Αλυσίδες καφέ: Ένα σύγχρονο «χαρμάνι» εμπειριών, ποικιλίας και βιωσιμότητας

Κλάδος που παρακολουθεί στενά τις όποιες εξελίξεις μπορεί να τον επηρεάσουν, οι αλυσίδες καφέ βρίσκονται σε συνεχή… επιφυλακή, προκειμένου να παρέχουν όλα όσα αναζητούν οι καταναλωτές. Το wellbeing παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις, όπως και η επιθυμία των πελατών για διαφορετικές εμπειρίες.

Οι αλυσίδες café και τα εστιατόρια ταχείας εξυπηρέτησης κατέχουν σημαντική θέση στη ζωή των Ελλήνων, όμως με την πάροδο του χρόνου, ο πήχης έχει ανέβει και οι απαιτήσεις τον καταναλωτών για καλύτερη

εξυπηρέτηση και ποιότητα των υλικών αυξάνονται, σύμφωνα με την έρευνα «Οι Έλληνες, τα Café και η Ταχεία Εστίαση», της Focus Bari. Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διεξήχθη τον Μάιο 2023, μόλις το 5% των ερωτώμενων δεν έχει επισκεφθεί ποτέ κάποιο cafe. Αντιθέτως, τα cafe είναι μια καθημερινή συνήθεια, με το 39% να δηλώνει ότι επισκέπτεται κάποιο (αλυσίδας ή μεμονωμένο) 1-3 φορές την εβδομάδα, το 28% καθημερινά/σχεδόν καθημερινά και το 27% 1-2 φορές τον μήνα/αραιότερα. Ποιότητα, προσωπικό/εξυπηρέτηση & value for money είναι τα Top 3 κριτήρια επιλογής cafe, ενώ οι βασικοί λόγοι εγκατάλειψης είναι η πτώση ποιότητας του καφέ, το απεριποίητο/βρώμικο περιβάλλον και το αδιάφορο/αγενές προσωπικό.

Πώς ανταποκρίνονται οι παίκτες του χώρου και ποιες προκλήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν; Οι πληθωριστικές πιέσεις επηρέασαν την καταναλωτική συμπεριφορά, oι καταναλωτές έγιναν πιο «μετρημένοι» στις μη ανελαστικές δαπάνες τους και η τιμή των προϊόντων απέκτησε μεγαλύτερη βαρύτητα, αναφέρει η Άννα Κολυβά, Marketing & Shared Services General Director, Γρηγόρης ΑΒΕΕ: «Το επόμενο διάστημα ευελπιστούμε ότι θα μειωθεί ο πληθωρισμός και σταδιακά θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Όσον αφορά στις διατροφικές τάσεις, συνεχίζεται η στροφή όλο και περισσότερων καταναλωτών σε wellbeing προτάσεις, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ποιότητα του φαγητού και του καφέ που επιλέγουν. Θεωρούμε ότι η τάση αυτή με τις ποιοτικές wellbeing επιλογές θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

Η βιομηχανία του καφέ είναι μία από τις συνεχώς εξελισσόμενες και οι αλλαγές που σημειώνονται σε αυτή διαφοροποιούν τα δεδομένα με την πάροδο των χρόνων, επιβεβαιώνει η Μάγδα Ζουπαντή, Marketing & Communications Manager, Starbucks, και συνεχίζει: «Όσο περνούν τα χρόνια, οι καταναλωτές γίνονται πιο απαιτητικοί. Ψάχνουν, βρίσκουν, μαθαίνουν, εκπαιδεύονται και εξελίσσονται. Με αυτόν τον τρόπο, μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για τον καφέ, με νέες ποικιλίες, διαφοροποιημένα χαρμάνια και καινοτόμα προϊόντα. Με αφετηρία την χρονιά, έχει γίνει μια σημαντική “στροφή” των καταναλωτών προς τα φυτικά γάλατα, καθώς δεν είναι λίγοι πλέον οι πελάτες που έχουν επιλέξει να μειώσουν σημαντικά από την καθημερινότητά τους τα ζωικά προϊόντα. Τα ροφήματα σόγιας, καρύδας, βρώμης ή και αμυγδάλου, θα αποτελούν πλέον μια δυναμική επιλογή για όσους επιλέγουν να απολαύσουν τον καφέ τους με γάλα. Επιπλέον, τα ροφήματα και οι καφέδες με λιγότερα ζάχαρη, αποτελούν την πρώτη επιλογή για όσους επιθυμούν να απολαμβάνουν τον καφέ τους σκέτο και να “αφήνονται” στα αρώματα και τις γεύσεις του εκάστοτε καφέ».

Η σημασία της προσαρμοστικότητας και της ψηφιακής παρουσίας ήταν ένα από τα κυριότερα insights που κυριάρχησαν τη χρονιά που πέρασε στην κατηγορία του καφέ και της εστίασης, σύμφωνα με τον Γιώργο Λαγό, Group Brand Manager, Everest. Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «η πανδημία Covid-19 ανέδειξε την ανάγκη για επιχειρήσεις στον κλάδο αυτό να προσαρμόζονται γρήγορα στις αλλαγές, είτε αυτές ήταν περιοριστικά μέτρα, είτε η ζήτηση των πελατών για διαφορετικές εμπειρίες. Οι επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν αποτελεσματικά στην ανάγκη για online παραγγελίες, παράδοση και την ανάπτυξη της ψηφιακής παρουσίας είχαν σημαντικό προβάδισμα. Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχίσει να διαμορφώνει τον χώρο της εστίασης και του καφέ και στο επόμενο διάστημα. Επιπλέον, η ευαισθητοποίηση για θέματα βιωσιμότητας και υγείας αυξήθηκε σημαντικά. Οι καταναλωτές αναζητούν περισσότερο υγιεινές και βιώσιμες επιλογές στα προϊόντα και το φαγητό τους, και αυτό αναμένεται να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης και του καφέ στο μέλλον. Συνολικά, η προσαρμοστικότητα, η ψηφιακή παρουσία και η διατήρηση της βιωσιμότητας αναμένεται να είναι κυρίαρχες τάσεις που θα διαμορφώνουν τον τομέα του καφέ και της εστίασης στο επόμενο διάστημα».

Στρατηγικές κινήσεις ανανέωσης
Αγορά με έντονη κινητικότητα, οι αλυσίδες καφέ δεν σταματούν να παρακολουθούν το κοινό και τις ανάγκες του, να προσαρμόζονται και να προβαίνουν σε νέες κινήσεις, είτε αυτές είναι λανσαρίσματα προϊόντων, είτε άνοιγμα καταστημάτων και δυναμική επικοινωνία. Επιπλέον, η εταιρική ανανέωση αποτελεί ένα «ισχυρό χαρτί», το οποίο ωστόσο πρέπει να «παιχτεί» την καλύτερη δυνατή στιγμή.

Σε μια τέτοια κίνηση προχώρησαν στο τέλος του 2022 τα Εverest, παρουσιάζοντας τη νέα, ανανεωμένη εικόνα τους. Το νέο λογότυπο, το οποίο φέρει την υπογραφή της 4 Wise Monkeys και της K2 Design, διαθέτει φρέσκο και αυθόρμητο χαρακτήρα, ενώ η νέα εικαστική ταυτότητα της μάρκας διαθέτει μια cool urban αισθητική, η οποία εμπνέεται από τις σημαίες του κόσμου.

Σε επίπεδο νέων καταστημάτων του χώρου, τα Flocafe Espresso Room απέκτησαν κατάστημα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ντόχα του Κατάρ και στην περιοχή Msheireb της Ντόχα, και τα Coffee Berry εγκαινίασαν το πρώτο τους κατάστημα στο Hayat Mall, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Coffee Island ένωσε τις δυνάμεις της με την Autogrill Hellas και εισήλθε στον χώρο των ΣΕΑ, ενώ άνοιξε και το νέο της concept store Brews & Bakes by Coffee Island, στη Navarino Agora. Με στοιχεία βιωσιμότητας και καινοτομίας, η Coffee Island δημιούργησε , όπως υποστηρίζει, ένα νέο μοντέλο καταστήματος που βάζει στο επίκεντρο την κυκλική οικονομία και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα, τα Καφεκοπτεία Λουμίδη εγκαινίασαν pop up καφεκοπτείο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η αλυσίδα καφέ Il Toto Roastery Boutique πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνια του νέου καταστήματος και των κεντρικών γραφείων της, στο Χαϊδάρι.

Τέλος, σε επίπεδο ψηφιακού μετασχηματισμού, η Coffee Lab λάνσαρε B2B e-shop, το οποίο αυτοματοποιεί πλήρως τις λειτουργίες των B2B πωλήσεων της εταιρείας, ενισχύοντας παράλληλα την αγοραστική εμπειρία και επικοινωνία μεταξύ εταιρείας και δικτύου franchisees.

Σε τι εστιάζουν οι αλυσίδες;
Καλά όλα αυτά, αλλά πώς απαντούν οι εταιρείες στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον και πώς «χτίζουν» τη στρατηγική τους; Σε προϊόντα, συνεργασίες και χώρους εστιάζει η στρατηγική των Everest, όπως υποστηρίζει ο Γιώργος Λαγός: «Στα Εverest, παραμένοντας πιστοί στη φιλοσοφία και τις αξίες που χαρακτηρίζουν τη μάρκα μας, εξετάζουμε προσεκτικά τις μελλοντικές μας κινήσεις. Κατανοούμε τόσο τις τοπικές όσο και τις διεθνείς τάσεις, προσαρμόζοντας διαρκώς τη στρατηγική μας στον δυναμικό χώρο της καφεστίασης. Τα προϊόντα μας αποτελούν πυλώνα της επιτυχίας μας και, στο μέλλον, θα επενδύσουμε στη δημιουργία νέων καινοτόμων επιλογών στον τομέα του καφέ και του φαγητού. Επιπλέον, συνεργαζόμαστε με αναγνωρισμένους ειδικούς, όπως ο Chef Βασίλης Καλλίδης, ο διατροφολόγος Αναστάσιος Παπαλαζάρου και ο World Champion Barista Σταύρος Λαμπρινίδης, για τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων μας. Τέλος, διαμορφώνουμε χώρους που εξυπηρετούν τις ανάγκες των πελατών μας, δίνοντας έμφαση στην αισθητική με λιτές γραμμές, φωτεινά χρώματα και στοιχεία τεχνολογίας, με σκοπό να προσφέρουμε φιλόξενους και εύκολα προσβάσιμους χώρους για τους καθημερινούς μας πελάτες».

Η στρατηγική των Starbucks θα βασιστεί σε τρεις πυλώνες: την ψηφιακή εξέλιξη της εποχής, τις ανθρώπινες σχέσεις και τον καφέ, δηλώνει η Μάγδα Ζουπαντή: «Ο συνδυασμός των παραπάνω περικλείει ολόκληρη τη φιλοσοφία των Starbucks και μέσα από αυτή τη στρατηγική επιδιώκεται να επιτευχθεί: Η άμεση επικοινωνία με τους πελάτες μας, μέσα από ψηφιακά κανάλια, Η δημιουργία αξέχαστων στιγμών στα καταστήματα, Η παροχή ενός περιβάλλοντος που επιτρέπει στους πελάτες να νιώθουν όμορφα, μέσα από μια προσωποποιημένη εμπειρία».

«Στον Γρηγόρη, η στρατηγική μας σχεδιάζεται με βάση τις ανάγκες του καταναλωτή & του περιβάλλοντος», μας ενημερώνει η Άννα Κολυβά, «οπότε το επόμενο διάστημα θα επικεντρωθούμε: Στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων που αφορούν στον καφέ και το φαγητό, λαμβάνοντας υπόψιν τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, Στην περαιτέρω εξέλιξη του ψηφιακού μας μετασχηματισμού, για να προσφέρουμε μια αναβαθμισμένη εμπειρία σε επίπεδο B2B και B2C, Στην επέκταση του δικτύου μας τόσο σε πόλεις και νησιά σε όλη την Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, Στην εφαρμογή ορθών πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος, Σε υλοποίηση ακόμα περισσότερων δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που έχουν στο επίκεντρο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Νέα προϊόντα, συνεργασίες και βιωσιμότητα
Σύμφωνα με τη Μάγδα Ζουπαντή, στις τελευταίες κινήσεις των Starbucks περιλαμβάνονται: «Βελτιωμένες συνταγές ροφημάτων με λιγότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, σχεδιασμένες να μειώσουν την σπατάλη και να διατηρούν την ποιότητα και την υπέροχη γεύση των ροφημάτων, Νέο επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι καφέ, κατασκευασμένο κατά 70% από ανακυκλωμένο κατακάθι καφέ, Δώρο επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι κάθε φορά που οι πελάτες αγόραζαν ένα ρόφημα από την κατηγορία Iced Shaken Espresso, Επιβράβευση των πελατών, με έκπτωση στο ρόφημά τους κάθε φορά που επαναχρησιμοποιούν φέρνοντας το δικό τους ποτήρι στα καταστήματα Starbucks». Παράλληλα, σε επίπεδο επικοινωνιακών ενεργειών, η Μάγδα Ζουπαντή τις συνοψίζει ως εξής: Social media, Newsletters, Δελτία Τύπου, Ραδιόφωνο, Συνεργασίες με online media, Συνεργασίες με πλατφόρμες delivery, Εσωτερική επικοινωνία με τις ομάδες των καταστημάτων.

Τα κυριότερα λανσαρίσματα της Γρηγόρης, τα οποία συνοδεύτηκαν και από ένα δυνατό πλάνο επικοινωνίας, ήταν όπως μας ενημερώνει επιγραμματικά η Άννα Κολυβά: «Διευρύναμε την προϊοντική μας γκάμα στις κάψουλες Espresso, με μια νέα σειρά Single Origin που είναι 100% Arabica. Πρόκειται για τις Espresso Guatemala και Ethiopia, τις οποίες επικοινωνήσαμε σε digital Μέσα. Τα Protein Avocado Bowls ψηφίστηκαν από τους καταναλωτές ως “Προϊόν της Χρονιάς”, στην κατηγορία “έτοιμα γεύματα υψηλής διατροφικής αξίας”. Υλοποιήσαμε ένα πλάνο 360 επικοινωνίας, σε τηλεόραση, ραδιόφωνο & digital περιβάλλον, για τις σαλάτες και τα Protein Bowls.

Εμπλουτίσαμε την κατηγορία των Greg Granita και υλοποιήσαμε μία digital επικοινωνία για τις Γρανίτες και τα Milkshakes. Ξεκινήσαμε συνεργασία με τη Wolt».

Από πλευράς Everest, ο Γιώργος Λαγός ανέφερε: «Στον κόσμο της γαστρονομίας και του καφέ, η καινοτομία και η συνεργασία αποτελούν θεμέλιους λίθους. Κατά την προηγούμενη σεζόν, πραγματοποιήσαμε αξιοσημείωτα λανσαρίσματα βασιζόμενα σε αυτές τις αρχές. Καταρχάς, ενισχύσαμε τη συνεργασία μας με τον έμπειρο σεφ Βασίλη Καλλίδη και παρουσιάσαμε μια σειρά από νέα προϊόντα με τη δική του υπογραφή. Ωστόσο, δεν σταματήσαμε εκεί, αλλά αναπτύξαμε επίσης μια σειρά προϊόντων με τη συνεργασία και του γνωστού διατροφολόγου, Αναστάσιου Παπαλαζάρου. Αυτό μας επιτρέπει να προσφέρουμε υγιεινές και γευστικές επιλογές στο κοινό μας. Παράλληλα, η αφοσίωσή μας στον καφέ παραμένει ακλόνητη μέσω της συνεργασίας μας με τον παγκόσμιο πρωταθλητή barista, Σταύρο Λαμπρινίδη, ο οποίος με την εμπειρία του συμβάλλει στη δημιουργία μοναδικών εμπειριών καφέ που ξεπερνούν τις προσδοκίες».

Εταιρική υπευθυνότητα με πράξεις
Είτε λέγεται κυκλική οικονομία είτε στήριξη ΜΚΟ και κοινωνίας, οι αλυσίδες καφέ αφήνουν έντονο το αποτύπωμά τους και στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας.

Ο Γρηγόρης συμμετείχε ως χορηγός εστίασης στο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας Thess Clean-Thess Green, που διοργανώθηκε τον Ιούνιο από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ως «πράσινο» brand, o Γρηγόρης, ήταν παρών σε αυτή την πρωτοβουλία, στηρίζοντας μία καθαρή Θεσσαλονίκη και προσφέροντας στους συμμετέχοντες, στην εθελοντική δράση καθαριότητας, αλμυρές και γλυκιές γεύσεις, καθώς και χυμούς.

Τη συνεργασία τους με την ΑΜΚΕ Hopegenesis εγκαινίασαν τα Everest, με σκοπό την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, σχεδιάστηκαν οι κουμπαράδες της Hopegenesis, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στα καταστήματα, παρέχοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της αλυσίδας να στηρίξουν το έργο της. Επιπλέον, ο όμιλος Goody’s-Everest συμμετέχει στο Ελληνικό Pledge, την εθελοντική πρωτοβουλία του ΣΕΒΤ για την αυτοδέσμευση των επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών σχετικά με τη διαφήμιση σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών, και στο Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact), την παγκόσμια εθελοντική πρωτοβουλία για την εταιρική βιωσιμότητα. Παράλληλα, στο πλαίσιο της δραστηριότητας του ομίλου για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας και της συμμετοχής του στην εθελοντική πρωτοβουλία «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων», ο όμιλος Goody’s-Everest προχώρησε σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για την ανάπτυξη συστήματος ποσοτικοποίησης και παρακολούθησης των αποβλήτων τροφίμων στα καταστήματά του.

Από την πλευρά της, η Coffee Berry εντάχθηκε στο Δίκτυο του Diversity in the Workplace, υπογράφοντας τη Χάρτα Διαφορετικότητας, με σκοπό την προώθηση της διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η Coffee Island, παραμένοντας αφοσιωμένη στην υλοποίηση δράσεων που ενισχύουν το κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, προχώρησε σε επιχειρηματική επένδυση στην εταιρεία συλλογής και επεξεργασίας υπολειμμάτων καφέ espresso, Coffe-Eco. Η σύμπραξη των δύο εταιρειών θα οδηγήσει στη δημιουργία της πρώτης βιομηχανικής μονάδας στη Ν. Ευρώπη που επεξεργάζεται και επαναχρησιμοποιεί υπολείμματα καφέ espresso, για την παρασκευή νέων προϊόντων. Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η Coffe-Eco προβλέπεται ότι θα ολοκληρώσει την επεξεργασία 50 τόνων υπολειμμάτων καφέ από τα καφεκοπτεία Coffee Island, τα οποία προορίζονται για την παραγωγή πρώτων υλών για καλλυντικά, βιοπλαστικά, βιοκαύσιμα και εδαφοβελτιωτικά υλικά. Συγχρόνως, η Coffee Island έλαβε την πιστοποίηση Bio Organic Eurocert για την παραγωγή οργανικού καφέ στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επεξεργασίας καφέ και αποθήκευσης που διατηρεί στην Πάτρα, ενώ στήριξε και την καμπάνια «Μίλα Tώρα», η οποία υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Άννα Κολυβά, Marketing & Shared Services General Director, Γρηγόρης ΑΒΕΕ

«Είμαστε δίπλα στον καταναλωτή καθημερινά»
«Η φιλοσοφία του brand μας εμπεριέχεται στο tagline μας “Αυτούς που σου φτιάχνουν τη μέρα, τους ξέρεις με το μικρό”. Είμαστε δίπλα στον καταναλωτή καθημερινά, σε κάθε γειτονιά, προσφέροντάς του εκλεκτά χαρμάνια καφέ & μία μεγάλη ποικιλία φαγητού που περιλαμβάνει και πολλές wellbeing επιλογές, συνοδευμένα με ένα χαμόγελο και μία ζεστή φιλοξενία. Ξέρουμε τους πελάτες μας με το μικρό, όπως μας ξέρουν και αυτοί. Η επικοινωνία μας είναι πάντα αισιόδοξη, αυθεντική, δημιουργική και σύγχρονη. Ακριβώς όπως είναι ο Γρηγόρης».

Μάγδα Ζουπαντή, Marketing & Communications Manager, Starbucks

«Καλλιεργούμε απεριόριστες δυνατότητες για ανθρώπινη σύνδεση»
«Στα Starbucks, με κάθε κούπα, με κάθε συζήτηση, με κάθε κοινότητα – καλλιεργούμε τις απεριόριστες δυνατότητες για ανθρώπινη σύνδεση. Κάθε κούπα καφέ, έχει μια ιστορία που ξεκινάει από τους καλλιεργητές καφέ και καταλήγει στα χέρια των πελατών μας. Στόχος της εταιρείας, είναι μέσα στα επόμενα χρόνια, να συνεχίσει να αποτελεί το “Third Place” στα καταστήματα, στις κοινότητες που δραστηριοποιείται και σε όλα τα ψηφιακά κανάλια. Τα Starbucks θα αποτελούν πάντα εκείνο το μέρος που επιτρέπει στους πελάτες μας να είναι ο εαυτός τους. Η νέα εποχή θα αποτελέσει για την εταιρεία μια πρό(σ)κληση για εξέλιξη, εξετάζοντας τις απεριόριστες δυνατότητές της. Η ανθρώπινη σύνδεση θα αποτελεί πάντα βασική ανθρώπινη ανάγκη. Μια ανάγκη που η Starbucks συνεχώς θα εργάζεται για αυτό. Η Starbucks είναι μια ανθρώπινη εταιρεία που θα συνεχίσει να προάγει την ανθρώπινη παρέα με καφέ».

Γιώργος Λαγός, Group Brand Manager, Everest

«Η επικοινωνία μας στοχεύει στη δημιουργία ισχυρών συναισθηματικών δεσμών»
«Η επικοινωνία των Everest στοχεύει στη δημιουργία ισχυρών συναισθηματικών δεσμών με τους καταναλωτές της μάρκας. Για τον λόγο αυτό, εστιάζει κυρίως στην ανάδειξη της εμπειρίας που προσφέρει η μάρκα, προβάλλοντας τα βασικά της χαρακτηριστικά, όπως η ευελιξία, η προσαρμοστικότητα και η διαρκής καινοτομία. Επιπλέον, μέσω της επικοινωνίας προβάλλεται ο βαθύτερος χαρακτήρας και οι αξίες μιας ιστορικής μάρκας όπως τα Everest, όπως η υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον».

In the news
Ανάθεση επικοινωνίας της Coffee Berry
Η Coffee Berry, μετά από διερεύνηση της διαφημιστικής αγοράς, ανέθεσε την επικοινωνία της στην Brands & Brains. Η Coffee Berry, από το 2016 υπόσχεται στους καταναλωτές αναβαθμισμένη εμπειρία στα καταστήματά της και υψηλής ποιότητας καφέ και δραστηριοποιείται, με ένα εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επικοινωνία με διαφορές γεύσεις και αρώματα!

Coffee Island: Στον «αέρα» βρέθηκε νωρίτερα φέτος η νέα διαφημιστική καμπάνια των Coffee Island με την «υπογραφή» της Frank & Fame, η οποία κάλεσε τους καταναλωτές «να εξερευνήσουν νέες γευστικές εμπειρίες και να περιπλανηθούν στις φάρμες των Single Estate επιλογών του Espresso Bar τους». Σύμφωνα με το concept της καμπάνιας, τα Coffee Island γυρίζουν όλον τον κόσμο για να βρουν σπάνιους καφέδες. Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν το σταντ με τους Single Estate προορισμούς, να διαλέξουν το κουτάκι με τους κόκκους και να το δώσουν στον barista για να ετοιμάσει τον καφέ που επιθυμούν. Η καμπάνια «έτρεξε» σε offline (TV, Radio) & online media.

Coffee Lab: Την πρώτη καμπάνια της για λογαριασμό της Coffee Lab υλοποίησε η Blankpage, με αφορμή τον μήνα Μάιο, Ευρωπαϊκό Μήνα Διαφορετικότητας. Η συνεργασία ξεκίνησε με την καμπάνια #ComeOutStandOut, η οποία εστιάζει στο coming out ενός γιου στον πατέρα του, πάνω από ένα ποτήρι καφέ Coffee Lab. Έχει σκοπό να αναδείξει το γεγονός ότι η αγάπη δεν έχει περιορισμούς και προϋποθέσεις και είναι, σύμφωνα και με τους στίχους του τραγουδιού «Μια αγάπη» του Άγγελου Μπαλταγιάννη, το οποίο επενδύει μουσικά το σποτ, «σαν ποτάμι που φουρτούνα δεν το πιάνει, ατόφια σαν χρυσάφι, καθάρια σαν νερό». Η καμπάνια αναπτύχθηκε σε τηλεόραση, digital, social media και ραδιόφωνο.

Coffee Way: Η Communication Factory δημιούργησε ξανά για την Coffeeway, καμπάνιες που αφορούν στις Coffeeway Κάψουλες Espresso αλλά και στις Coffeeway Coffeebags, με σλόγκαν «Pause to create your way». Μία φωτογράφος, ένας σχεδιαστής, μία μουσικός και μία εργαζόμενη μητέρα κάνουν μία «παύση» για να απολαύσουν αρωματικό καφέ Coffee Way, που θα τους δώσει την έμπνευση για να βρουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα. Γιατί, σύμφωνα με το concept, κάποιες φορές οι απαντήσεις, μας δίνονται με ένα απλό «Pause».

Γρηγόρης: Πρόσφατη καμπάνια του Γρηγόρη, σε δημιουργικό και παραγωγή της Attp, επισημαίνει πως «μόνο στον Γρηγόρη, η ισορροπημένη διατροφή είναι και απολαυστική». Η καμπάνια παρουσιάζει τις σαλάτες, δικής του συνταγής, καθώς και protein bowls με αβοκάντο και διαλεγμένα υλικά, πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Η καμπάνια προβάλλεται σε ΤV, ραδιόφωνο, digital, καθώς και in-store.

Everest: Με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Καλλίδη, τα Everest παρουσίασαν στο κοινό τη νέα εικόνα τους και το νέο μενού, το οποίο έχει επιμεληθεί ο ίδιος. Στο πλαίσιο της καμπάνιας, την οποία δημιούργησε η 4 Wise Monkeys, ο σεφ καλεί το κοινό να ανακαλύψει αυτήν την αλλαγή, η οποία είναι, όπως αναφέρει το concept, «πιο σύγχρονη, πιο απολαυστική, πιο δική του, ε και λίγο δική μας». Η καμπάνια «έτρεξε» σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, digital, social media και outdoor.

 

Keywords
συγχρονο, focus bari, ελευθέριος βενιζέλος, πήχης, focus, cafe, top, αβεε, νέα, group, everest, online, design, urban, flocafe, espresso, room, coffee, mall, island, hellas, σεα, store, navarino, agora, pop, αθηνα, βενιζελος, toto, boutique, e-shop, chef, world, ελλαδα, media, delivery, single, origin, σαλατα, σεφ, μκο, green, θεσσαλονικη, δραση, σεβτ, global, βιωσιμότητα, εταιρεία, bio, πατρα, fame, offline, radio, γιου, factory, outdoor, κινηση στους δρομους, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, βομβα mall, ξανα, κοινωνια, origin, αβοκαντο, διατροφη, ζαχαρη, καθημερινη, μητερα, μκο, νησια, οικονομια, πλαισιο, ραδιοφωνο, σαλατες, σεφ, σημαιες, σλογκαν, τηλεοραση, χρωματα, everest, flocafe, urban, αγαπη, αβεε, αεροδρομιο, αισθητικη, ακλονητη, αννα, αρωματα, αφορμη, αφοσίωση, βιωσιμότητα, γαλα, φαγητο, γεγονος, γειτονια, γευση, γινει, γινονται, γιου, γρηγορης, διαστημα, δυνατοτητα, δικη, δωσει, δικτυο, δυναμικο, δωρο, εαυτος, ευκολα, εβδομαδα, εμπνευση, εξελιξη, εξυπηρετηση, επικοινωνια, εποχη, επιθυμια, ερευνα, εστιατορια, εταιρεία, ετων, ευρωπη, ζεστη, ζωη, η στροφη, διαφημιση, εικονα, ινες, ισορροπημενη διατροφη, καταρ, κινηση, λαγος, λογο, μειωση, μικρο, παντα, ομιλος, παιδια, περιβαλλον, πήχης, ποιοτητα, πιστοποιηση, πλατφορμες, πληθωρισμος, υπογραφη, προβληματα, ριαντ, ροφηματα, ροφημα, σεα, σεβτ, σεζον, συζητηση, σειρα, ταυτοτητα, ταση, τιμη, υλοποιηση, φεστιβαλ, φορα, χαμογελο, ψηφιακα καναλια, ψηφιακη, ομορφα, green, group, agora, αλυσιδα, bio, boutique, cafe, chef, coffee, delivery, design, εφαρμογη, εμφαση, fame, factory, focus, focus bari, γευσεις, global, hellas, island, shop, mall, media, navarino, room, offline, ομαδες, outdoor, pop, single, online, toto, top, θεματα, υγειας, υλικα, υπεροχη, world, ξεκινησε, χερια, store
Τυχαία Θέματα