Ισραήλ: Διαψεύδει ότι «έκλεισε» συμφωνία για απελευθέρωση ομήρων και κατάπαυση του πυρός

Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων και την κατάπαυση του πυρός υποστηρίζει το Ισραήλ, την ώρα που αντιπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε στην ιορδανική εφημερίδα Αλ Γαντ, ότι συμφωνήθηκε να κηρυχθεί εντός της ημέρας κατάπαυση του πυρός, η οποία θα έχει διάρκεια από τέσσερις ως πέντε ημέρες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζει το Αλ Σίφα «Ζλωνη Θανάτου», καθώς το νοσοκομείο είναι χωρίς ρεύμα και εφόδια, με σκουπίδια, χαλάσματα και ιατρικά απόβλητα στα δωμάτια και τους διαδρόμους. Η ζωή των περίπου 260 ασθενών κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή. 

Στην
πλατφόρμα Χ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότιανακάλυψε κέντρο διοίκησης της Χαμάς σε βάθος 10 μέτρων κάτω από το Αλ Σίφα. Δημοσιοποίησε βίντεο που απεικονίζουν ένα φρεάτιο με μία ελικοειδή σκάλα, η οποία οδηγεί σε σήραγγα μήκους δεκάδων μέτρων και στο τέλος της σήραγγας υπάρχει μια θωρακισμένη πόρτα. Η υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα, να προωθήσει την εθελούσια μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων, εκτός της Λωρίδας της Γάζας, αντί να στείλει χρήματα για την ανοικοδόμηση, του παλαιστινιακού θύλακα.Ο Ντανιέλ Χαγκάρι, ο εκπρόσωπος των IDF, παρουσίασε στους δημοσιογράφους υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που, όπως λέει, είναι από το Αλ Σίφα, στις 7 Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος των IDF είπε ότι ότι δείχνει δύο ομήρους που απήχθησαν από το Ισραήλ, ο ένας εκ των οποίων αιμορραγεί στο χέρι του, να μεταφέρονται στο νοσοκομείο. “Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται τώρα αυτοί οι όμηροι”, ανέφερε.

Κατά τον Χαγκάρι «η Χαμάς ασκεί τρομοκρατία από τα νοσοκομεία».

Keywords
Αναζητήσεις
israil-diapsevdei-oti-ekleise-symfonia-gia-apeleftherosi-omiron-kai-katapafsi-tou-pyros.htm
Τυχαία Θέματα