Επένδυση 80 εκατ. ευρώ από την Sandoz για ανάπτυξη βιοομοειδών φάρμακων στην Σλοβενία

17:40 22/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο παραγωγός γενοσήμων φαρμάκων Sandoz, θηγατρική εταιρεία της Novartis ετοιμάζεται να επενδύσει 80 εκατ. ευρώ σε εργοστάσιο ανάπτυξης βιοφαρμάκων, στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Το εργοστάσιο της γνωστής φαρμακοβιομηχανίας αναμένεται να λειτουργήσει το 2026, δημιουργώντας 200 θέσεις εργασίας με αντικείμενο την κάθετη παραγωγή φαρμάκων από την αρχή μέχρι το τέλος και συγκεκριμένη την ανάπτυξη βιοομοειδών φαρμάκων.

Τα βιοομοειδή

φάρμακα είναι αυτά που χρησιμοποιούν τα ίδια συστατικά με ένα παντενταρισμένο, αλλά με δική τους φόρμουλα. Αντίθετα τα γενόσημα μπορεί να έχουν την βασική δραστική ουσία κοινή με ένα άλλο φάρμακο, αλλά άλλες συμπληρωματικές ουσίες.

Σε ανακοίνωσή της η Sandoz αναφέρει πως «Το νέο Κέντρο Ανάπτυξης Βιοομοειδών στην Λιουμπλιάνα, θα αποτελέσει το μέσο να αποκτήσει η Sandoz την δυνατότητα, να μπορέσει να καλύψει την αναπτυσσόμενη παγκόσμια ζήτηση για βιοομοειδή φάρμακα και να συνεισφέρει στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας ανά τον κόσμο» σύμφωνα με την Chie Scientific Officer Claire D Abreu Hayling.

H σχεδιαζόμενη επένδυση συμπληρώνει τα σχέδια επένδυσης τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ για ένα νέο βιολογικό εργοστάσιο στην Σλοβενία και την επέκταση των εγκαταστάσεων βιοομοειδών φαρμάκων στην Γερμανία.   
Την ίδια στιγμή η εταιρεία έχει επενδύσει πάλι στην Λιουμπλιάνα, όμως αυτή την φορά σε εργοστάσιο γενοσήμων φαρμάκων για πολύπλοκα φαρμακευτικά προϊόντα.

Keywords
Αναζητήσεις
ependysi-80-ekat-evro-apo-tin-sandoz-gia-anaptyxi-vioomoeidon-farmakon-stin-slovenia.htm
Τυχαία Θέματα