Sniper: Η Τεχεράνη, ο Γιάνης, τα Δωδεκάνησα και τα… θηριώδη Mercedes 4×4!

10:41 2/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Εδώ δίπλα μας, στην Πλατεία Κάνιγγος, γυρίζονταν λίγες ημέρες πριν σκηνές από τη δημοφιλή στο Netflix σειρά «Tehran», όπως και στην Πλατεία Θεάτρου, αλλά και στο Πεδίο του Άρεως. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμβληματικό κτήριο του Υπουργείου Εμπορίου να «μεταμορφωθεί» σε κυβερνητικό κτήριο του Ιράν. 

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο πρώτο κύκλος της βραβευμένης σειράς είχε γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα,

η οποία φαίνεται πως τραβά τα φώτα των κινηματογραφικών στούντιο που την επιλέγουν για τα γυρίσματα ταινιών ή σειρών! Στο Netflix εξάλλου είναι πολλές πλέον οι ταινίες που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την Ελλάδα! 

Είπαμε – ξανά – η Ελλάδα είναι μόδα! 

Έτσι, όπως μαθαίνει η στήλη, η Amazon είναι η τελευταία που χτυπά την πόρτα της χώρας προκειμένου να γυρίσει δικές της παραγωγές εντός των συνόρων! Η είδηση έχει (διπλό)τσεκαριστεί και ο χρόνος έναρξης των γυρισμάτων θα λέγαμε πως είναι πολύ μικρός! 

Και πιστέψτε με, δεν είναι μόνο η Amazon. Όλες οι κορυφαίες (και όχι μόνο) πλατφόρμες επιλέγουν την πανέμορφη Ελλάδα για να αποτελέσει το «κάδρο» των παραγωγών τους! 

Βέβαια για να έχει συνέχεια αυτό που συμβαίνει (με πολλά οφέλη για την χώρα, πρωτίστως μάλιστα οικονομικά) θα πρέπει όλα να δουλεύουν ρολόι και όχι να αποτελούμε – συνεχώς – μια δυσάρεστη θα έλεγα έκπληξη! Και η αναφορά δεν αφορά μονάχα τα στούντιο του εξωτερικού, αλλά και την τουριστική σεζόν η οποία για εφέτος φαίνεται πως θα είναι εκρηκτική! 

Και για να είμαστε δίκαιοι, η τουριστική σεζόν δεν ξεκινάει. Ξεκίνησε! Ήδη οι πρώτοι τουρίστες βρίσκονται στη χώρα μας και απολαμβάνουν την ελληνική φιλοξενία! Τα νησιά σιγά –  σιγά γεμίζουν και όλοι εμφανίζονται εξαιρετικά αισιόδοξοι για την χρονιά που βρίσκεται σε εξέλιξη, τόσο πολύ μάλιστα που φοβούνται να μιλήσουν για αριθμούς! Πάντως τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για αύξηση που μπορεί να αγγίξει και το 50%! Για σκεφθείτε το! Το νούμερο είναι θηριώδες! 

Για αυτό εξάλλου και πολλαπλασιάζονται και οι επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και όλοι θέλουν να πάρουν θέση σε αυτή την επενδυτική «κούρσα» που υπόγεια βρίσκεται σε εξέλιξη! Και όταν λέμε υπόγεια, δεν εννοούμε κάτι που μπορεί να είναι παράνομο. Τουναντίον! Υπόγεια γιατί κανείς δεν θέλει να αποκαλύψει τα σχέδια του! Αυτό, μάλλον, στο οποίο άπαντες συμφωνούν είναι πως όλοι έχουν καταλάβει πως το ελληνικό καλοκαίρι δεν αφορά μονάχα την Μύκονο και την Σαντορίνη (άντε και μερικούς ακόμη προορισμούς). Έτσι πληθαίνουν (και θα πληθαίνουν ακόμη περισσότερο οι επενδύσεις και σε νησιά που θεωρούνταν «ξεχασμένα».

Έτσι όπως μαθαίνει η στήλη στην Ελλάδα ετοιμάζεται να «προσγειωθεί» ένα ακόμη εμβληματικό – ξενοδοχειακό – «μπραντ» το οποίο ετοιμάζεται να «ντύσει» μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα σε νησί των Δωδεκανήσων! 

Είπαμε – και το λέμε ξανά – η Ελλάδα είναι μόδα! Ξανά! Και αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε! Και για να μην λέτε πως μένουμε μονάχα στο φαίνεσθαι, θα πρέπει να σας πω, πως σε λίγες ημέρες η χώρα μας ετοιμάζεται να λάβει το καλύτερο «δώρο» από τους οίκους αξιολόγησης του εξωτερικού! Και αυτό δεν είναι κάτι απλό και κάτι που θα πρέπει να το ξεπεράσουμε χωρίς ιδιαίτερη σκέψη! 

Στο μεταξύ δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά η χώρα έχει μπει (και επίσημα) σε προεκλογική περίοδο και αν κάποιος πολίτης έχει περιορισμένη σχέση με τις πηγές πληροφόρησης που υπάρχουν σήμερα, δύσκολα θα καταλάβει πως όντως είμαστε σε προεκλογική περίοδο! Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να κρατήσετε καλά στα υπόψη! Με απλά λόγια, αυτό που θέλω να πω είναι πως η αγορά δεν φαίνεται να «φοβάται» τις εκλογές, καθώς τίποτα δεν έχει παγώσει ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 21ης Μαΐου! 

Το αντίθετο. Όλοι «φορτσάρουν» και όλα δείχνουν πως η χρονιά – οικονομικά μιλώντας – θα είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική!

Εκλογές λοιπόν με το πόδι στο γκάζι για την οικονομία που χαράζει την δική της ρότα και δεν φοβάται τις συνέπειες των εκλογών, όπως αυτό τουλάχιστον αποτυπώνονταν παλαιότερα σε τέτοιες περιόδους! Καλά ας μην μιλήσουμε για το 2015! 

Και μιας και ο λόγος στο 2015 και στην πολιτική, δεν θα μπορούσε η στήλη να αφήσει ασχολίαστα όσα ο ΓΓ του Μέρα25 είπε σε πρόσφατο άρθρο του, σε ειδησεογραφικό ιστότοπο, για τις τράπεζες! Πραγματικά είναι εξωφρενικά αν μάλιστα σκεφθεί κανείς πως ο κ. Βαρουφάκης υπήρξε υπουργός Οικονομικών της χώρας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο με γνωστά φυσικά τα αποτελέσματα των επιλογών του! 

Δυστυχώς για τον ίδιο ο λαός (όχι όλοι) δεν έχουν ξεχάσει τα έργα και τις πράξεις του Γιάν(ν)η! 

Και κάτι «πιπεράτο» για το κλείσιμο! 

Αν δείτε στους δρόμους της Αθήνας (όχι στα στενά της πρωτεύουσας γιατί δεν χωράει) να κυκλοφορούν (δύο όλα και όλα) θηριώδη 4×4 μάρκας Mercedes, μην παραξενευτείτε και μην τρομάξετε. Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα είστε και όχι σε κάποια χώρα του Αραβικού Κόλπου. Η αξία κάθε οχήματος ξεπερνά τις 350.000 ευρώ και ο λόγος που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους είναι γιατί ο ιδιοκτήτης τους έχει «τρέλα» με τα αυτοκίνητα. Για αυτό εξάλλου αυτά (τα δύο όλα και όλα Mercedes) ήρθαν στην χώρα μας μέσω Ντουμπάι! 

Τώρα θα μου πείτε να σας πως το όνομα του ιδιοκτήτη! Αλήθεια τώρα; Όλα στο πιάτο; 

Αυτό μάλλον θα πρέπει να το βρείτε μόνοι σας! 

Keywords
Τυχαία Θέματα