Κυρ. Μητσοτάκης στο TikTok για κατώτατο μισθό: «Σε τέσσερα χρόνια τον αυξήσαμε κατά 20%»

20:15 1/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

«Καλό μήνα. Δεν είναι πρωταπριλιάτικο! Από 1η Απριλίου αυξάνεται ο κατώτατος μισθός και φτάνει τα 780 ευρώ. Πόσο τον παραλάβαμε; 650 ευρώ το 2019. Αυτό σημαίνει πως σε τέσσερα χρόνια αυξήθηκε κατά 20%» Έτσι ξεκίνησε το βίντεό του στο TikTok ο Πρωθυπουργός.. 

Ο πρωθυπουργός προτείνει σε όσους αμφισβητούν την συγκεκριμένη αύξηση, να πάρουν ένα κομπιουτεράκι. «Και επειδή άκουσα μερικούς να το αμφισβητούν, ας πάρουν το κινητό τους να κάνουν μία απλή πράξη. 650 επί 1,2 μας κάνει 780. Η αύξηση αυτή

ήταν επιβεβλημένη, δεν μας λύνει όμως από μόνη της το πρόβλημα» . Όπως αναγνωρίζει, «ξέρω πολύ καλά πως οι μισθοί στην χώρα μας είναι χαμηλοί και αυτό πρέπει να αλλάξει».

Μάλιστα επισημαίνει πως για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, θα πρέπει η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να αναπτύσσεται, και οι εταιρείες να μπορούν να δίνουν πιο υψηλούς μισθούς.

«Το 2019 είχα υποσχεθεί πως θα μειώσουμε τους φόρους και θα φέρουμε επενδύσεις και ανάπτυξη. Και τα τρία αυτά έχουν γίνει. Μόνο έτσι, μπορούν να συνεχίσουν να αυξάνονται οι μισθοί. Και αυτή είναι η δέσμευσή μας και για την επόμενη τετραετία. Απλά και καθαρά, καλύτεροι μισθοί για όλους» υπογράμισσε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα