Πλησιάζουν τους 21.000 οι νεκροί στη Γάζα-Σταμάτησαν οι τηλεπικοινωνίες

Το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής Χαμάς ανακοίνωσε την Τρίτη (26/12) πως οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 20.915 ανθρώπους, από την έναρξη του πολέμου, την 7η Οκτωβρίου.

Στον τελευταίο απολογισμό περιλαμβάνονται 241 νεκροί που καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με το υπουργείο. Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι συνολικά υπάρχουν 54.918 τραυματίες από τις 7 Οκτωβρίου. Τις τελευταίες 24 ώρες, τραυματίστηκαν

επίσης 382 άνθρωποι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η παλαιστινιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Paltel ανακοίνωσε παράλληλα ότι διακόπηκαν εκ νέου οι τηλεπικοινωνίες στη Λωρίδα της Γάζας, στην τέταρτη διακοπή από την έναρξη του πολέμου.

«Μετά λύπης ανακοινώνουμε μια πλήρη διακοπή των υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών, σταθερών και διαδικτύου (…) στη Λωρίδα της Γάζας λόγω της συνέχισης της επίθεσης», επισημαίνει η εταιρεία σε δελτίο τύπου, προσθέτοντας πως οι ομάδες των τεχνικών της «εργάζονται για να αποκαταστήσουν τις υπηρεσίες παρά τον βαθμό επικινδυνότητας στο πεδίο».

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε «τη βαθιά ανησυχία του» για τη συνέχιση των ισραηλινών βομβαρδισμών στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας και παρότρυνε τις ισραηλινές δυνάμεις να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο για να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό.

«Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς στο κέντρο της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις. (…) Όλες οι επιθέσεις πρέπει να σέβονται αυστηρά τις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, ιδίως τη διάκριση (μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών στόχων), την αρχή της αναλογικότητας και της πρόληψης», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Σεΐφ Μαγκάνγκο.

«Προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία το γεγονός ότι οι τελευταίοι σφοδροί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις έδωσαν εντολή στους κατοίκους στο νότιο τμήμα της Γάζας να μετακινηθούν προς το κέντρο της Γάζας και προς το Ταλ αλ Σουλτάν στη Ράφα».

Την Τρίτη (26/12) ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας έπληξε περισσότερους από 100 στόχους της Χαμάς.

Έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες στρατιωτών, συνοδευόμενων από άρματα μάχης, να κινούνται πεζή μεταξύ των ερειπίων, ενώ αντηχούν πυρά.

Η Χαμάς δημοσίευσε πλάνα που δείχνουν μαχητές να ανοίγουν πυρ και να ανατινάσσουν ένα ισραηλινό άρμα μάχης.

#Γάζα #Ισραήλ #πόλεμος #ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ #Χαμάς
Keywords
Αναζητήσεις
plisiazoun-tous-21000-oi-nekroi-sti-gaza-stamatisan-oi-tilepikoinonies.htm
Τυχαία Θέματα