Ανδρέας Αθανασόπουλος: Το ταξίδι στον επιχειρηματικό κόσμο που μετατράπηκε σε success story – Επαναπροσδιορίζει τον ηγετικό ρόλο ενός CEO

11:03 5/11/2023 - Πηγή: Emea.gr

Στον κόσμο των επιχειρήσεων, η ισχυρή ηγεσία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία. O Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο νέος CEO του Ομίλου Olympia, διαθέτει αυτό το χαρακτηριστικό. Με ένα εντυπωσιακό υπόβαθρο, αξιοσημείωτα επιτεύγματα σταδιοδρομίας και αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχίας, φέρνει μια νέα προοπτική και πλούσια εμπειρία στο ρόλο του ως CEO.

Ο

Ανδρέας Αθανασόπουλος προέρχεται από ένα υπόβαθρο που έχει διαμορφώσει το στυλ ηγεσίας και τη στρατηγική του σκέψη. Το εκπαιδευτικό του παρελθόν έθεσε τις βάσεις για τα μελλοντικά του επιτεύγματα στον κόσμο των επιχειρήσεων. Η εξαιρετική ακαδημαϊκή πορεία του περιλαμβάνει το Πανεπιστήμιο του Warwick Business School (1991-1997) ως Senior Lecturer ενώ έχει Post-Doc από το London Βusiness School και Phd University of Warwick in Management Sciences and Analytics. Επίσης, MSc, Statistics and Operational Research, από το Πανεπιστήμιο του Essex και Πτυχίο στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Ξεκίνησε το επαγγελματικό του ταξίδι με αποφασιστικότητα και όρεξη για αριστεία. Απέκτησε πολύτιμη εμπειρία δουλεύοντας για εξέχουσες εταιρείες σε διάφορους κλάδους, ακονίζοντας τις δεξιότητές του στον στρατηγικό σχεδιασμό, την επιχειρηματική ανάπτυξη και τη διαχείριση ομάδων. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του, κατείχε βασικές ηγετικές θέσεις, αποδεικνύοντας την ικανότητά του να αντιμετωπίζει πολύπλοκες προκλήσεις και να οδηγεί την ανάπτυξη. Έχει ηγηθεί του σχεδιασμού και υλοποίησης μεγάλης κλίμακας στρατηγικών σχεδίων οργανικής και μη-οργανικής ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, την περίοδο 2020-2023 διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank έχοντας τον ρόλο του Group Chief Transformation Officer. Υπό την ηγεσία του, η Eurobank γνώρισε σημαντική ανάπτυξη και επιτυχία, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.και προώθησε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, καθιστώντας την μία από τις πιο καινοτόμες τράπεζες.

Επίσης, από τις αρχές του 2018 έως τα τέλη του 2020 διετέλεσε Chief Customer Officer and CEO Financial Services της Dixons Carphone στα κεντρικά του Ομίλου στο Λονδίνο ενώ, από το 2013 έως το 2017, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Κωτσόβολος, όπου υλοποίησε έναν επιτυχημένο μετασχηματισμό της εταιρείας επαναφέροντας την σε πλήρη κερδοφορία.

Μετά την παραίτησή του από την Eurobank, αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Olympia, ξεκινώντας τα καθήκοντά του στις 2 Ιανουαρίου 2024. Με την αδιαμφισβήτητα βαθιά γνώση τόσο του ελληνικού όσο και του παγκόσμιου επιχειρηματικού γίγνεσθαι, θα φέρνει ένα δυναμικό στυλ ηγεσίας που δίνει έμφαση στη συνεργασία και την καινοτομία. Στον νέο του ρόλο θα συμβάλλει τα μέγιστα ώστε ο όμιλος να επικεντρωθεί και να πετύχει τα αναπτυξιακά πλάνα που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Ο διορισμός του Ανδρέα Αθανασόπουλου στη θέση του CEO του Ομίλου Olympia σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία της εταιρείας. Με το εκτεταμένο υπόβαθρό του, τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα σταδιοδρομίας και το οραματικό στυλ ηγεσίας, ο Αθανασόπουλος είναι έτοιμος να οδηγήσει τον Όμιλο Olympia σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Το στρατηγικό του όραμα, σε συνδυασμό με τη δέσμευσή του στην αριστεία, θα διαμορφώσει αναμφίβολα το μέλλον της εταιρείας και θα εδραιώσει τη θέση της ως ηγέτης της βιομηχανίας.

Keywords
Αναζητήσεις
andreas-athanasopoulos-to-taxidi-ston-epicheirimatiko-kosmo-pou-metatrapike-se-success-story--epanaprosdiorizei-ton-igetiko-rolo-enos-ceo.htm
Τυχαία Θέματα