Αναστολή για τον χειμώνα παίρνει ο φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία

17:49 28/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Προς «πάγωμα» του τέλους διαμονής σε τουριστικά καταλύματα κατά τη χειμερινή περίοδο προσανατολίζεται το υπουργείο Τουρισμού. Αυτό το μέτρο έρχεται καθόσον δημοφιλείς προορισμοί έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από φυσικές καταστροφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το υπουργείο μελετώντας και κατανοώντας τα νέα δεδομένα στον χάρτη του χειμερινού τουρισμού, μετά τις καταστροφές από τα φυσικά φαινόμενα σε κομβικές περιοχές για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, αναμένεται

να ανακοινώσει σχετικά μέτρα για τον χειμερινό τουρισμό στις πληγείσες περιοχές.

Με τα έως σήμερα δεδομένα, ο φόρος διαμονής μαζί με το «πράσινο» τέλος έχουν ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα:

1,5 ευρώ για ξενοδοχεία 1-2 αστέρων, ενοικιαζόμενα δωμάτια και βραχυχρόνια μίσθωση3 ευρώ για ξενοδοχεία 3 αστέρων7 ευρώ για ξενοδοχεία 4 αστέρων10 ευρώ για ξενοδοχεία 5 αστέρων

Η εφαρμογή αυτού του μέτρου στα καταλύματα της χώρας για τους χειμερινούς μήνες είναι βέβαιο ότι θα αφαιρέσει ένα μεγάλο βάρος από τα ξενοδοχεία των 4 και 5 αστέρων στους ορεινούς όγκους της χώρας και όχι μόνο, όπου οι τιμές τους είναι χαμηλές.

Η συγκεκριμένη εξαγγελία θεσμοθέτησης του τέλους είχε γίνει στη ΔΕΘ, με στόχο να ισχύσει από το επόμενο έτος (2024). Με την εφαρμογή αυτού του τέλους, αναμένεται θετική και ανταποδοτική επίδραση που θα αφορά έργα υποδομής που ενισχύουν την τουριστική βιωσιμότητα και αειφορία.

Keywords
Αναζητήσεις
anastoli-gia-ton-cheimona-pairnei-o-foros-diamonis-sta-xenodocheia.htm
Τυχαία Θέματα