Ο «γάμος» ΔΕΗ-Κωτσόβολος που είχαμε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα!

09:00 5/11/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ώρα να ευλογήσουμε -δικαίως- τα γένια (που δεν έχουμε) μας.

Στο τεύχος Νο 42 της Business Voice, της καινοτόμου εβδομαδιαίας ηλεκτρονικής επιχειρηματικής εφημερίδας που εκδίδει το emea.gr, το οποίο κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2023 και δη στην στήλη Ελεύθερος Σκοπευτής, η οποία αναπαρήχθη στο emea.gr την ακριβώς επόμενη ημέρα, Κυριακή,

29 Οκτωβρίου, το πρώτο θέμα τιτλοφορούταν ως: «ΔΕΗ: 65 σήμερα, 91 αύριο; Πόσες οι εταιρείες που την απαρτίζουν».

Μεταξύ άλλων αναφερόταν σχετικά: “Ορισμένες φορές αποδεικνύεται πως έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν πως οι λεπτομέρειες «καταδεικνύουν» την εξέλιξη και «φανερώνουν» ένα σύνολο από σχεδιασμούς. Μικρές, ασήμαντες εν πρώτοις, μα απόλυτα εξηγήσιμες στο τέλος λεπτομέρειες, οι οποίες όμως «κρύβουν» έναν πλούτο από κινήσεις, δράσεις, στρατηγικές που στο τέλος της ημέρας μετουσιώνονται σε ειδήσεις

Μόλις μια εβδομάδα πριν, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ, με (εντελώς) απόλυτη γνώση των δρώμενων σε σχέση με την εταιρεία, προϊδέασε (εξαιρετικά) «στενό» κύκλο συνομιλητών του, για το επερχόμενο… κρεσέντο κινήσεων που μένουν να αποκαλυφθούν. Προσέξτε την λεπτομέρεια: «αποκαλυφθούν» και όχι «πραγματοποιηθούν». Κι αυτό, καθώς είτε ήδη έχουν οριστικοποιηθεί ή προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που δεν απομένει παρά να γνωστοποιηθούν.

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις (τέσσερις ημέρες για την ακρίβεια από την ημερομηνία της συζήτησης που προαναφέρθηκε), ανακοινώθηκε το deal μεταξύ της ΔΕΗ και της Enel Ρουμανίας. Κάτι που είχε αναδυθεί στην επιφάνεια κατά το παρελθόν, ωστόσο έκτοτε τηρούνταν σιγήν ιχθύος.

Τι ανέφερε το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ στην πλήρως φιλική και τελούσα εν ευθυμία ομήγυρη του; Πως σήμερα, η ΔΕΗ απαρτίζεται από ένα σύνολο περί τις 65 εταιρείες, ωστόσο έχει υπάρξει σχετική μέριμνα και έχουν προχωρήσει οι κατάλληλες διαδικασίες προκειμένου να είναι σε θέση να εμπεριέχει στους κόλπους της – κρατηθείτε – 91 εταιρείες! Ήτοι, 26 περισσότερες σε σχέση με πρότινος. 25, για την ακρίβεια καθώς πρέπει να προσμετρηθεί η Enel Ρουμανίας. Οπότε, θεωρήστε ως… σίγουρη και την υπόθεση της Κωτσόβολος. Μάλιστα, για αυτό το λόγο και οι νομικοί της ΔΕΗ έχουν πέσει με τα… μούτρα στη δουλειά, έτσι ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη η διαδικασία ενσωμάτωσης των νέων αποκτημάτων στις δομές της υπόλοιπης εταιρείας. Αρκεί να αναφερθεί πως υπό αυτό το πρίσμα, η ΔΕΗ έχει ενισχύσει έτι περαιτέρω το νομικό της τμήμα, το οποίο σήμερα υπερβαίνει τα 45 στελέχη».

Αίφνης, και πριν συμπληρωθεί καλά-καλά μια εβδομάδα, η ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας πως σύναψε συμφωνία με την Currys plc για την εξαγορά της Κωτσόβολος έναντι αντιτίμου που αντιστοιχεί σε αξία επιχείρησης €200 εκατ., χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο δανεισμός και τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και εξαιρουμένων των μισθώσεων κατά το IFRS 16.

Όπως τονίζεται, η εν λόγω συμφωνία κρίνεται για τη διοίκηση της ΔΕΗ ως μία στρατηγική κίνηση μετασχηματισμού, με την ίδια να προχωρά ταχύτερα στην μετατροπή της σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών.

Υπογραμμίζεται πως η Κωτσόβολος διαθέτει 95 καταστήματα, σε Ελλάδα και Κύπρο, εκ των οποίων τα 27 megastores. Παράλληλα, έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο, πανελλαδικό δίκτυο, εφοδιαστικής αλυσίδας με δικές της αποθήκες, ιδιόκτητο στόλο οχημάτων, καθώς επίσης και ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών για εγκαταστάσεις των πάσης φύσεως οικιακών, ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών, μαύρων και λευκών συσκευών που πουλά. Βέβαια, δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει από το νου και το ιδιαίτερα επιτυχημένο e-shop που λειτουργεί η αλυσίδα τα τελευταία πολλά χρόνια.

Επιστροφή στο προ εβδομάδας δημοσίευμα στο τεύχος Νο 42 της εβδομαδιαίας ηλεκτρονικής εφημερίδας, Business Voice, που εκδίδει το emea.gr, και δη στην στήλη Ελεύθερος Σκοπευτής, καθώς το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ, που εκ της θέσεώς του διαθέτει απόλυτη γνώση των όσων επίκεινται σε σχέση με την εταιρεία, ανέφερε πως η ΔΕΗ σύντομα θα διαθέτει στους κόλπους της συνολικά 91 εταιρείες! Κάτι που σημαίνει πως απομένουν 24 σε σχέση με ότι ίσχυε προ ολίγων ωρών.

Θα σας συνιστούσαμε να κρατηθείτε γερά και να συνεχίσετε να διαβάζετε τη Business Voice και το emea.gr προκειμένου να γνωρίζετε τις εξελίξεις που γράφουν τίτλους πολύ πριν κάποιοι σκεφτούν να αντιγράψουν τα γραφόμενά μας…

Εξάλλου, το πρωτότυπο εμφανίζεται νωρίτερα, πιο ξεκάθαρα και λαμβάνοντας την ευθύνη των όσων γράφονται!

Keywords
Αναζητήσεις
o-gamos-dei-kotsovolos-pou-eichame-proanangeilei-tin-perasmeni-evdomada.htm
Τυχαία Θέματα