Ανδρέας Σιάμισιης: «Σφραγίζει» τη νέα εποχή της Helleniq Energy

13:01 25/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η περίπτωση του Ανδρέα Σιάμισιη αποτελεί μία ακόμη περίπτωση επιτυχημένου επιχειρηματία που έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια και κατάφερε μέσα από τις αντιξοότητες να παλέψει για ένα καλύτερο μέλλον. Πιο συγκεκριμένα, ο γεννηθείς το 1965 διευθύνων σύμβουλος της Helleniq Energy, βίωσε τον ξεριζωμό από το σπίτι του, όταν το 1974 εισέβαλαν οι Τούρκοι στην Κύπρο. Η οικογένειά του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στη Μόρφου, όπως και χιλιάδες άλλες τόσες και να βρεθεί αντιμέτωπη με μια μεγάλη περιπέτεια.

Μετά

την εισβολή, ο Σιάμισιης βρέθηκε ξανά στην Κύπρο για μικρό χρονικό διάστημα και αργότερα στο Ομάν, όπου είχε καταφύγει προσωρινά η οικογένειά του. Έχοντας αφήσει την εκκρεμότητα του σχολείου, επέστρεψε λίγο καιρό αργότερα στη γενέτειρά του προκειμένου να το ολοκληρώσει, όπως και τη στρατιωτική του θητεία, ενώ σπούδασε και εργάστηκε στην Αγγλία για επτά έτη. Σπούδασε Οικονομολόγος με εξειδίκευση στην Οικονομετρία στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στην Αγγλία και είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales.

Η επαγγελματική πορεία 

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία αρχίζει ουσιαστικά το 1989, όποτε και ξεκινά να εργάζεται στην εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών και Συμβούλων KPMG στο Λονδίνο, με εξειδίκευση στον τραπεζικό κλάδο. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το 1993 ξεκινά να εργάζεται ως στέλεχος στην εταιρεία ΜΕΤΑΧΑ του Διεθνούς Ομίλου Τροφίμων και Ποτών DIAGEO, ενώ αργότερα προήχθη σε Finance and Customer Services Director. Στην εν λόγω εταιρεία έμεινε μέχρι το 1998. 

Την ίδια χρονιά, αναλαμβάνει Regional Finance and Business Development Director, με ευθύνη για τις περιοχές της Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής της Pillsbury, επίσης του ομίλου DIAGEO. Από το 2000 έως το 2002 εργάστηκε ως Chief Financial Officer σε εισηγμένη εταιρεία συμφερόντων Ομίλου ΛΕΒΕΝΤΗ, ενώ το 2003 προσλήφθηκε ως Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Πληροφορικής στην ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ. Πριν από αυτό, είχε εργαστεί και στο Family office του Ομίλου Λάτση στην Ελβετία.

Μετά από τη συγχώνευση της «ΠΕΤΡΟΛΑ» στα «Ελληνικά Πετρέλαια», το 2004 ανέλαβε ως Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Ομίλου και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ σήμερα είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Corporate Finance Faculty του ICAEW.

Η Helleniq Energy

Τον Σεπτέμβριο του 2022, ξεκίνησε μια νέα εποχή για τα «Ελληνικά Πετρέλαια», η οποία σηματοδοτείται τόσο από τη μετονομασία σε «Helleniq Energy», όσο και από την υιοθέτηση μίας περισσότερο «πράσινης» και φιλικής προς το περιβάλλον στρατηγικής. Σήμερα, ο όμιλος επενδύει, εκτός από τα πετρελαιοειδή, το φυσικό αέριο και τις ΑΠΕ, στην παραγωγή υγρών καυσίμων χωρίς πετρέλαιο, στο πλαίσιο της πολιτικής μείωσης των εκπομπών άνθρακα, κάτι που μεταφράζεται σε καύσιμα που δεν θα προέρχονται από ορυκτούς υδρογονάνθρακες, αλλά από βιομάζα, δεσμευμένο διοξείδιο του άνθρακα, απόβλητα και άλλα. Όλα αυτά δεν θα είχαν επιτευχθεί, αν στο «τιμόνι» δεν βρισκόταν ο Ανδρέας Σιάμισιης, που όλα δείχνουν πως οδηγεί την Helleniq Energy στην απόλυτη επιτυχία. 

Keywords
Αναζητήσεις
andreas-siamisiis-sfragizei-ti-nea-epochi-tis-helleniq-energy.htm
Τυχαία Θέματα