Κ. Σκρέκας: Εξοικονόμηση έως 15% μέσω του e-katanalotis

12:53 10/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κώστας Σκρέκας, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis, στον πληθωρισμό των τροφίμων αλλά και στην τιμή της βενζίνης.

Ωφελημένοι οι καταναλωτές από το e-katanalotis

Ειδικότερα, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι με το e-katanalotis τα νοικοκυριά ενημερώνονται για τις αποκλίσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ και μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 15% από τις αγορές τους. Αναφερόμενος στο παράδειγμα

των βρεφικών πανών, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι μέσω της εφαρμογής μπορούν οι καταναλωτές να τις βρουν από 7,96 μέχρι 14,42 ευρώ. Δηλαδή, ένα νοικοκυριό μόνο από αυτό το προϊόν μπορεί να εξοικονομήσει πάνω από 5 ευρώ.

«Οι καταναλωτές μέσω της εφαρμογής, που έκανε η κυβέρνηση μας, βλέπουν ποιος πουλάει φθηνότερα. Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για να προστατεύσουμε το ελληνικό νοικοκυριό», πρόσθεσε ο κ. Σκρέκας.

Τι είπε για τον πληθωρισμό των τροφίμων

Όσον αφορά στον πληθωρισμό των τροφίμων ο Κώστας Σκρέκας σημείωσε ότι έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο στα σούπερ μάρκετ κυμάνθηκε στο 0,28% τον Μάρτιο. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο μάλιστα, ο πληθωρισμός τροφίμων έχει μειωθεί κατά 40%. «Η Ελλάδα από το 2019 μέχρι το 2024, έχει συνολικά τον χαμηλότερο γενικό πληθωρισμό στην Ευρώπη. Στην 4ετία, στα τρόφιμα είχαμε 30,1% πληθωρισμό και δείτε πόσο είχαν άλλες χώρες. Ο τζίρος ανά τετραγωνικό μέτρο στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, είναι ο μισός από αυτόν στη Ρουμανία και κατά 30% χαμηλότερος από την Πορτογαλία. Έχουμε πολλές αίθουσες, έχουν πολλά λειτουργικά οι αλυσίδες και μικρότερο τζίρο. Τα σούπερ μάρκετ θα είχαν υπερκέρδη αν δεν βάζαμε το πλαφόν», εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Προβλέψεις για σταδιακή αποκλιμάκωση στην τιμή της βενζίνης – Τι είπε για το ΦΠΑ

Ο υπουργός υποστήριξε ότι έχει ξεκινήσει η σταδιακή αποκλιμάκωση και στις τιμές των καυσίμων ενώ αναφέρθηκε και στον ΦΠΑ σημειώνοντας, ότι μελετήθηκε η μείωσή του αλλά, όπως εξήγησε, δεν θα είχε αποτύπωμα στην τσέπη του καταναλωτή, ενώ παράλληλα θα επιβάρυνε τα δημόσια έσοδα που είναι απαραίτητα για να στηριχθούν τομείς όπως η υγεία και η παιδεία.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα κατά της ακρίβειας μέχρι ο καταναλωτής να το νιώσει στην τσέπη του», ανέφερε ο κ. Σκρέκας, τονίζοντας ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο πλαφόν στο κέρδος, τους ελέγχους, τα πρόστιμα και την διαφάνεια στις τιμές.

Keywords
Αναζητήσεις
k-skrekas-exoikonomisi-eos-15-meso-tou-e-katanalotis.htm
Τυχαία Θέματα