Έρχεται η μεγάλη οικονομική «πληγή» στην Apple

Η Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου (ITC) προχώρησε στην απαγόρευση εις βάρος του τεράστιου τεχνολογικού κολοσσού.  

Πρόκειται για τα ρολόγια της Apple που θα εξαφανιστούν και από τα φυσικά καταστήματα της στις ΗΠΑ.  Στο πλαίσιο της απαγόρευσης, η Apple δεν θα μπορεί επίσης να επισκευάζει μοντέλα ρολογιών εκτός εγγύησης, όπως ανακοινώνει το Bloomberg.

H

απαγόρευση  ανακοινώθηκε αφού διαπίστωσε ότι η Apple παραβίασε την τεχνολογία κορεσμού οξυγόνου του αίματος που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από μια εταιρεία που ονομάζεται Masimo.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, πρόκειται για μεγάλη οικονομική «πληγή» καθώς το περασμένο έτος τα έσοδα από την πώληση των πλέον απαγορευμένων ρολογιών ανερχόταν στα 17 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Επίσης η εταιρεία , θα πρέπει να σταματήσει να πουλά τυχόν συσκευές που είχαν εισαχθεί προηγουμένως με την τεχνολογία της παραβίασης.

Καθώς η Apple προσπάθησε να μπλοκάρει την απόφαση εν αναμονή της προσφυγής, το το αίτημα της Apple απορρίφθηκε και ενώ η άλλη πιθανότητα παρέμβασης ήταν το βέτο του προέδρου Τζο Μπάιντεν, κάτι που δεν συνέβη.

Η απαγόρευση αφορά μόνο τα καταστήματα της Apple στις ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν ακόμα να πάρουν στα χέρια τους ένα Watch Series 9 ή Watch Ultra 2, στο Best Buy, στο Target και σε άλλους πωλητές λιανικής όσο εξαντλούνται τα αποθέματα.

Η Apple θα συνεχίσει επίσης να πουλά το Watch SE, καθώς δεν συνοδεύεται από αισθητήρα οξυγόνου αίματος.

Keywords
Αναζητήσεις
erchetai-i-megali-oikonomiki-pligi-stin-apple.htm
Τυχαία Θέματα