοποιημένοι και για αυτό το λόγο επιμένουμε με ελέγχους και βεβαίως τα μέτρα τα οποία έχουμε λάβει και τα οποία σιγά -σιγά φαίνεται ότι αποδίδουν γιατί εξορθολογίζεται η αγορά.

Υπάρχει το ελαιόλαδο, που λόγω των πανευρωπαϊκών ελλείψεων σε ότι αφορά την παραγωγή που έχει εκτινάξει τις τιμές του τυποποιημένου ελαιόλαδου στα ύψη από την άλλη όμως πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν και κατηγορίες προϊόντων τροφίμων που έχουν αρχίσει και αποκλιμακώνονται οι τιμές τους και για αυτό το λόγο βλέπουμε ότι τελικά το καθαρό αποτέλεσμα είναι να έχουμε μια σταδιακή αποκλιμάκωση πληθωρισμού».

Σχετικά με το μηδενισμό του ΦΠΑ σε βασικά είδη, σημείωσε πως «το μέτρο εφαρμόστηκε στην Ισπανία. Αντί να δούμε τις τιμές να μειώνονται, οι μεσάζοντες απορρόφησαν μείωση ΦΠΑ. Δεν θα διακινδυνεύσουμε έσοδο χωρίς αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς για τις τιμές των αμνοεριφίων εν όψει του Πάσχα, ο Κώστας Σκρέκας δήλωσε: «Έχουμε ζητήσει από τους συντελεστές της αγοράς οι τιμές των αμνοεριφίων φέτος να είναι ίδιες ή χαμηλότερες από τις τιμές του περσινού Πάσχα και η δέσμευση που έχουμε είναι ότι στο καλάθι του νοικοκυριού οι τιμές και του αρνιού και του κατσικιού θα είναι χαμηλότερες ή τουλάχιστον ίδιες με τις περσινές. Ο στόχος μας είναι για την τιμή του αρνιού να είναι χαμηλότερη από 10 ευρώ το κιλό».

Όσον αφορά στο «καλάθι του νονού», ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε: «Το αξιολογούμε μέχρι και το επόμενο διάστημα θα έχουμε ανακοινώσεις. Βλέπουμε ότι το σύνολο των κατηγοριών παιχνιδιών και άλλων μη τροφίμων οι τιμές έχουν αποκλιμακωθεί δηλαδή είναι ίδιες ή και χαμηλότερες από την περσινή περίοδο και για αυτό το λόγο αξιολογούμε με την αγορά αν συνίσταται η ανάγκη να έχουμε ένα καλάθι του νονού ή όχι».

Tέλος, αναφερόμενος στα πρόστιμα, που επιβλήθηκαν στις εισπρακτικές εταιρείες, ο υπουργός τόνισε ότι «είναι η δεύτερη φορά που επιβάλλουμε πρόστιμα και θα συνεχίσουμε τους ελέγχους και βεβαίως όποτε διαπιστώνουμε ότι παραβιάσουν το νόμο εμείς θα επιβάλλουμε πρόστιμα. Θα προστατεύσουμε το δανειολήπτη όπως προστατεύουμε τον καταναλωτή από αθέμιτες και καταχρηστικές συμπεριφορές. Δεν θα διστάσουμε να επιβάλλουμε πρόστιμα όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο».

Keywords
Αναζητήσεις
k-skrekas-stochos-i-timi-tou-arniou-na-pesei-kato-apo-10-evro-to-pascha.htm
Τυχαία Θέματα