Η Wall και οι 40.000 μονάδες, η ΔΕΗ και τα νέα του κ. Στάσση, η υποτιμημένη Alpha Bank και τι λένε οι οίκοι για τις τράπεζες

08:08 20/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Πάνω από 1 δισ. ευρώ συνολικά είναι τα καθαρά κέρδη τριμήνου των συστημικών τραπεζών. Είχαμε και θετικές εκπλήξεις και τα σημάδια δείχνουν ότι το δεύτερο τρίμηνο, θα είναι γενικά καλύτερο. Περισσότερα νέα δάνεια, λιγότερες πρόωρες αποπληρωμές δανείων, τα επιτόκια παραμένουν στα ίδια επίπεδα και οι αγορές μετοχών και ομολόγων φέρνουν κέρδη από προμήθειες και αμοιβές στη διαχείριση κεφαλαίων.

Ειδικά η Alpha Bank

αξίζει να προσεχθεί. Κάτω από το 60% της λογιστικής αξίας είναι η τιμή. Και είχε πολλά χρόνια να κάνει τέτοιο τρίμηνο. Η τράπεζα γυρίζει σελίδα και είναι υποτιμημένη. Πολύ καιρό σχολιάζεται αυτό, αλλά άλλο τα σχόλια κι άλλο τι έβλεπε η αγορά, ότι δεν ήταν ακόμα έτοιμη. Τώρα όμως;

Οι ξένοι οίκοι έσπευσαν μόλις έβγαλε αποτελέσματα η τράπεζα. Η Jefferies διατηρεί την τιμή στόχο των 2,55 ευρώ με σύσταση αγοράς. Η Citi ανέβασε την τιμή στόχο στα στα 2,40 ευρώ από 2,35 ευρώ. Η Deutsche Bank επίσης διατήρησε την τιμή στόχο των 2,20 ευρώ και τη σύσταση αγοράς. H Optima Bank έβαλε τιμή στόχο τα 2,10 με σύσταση buy.

Η ΑΧΙΑ διατήρησε την σύσταση για αγορές με την τιμή στα 2,30 ευρώ.

Η Eurobank ξεπέρασε με άνεση τις εκτιμήσεις των αναλυτών, του consensus. Ο επόμενος στόχος της θα είναι στο δεύτερο τρίμηνο που θα αρχίσει η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων της Ελληνικής στην Κύπρο. Οπότε η διοίκηση θα ανααθμίσει τους στόχους της για φέτος.

Η AXIA σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Eurobank επισημαίνει την απόδοση κεφαλαίων με το προσαρμοσμένο RoTE στο 19,9%, που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών συνολικά.

Δηλαδή μία εταιρία ή μία τράπεζα που αναπτύσσεται τόσο δυναμικά, με τέτοιους ρυθμούς, ουσιαστικά θα ξεπεράσει και την τιμή για την προσδοκώμενη λογιστική αξία της φέτος. Ο οίκος σχολιάζει και αυτό που σας λέγαμε. Ότι η διανομή κερδών 30% αντιστοιχεί σε μέρισμα άνω των 0,09 ευρώ ανά μετοχή. Η ΑΧΙΑ επαναλαμβάνει τη σύσταση αγοράς, με τιμή στόχο τα 2,50 ευρώ.

Σήμερα όμως θα είναι η ημέρα της ΔΕΗ. Και να δούμε αν έχει κάποια έκπληξη για την αγορά ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Στάσσης.

Και βέβαια οι επενδυτές θα ήθελαν να μάθουν τα νέα για την πορεία της νέας επένδυσης στη Ρουμανία και την πρόοδο των επενδύσεων στις ΑΠΕ.

Η Eurobank Equities εκτιμά ότι η ΔΕΗ ξεκίνησε καλά τη χρονιά με κέρδη EBITDA 440 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 77 εκατ. ευρώ. Η Optima Bank προβλέπει έσοδα 1,86 δισ. ευρώ, και επαναλαμβανόμενο EBITDA 436,3 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 53,3%, με τα καθαρά κέρδη στα 103,9 εκατ. ευρώ. 

Στην EpsilonNet, το σχήμα με τους προτείνοντες στη Ginger είχε συγκεντρώσει μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη ποσοστό έως και 76,13% των μετοχών της εταιρίας. Η σφήνα των Ιταλών δεν πετυχαίνει. Ίσως δεν έπρεπε να μπουν επιθετικά αλλά να κάνουν μία σοβαρή και ξεκάθαρη πρόταση στο σχήμα για να συμμετέχουν, αν αυτός ήταν ο στόχος.

Η έξοδος της EpsilonNet θα αφήσει σαν ηγέτες του κάδου στο ΧΑ, τις Profile, Performance και Q&R. Επίσης θα αφαιρέσει 650 εκατ. ευρώ από τη κεφαλαιοποίηση του ΧΑ…

Την Τετάρτη θα ανεβεί η παράσταση με τίτλο τα «πρακτικά της Fed», που το κοινό θα απολαύσει μεταχρονολογημένα. Αυτά που λέγονται είναι για να τα ακούνε οι αγορές και να μην ανεβαίνουν. Το θέμα είναι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, αν άλλαξαν πορεία. Να δούμε επίσης και τα αποτελέσματα της Nvdia, που είναι πλέον αναπτυσσόμενη και ηγείται της ανόδου.

Keywords
Αναζητήσεις
i-wall-kai-oi-40000-monades-i-dei-kai-ta-nea-tou-k-stassi-i-ypotimimeni-alpha-bank-kai-ti-lene-oi-oikoi-gia-tis-trapezes.htm
Τυχαία Θέματα