Win-win συνεργασία Eurobank και Πειραιώς, παράταση για τον διαγωνισμό της ΚτΠ, «καθαρή» ενέργεια από την ΕΕ και το super app της Revolut

10:01 23/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Μια win-win συνεργασία Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς!

Την καταβολή ποσού της τάξεως των 181.446,88 ευρώ, το οποίο και ισούται με το 25% εγκεκριμένης επιχορήγησης επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΚΥΝΘΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η οποία και έχει υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων, ενέκρινε προ μερικών ημερών η

Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακών Νόμων και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η CYNTHUS PC, όπως εξάλλου είναι και ο διακριτικός της τίτλος, είχε αιτηθεί επιχορήγησης επενδυτικού σχεδίου της που αφορά στην ίδρυση 5άστερης ξενοδοχειακής μονάδας, 20 δωματίων και 49 κλινών στη θέση «Πασπάρι» και «Δραφάκι» της Μυκόνου. Όσο για το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος, διαμορφώνεται στα €2.585.848,26, ενώ η συνολική ενίσχυση που χορηγείται με τη μορφή της επιχορήγησης είναι ύψους 725.787,51 ευρώ.

Το ενδιαφέρον περί της CYNTHUS PC, η οποία ιδρύθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2019 με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο €1.666.302, είναι το γεγονός πως αποτελεί κοινοπραξία της Eurobank Α.Ε. σε ποσοστό 50% και της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε σε ποσοστό, επίσης, 50%. Ο γενικότερος σκοπός της εταιρείας είναι δε, η απόκτηση, μεταβίβαση, κατασκευή, εκμετάλλευση, διαχείριση και αξιοποίηση πάσης φύσης ακινήτων. 

Μάλιστα, στις 23 Μαΐου 2019, η εν λόγω εταιρεία προχώρησε στην απόκτηση αγροτεμαχίων περίπου 333.080 τ.μ. που κατείχε η ΔΑΒΑΡΗΣ-ΚΥΘΝΟΣ ΕΠΕ, στην περιοχή της Κύθνου, έναντι συνολικού τιμήματος 1.443.621 ευρώ. Απώτερος σκοπός, η εκμετάλλευσή τους. 

Εάν αναρωτιέστε σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της οικονομικών αποτελεσμάτων της «ΚΥΝΘΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», τα συνολικά έξοδα το 2021 ανήλθαν σε €42.732 έναντι €56.515 στη χρήση του 2020, ενώ τα αποτελέσματα από αναπροσαρμογή επενδύσεων σε ακίνητα σε εύλογη αξία ανήλθαν σε κέρδος της τάξεως των €147.400 για το 2021, έναντι κερδών €11.100 στην αμέσως προηγούμενη χρονικά χρήση. Τα δε καθαρά αποτελέσματα προ φόρων για τη χρήση του 2021 ήταν κέρδη συνολικού ύψους €104.629 έναντι ζημιών €45.476 το 2020.

Μικρή χρονική παράταση για διαγωνισμό της ΚτΠ Μ.Α.Ε

Σε μια ολιγοήμερη χρονική μετάθεση της διαδικασίας αποσφράγισης των προσφορών του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για το Υποέργο 8 με τίτλο: «Αναβάθμιση του Πληροφοριακού Συστήματος Χάρτη Ευρυζωνικότητας και Μητρώου Δικτύων (ΧΕΜΔ)» του συνολικού Έργου: «Ετοιμότητα υποδομών για έξυπνα κτίρια (Smart Readiness)» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προχώρησε η Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. Συγκεκριμένα, η ημερομηνίας αποσφράγισης των προσφορών θα λάβει χώρα την προσεχή Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από το Εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», έχει ως αντικείμενό του την αναβάθμιση του Πληροφοριακού Συστήματος Χάρτη Ευρυζωνικότητας και Μητρώου Δικτύων (ΧΕΜΔ) με την προσθήκη λειτουργιών και διασυνδέσεων, όπως λ.χ. υπηρεσίες διαλειτουργικότητας των προς ανάπτυξη συστημάτων και υποσυστημάτων με τα λοιπά απαιτούμενα μητρώα του κράτους, υπηρεσίες ολοκλήρωσης συστημάτων και ανάπτυξης νέων, πιλοτικής και δοκιμαστικής λειτουργίας κ.ο.κ.

Φουλ της «καθαρής» ενέργειας στην Ε.Ε.

Τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα η είδηση πως το project Ifestos του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, ένα από τα μεγαλύτερα έργα δέσμευσης άνθρακα στην Ευρώπη μέσω του οποίου θα γίνει πράξη η παραγωγή τσιμέντου και σκυροδέματος μηδενικού άνθρακα, δημιουργώντας συνέργειες απανθρακοποίησης με περιφερειακές βιομηχανίες, επελέγη να λάβει Κοινοτική χρηματοδότηση, έπαιξε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

Αυτό που δεν αναδείχτηκε δεόντως είναι το γεγονός το πόσο σοβαρά δείχνει να έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση το ζήτημα της «καθαρής» ενέργειας, κάτι που επιχειρεί να το αποδείξει και εμπράκτως, καθώς αποφάσισε να χορηγήσει περισσότερα από 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε 41 έργα «καθαρής» τεχνολογίας μεγάλης κλίμακας, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Κοινοτικό Ταμείο Καινοτομίας. 

Τα συγκεκριμένα έργα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, όπως λ.χ. το τσιμέντο, ο χάλυβας, τα προηγμένα βιοκαύσιμα, τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF), η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, το ανανεώσιμο υδρογόνο κ.ά. Τα επιλεγμένα έργα διαχέονται σε συνολικά 15 χώρες-μέλη της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, ενώ αυτά αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία πριν από το 2030, έχοντας τη δυνατότητα να αποτρέψουν εκπομπές 221 εκατομμυρίων τόνων CO2 κατά τα πρώτα 10 έτη της λειτουργίας τους!

Υπογραμμίζεται, πως τα έργα που επελέγησαν αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες με βάση πέντε κριτήρια ανάθεσης: ικανότητα μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τεχνολογίες, επίπεδο καινοτομίας, λειτουργική, χρηματοοικονομική και τεχνική ωριμότητα, δυνατότητα κλιμάκωσης, καθώς επίσης και σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας. 

Εκτός από τα 41 έργα που ήδη επελέγησαν για χρηματοδότηση, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα παράσχει αναπτυξιακή συνδρομή και σε ανεπαρκώς «ώριμα» έργα, ενώ στο τέλος του τρέχοντος έτους, η Επιτροπή αναμένεται να προκηρύξει την επόμενη πρόσκληση υποβολής προτάσεων για έργα μεγάλης κλίμακας στο πλαίσιο του Ταμείου Καινοτομίας, με αυξημένο προϋπολογισμό ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Anté portas το super app της Revolut

Μια κίνηση πιο κοντά στην πραγμάτωση ενός φιλόδοξου σχεδίου που έχει από καιρό σχετικά με την μεταμόρφωσή της σε ένα super app βρίσκεται η Revolut. Συγκεκριμένα, η ηγέτιδα και μεγαλύτερη neobank της Ευρώπης, που διαθέτει περισσότερους από 30 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, προσέθεσε ένα καινούριο marketplace που αφορά στον προγραμματισμό και την διαδικασία κρατήσεων για εκδρομές και αξιοθέατα. 

Πλέον, οι χρήστες της neobank στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να πραγματοποιούν κρατήσεις για μια σειρά από δραστηριότητες, όπως λ.χ. περιηγήσεις σε αξιοθέατα και φαγητό, υπαίθριες εμπειρίες και επισκέψεις σε μουσεία, απευθείας στην εφαρμογή, μέσω της λειτουργίας Revolut Experiences. Μάλιστα, τα στελέχη της ομώνυμης εταιρείας υποστηρίζουν πως υπάρχουν κάτι παραπάνω από 300.000 εμπειρίες, για τις οποίες οι χρήστες μπορούν να κάνουν κράτηση μέσω της εν λόγω εφαρμογής.

Όπως επισημαίνεται, η Revolut δεν θα χρεώσει κάποια αμοιβή σε σχέση με την διαδικασία των κρατήσεων, ενώ οι standard χρήστες θα λάβουν επιστροφή μετρητών 3% στις κρατήσεις. Αντιθέτως, οι χρήστες της neobank στα πιο δαπανηρά μηνιαία προγράμματα της, θα λάβουν επιστροφή μετρητών της τάξεως του 10%.

Η λογική της λειτουργίας super apps στη Γηραιά Ήπειρο δεν αποτελεί μια καινούρια συνθήκη, καθώς ήδη δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα λ.χ. οι Klarna και Bolt, οι οποίες αμφότερες διαθέτουν κάτι παραπάνω από 150 εκατομμύρια χρήστες.

Keywords
eurobank, κτπ, super, eurobank alpha, alpha eurobank, πειραιως, eurobank, ενεργεια, κτπ, super, win, εν λόγω, τραπεζες, μαΐου, εταιρεία, επε, προσφορες, smart, ελλαδα, project, τιταν, δεόντως, bolt, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, εκλογικα αποτελεσματα, αξια, τελος ακινητων, τραπεζα πειραιως, τελος του κοσμου, κοινωνια, αποτελεσματα, χωρες, ακινητα, ηνωμενο βασιλειο, πλαισιο, τιταν, υδρογονο, αεροπορικα, βρισκεται, φαγητο, γεγονος, γινει, δεόντως, διευθυνση, δυνατοτητα, δειχνει, ευρω, εκμεταλλευση, εν λόγω, εργα, εξοδα, επε, εταιρεία, ετη, ευρωπη, ιδρυση, ηλιακη ενεργεια, υπηρεσιες, κεφαλαιο, κινηση, κτιρια, λειτουργια, μαΐου, μορφη, ωριμοτητα, προγραμματα, συγκεκριμενα, σειρα, σχεδιο, τριτη, τσιμεντο, τιτλος, χρονικα, bolt, εφαρμογη, εξυπνα, εκδρομες, εκπομπες, ενωση, αιολικη, εθνικο, ηπειρο, χωρα, project, τραπεζα
Αναζητήσεις
win-win-synergasia-eurobank-kai-peiraios-paratasi-gia-ton-diagonismo-tis-ktp-kathari-energeia-apo-tin-ee-kai-to-super-app-tis-revolut.htm
Τυχαία Θέματα