Η Google γιορτάζει 25 χρόνια λειτουργίας

09:32 27/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η Google ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1996 ως ερευνητικό πρόγραμμα από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν όταν έκαναν και οι δύο το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, της Καλιφόρνια. Στην αρχή είχαν ως βάση το γκαράζ μιας φίλης τους, αλλά στα μέσα του 1998 κατάφεραν να συγκεντρώσουν 1 εκατ. δολάρια από επενδυτές, συγγενείς και φίλους. Το αποτέλεσμα ήταν στις 27 Σεπτεμβρίου 1998 να γεννηθεί επίσημα η Google Inc. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας με αφορμή τα 25 χρόνια

λειτουργίας: 

«Από το 1998 και το πρώτο γραφείο που ήταν σε ένα νοικιασμένο γκαράζ πολλά έχουν αλλάξει, συμπεριλαμβανομένου του λογότυπού μας όπως φαίνεται στο σημερινό Doodle — αλλά η αποστολή παρέμεινε η ίδια: να οργανώσουμε τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνουμε παγκοσμίως προσβάσιμες και χρήσιμες. Δισεκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τη Google για αναζήτηση, σύνδεση, εργασία, παιχνίδι και ΤΟΣΑ πολλά άλλα! Σας ευχαριστούμε που εξελίσσεστε μαζί μας τα τελευταία 25 χρόνια. Ανυπομονούμε να δούμε πού θα μας οδηγήσει το μέλλον, μαζί».

Η λέξη «Google» προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης «googol», τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «10 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

Keywords
Αναζητήσεις
i-google-giortazei-25-chronia-leitourgias.htm
Τυχαία Θέματα