Εκλογές στην Τουρκία: Όλα δείχνουν θρίαμβο και παραμονή στην εξουσία του Ερντογάν

18:45 28/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Τα ποσοστά 55,26% για τον Ταγίπ Ερντογάν και 44,74% για τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δίνει το πρακτορείο Anadolu ως αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών με καταμετρημένο το 61,38% των ψήφων.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, σε πολύ υψηλά επίπεδα κινήθηκε η συμμετοχή των εκλογέων, η οποία έφτασε το 84,93% έναντι 88,84% στον πρώτο γύρο.

Ήδη έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζουν το μπαλκόνι του προεδρικού μεγάρου για να κάνει ομιλία ο Ερντογάν, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, αφού συνήθως

μετά τις εκλογές βγαίνει στο μπαλκόνι του κόμματος για την ομιλία.

Πάντως, διαφορετικά αποτελέσματα βγάζει το πρακτορείο ΑΝΚΑ που θεωρείται ανεξάρτητο. Σύμφωνα με αυτό ο Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει αρχικώς 51,04%, ενώ ο Ερντογάν 48,96%.

Τι είπε ο Ερντογάν αφού έκλεισαν οι κάλπες

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε έναν από τους ανθρώπους που εργάζονται με θυσίες στα εκλογικά κέντρα από τις πρώτες πρωινές ώρες. Καλώ όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μου να προστατεύσουν τις κάλπες μέχρι την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων. Τώρα είναι η ώρα να προστατεύσουμε τη θέληση του έθνους μας μέχρι την τελευταία στιγμή!», είναι το πρώτο μήνυμα του Τούρκου προέδρου μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Keywords
Αναζητήσεις
ekloges-stin-tourkia-ola-deichnoun-thriamvo-kai-paramoni-stin-exousia-tou-erntogan.htm
Τυχαία Θέματα