Αυτά είναι τα επαγγέλματα που αναμένεται να «ανθίσουν» εντός του 2024

Ο συνεχής ανταγωνισμός στο χώρο της αγοράς εργασίας φέρνει μεταβολές στη ζήτηση εργασίας και στις αμοιβές.  Με ανταγωνιστικούς ρυθμούς μέσα στο 2024 και με τις μεγαλύτερες αποδοχές προβλέπονται να κινηθούν ορισμένα επαγγέλματα, ενώ στη μετατροπή της εικόνας συμβάλλουν οι κοινωνικές αλλαγές, οι περιβαλλοντικές ανησυχίες και αλλά και οι τεχνολογικές εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, αυτοί είναι οι κλάδοι που αναμένεται να «ανθίσουν»:

1. Επαγγελματίες στον τομέα της υγείας 

Ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης παραμένει ένας εύρωστος τομέας απασχόλησης. Στις ΗΠΑ,

οι γιατροί κερδίζουν κατά μέσο όρο 210.000 δολάρια ετησίως, ενώ οι νοσηλευτές περίπου 75.000 δολάρια.

2. Επαγγελματίες στον τομέα της ψυχικής υγείας 

Οι ψυχολόγοι, οι σύμβουλοι και οι θεραπευτές είναι απαραίτητοι για την υποστήριξη της ψυχικής ευημερίας. Στις ΗΠΑ, οι ψυχολόγοι κερδίζουν κατά μέσο όρο 80.000 δολάρια ετησίως, ενώ οι σύμβουλοι και οι θεραπευτές μπορεί περίπου 50.000 έως 60.000 δολάρια.

3. Data Analysts and Data Scientists

Οι αναλυτές και οι επιστήμονες δεδομένων προβλέπεται να βρουν σημαντικές ευκαιρίες σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, τα χρηματοοικονομικά και η τεχνολογία.

Ανάλογα με την εμπειρία, την τοποθεσία και τον κλάδο ο μέσος μισθός μπορεί να διαφέρει σημαντικά παρόλο αυτά, στις ΗΠΑ, οι data scientists κερδίζουν κατά μέσο όρο 120.000 δολάρια ετησίως, ενώ οι data analysts κερδίζουν περίπου 70.000 δολάρια.

4. Ειδικοί σε ζητήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η στροφή προς τη βιωσιμότητα έχει αυξήσει τη ζήτηση για ειδικούς σε ζητήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως οι τεχνικοί ηλιακής και αιολικής ενέργειας.  Στις ΗΠΑ, ένας μηχανικός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μπορεί να κερδίζει κατά μέσο όρο περίπου 80.000 δολάρια ετησίως.

5. Προγραμματιστές λογισμικού

Οι προγραμματιστές λογισμικού κατέχουν σημαντική θέση στον ψηφιακό κόσμο, κτίζοντας εφαρμογές, πλατφόρμες και λύσεις σε διάφορους κλάδους. Στατιστικά κερδίζουν κατά μέσο όρο 105.000 δολάρια ετησίως. 

6. Sustainability Experts

Οι εμπειρογνώμονες βιωσιμότητας αποτελούν την κεντρική θέση στην καθοδήγηση των οργανισμών για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Σε αυτόν τον χώρο εντάσσονται η βιώσιμη αρχιτεκτονική, η περιβαλλοντική συμβουλευτική και η πράσινη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οι επαγγελματίες σε αυτόν τον τομέα μπορούν να αναμένουν να κερδίζουν περίπου 80.000 έως 100.000 δολάρια ετησίως.

7. Προγραμματιστές εικονικής πραγματικότητας (VR) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR)

 Οι προγραμματιστές σε αυτόν τον τομέα είναι η σημαντική παράμετρος για τη δημιουργία καθηλωτικών εμπειριών και καινοτόμων εφαρμογών. Ο μέσος μισθός κυμαίνεται συνήθως από 75.000 έως 100.000 δολάρια ετησίως.

8. Ειδικοί ηλεκτρονικού εμπορίου και ψηφιακού μάρκετινγκ

Οι αναπτυσσόμενοι τομείς των ηλεκτρονικών αγορών και του ψηφιακού μάρκετινγκ συνεχίζουν να δημιουργούν ευκαιρίες. Οι επαγγελματίες με βαθιά κατανόηση του ψηφιακού τοπίου και της συμπεριφοράς των καταναλωτών είναι ιδιαίτερα περιζήτητοι. Οι ειδικοί του ψηφιακού μάρκετινγκ μπορούν να κερδίζουν κατά μέσο όρο 70.000 δολάρια ετησίως, ενώ οι ειδικοί του ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να κερδίζουν ελαφρώς υψηλότερα.

9. Ρομποτική μηχανική

Οι μηχανικοί ρομποτικής καθίστανται απαραίτητοι σε κλάδους όπως η υγειονομική περίθαλψη. Οι  μηχανικοί του κλάδου κατασκευάζουν και συντηρούν συστήματα αυτοματισμού και ρομποτικά συστήματα. Ο μέσος ετήσιος μισθός ενός μηχανικού ρομποτικής ανέρχεται περίπου στα 85.000 δολάρια.

10. Cybersecurity Experts

Η προστασία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και των ευαίσθητων δεδομένων αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για τους οργανισμούς, καθιστώντας τον τομέα αυτό μια προσοδοφόρα επιλογή καριέρας. Ο μέσος ετήσιος μισθός  για τους επαγγελματίες κυβερνοασφάλειας είναι περίπου 100.000 δολάρια. 

Keywords
Αναζητήσεις
afta-einai-ta-epangelmata-pou-anamenetai-na-anthisoun-entos-tou-2024.htm
Τυχαία Θέματα