Ταχεία επιστροφή φόρων για όσους δεν έχουν οφειλή σε εφορία ή ασφαλιστικό ταμείο!

19:00 1/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Άνοιξε χτες η πλατφόρμα του taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Οι φορολογούμενοι έχουν χρονικό περιθώριο έως το τέλος Ιουνίου καταθέσουν την δήλωσή τους. Η νέα διαδικασία ταχείας επιστροφής φόρων αναμένεται να αποτελέσει κίνητρο για την ανταπόκριση των φορολογουμένων, καθώς κάθε χρόνο οι επιστροφές που προκύπτουν είναι υψηλές. Το κίνητρο της άμεσης επιστροφής φόρου θα είναι

πολύ ισχυρό, σε  όσους δεν έχουν καμία οφειλή σε εφορία ή ασφαλιστικό ταμείο.  Η άμεση πίστωση των χρημάτων θα γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό ανά εβδομάδα.

Όσοι έχουν οφειλές  στην εφορία  θα πραγματοποιείται μια ταχεία διαδικασία συμψηφισμού με τις υπόλοιπες φορολογικές οφειλές και αυτό θα γίνεται με προγραμματισμένα ραντεβού στις 20 πρώτες μέρες κάθε μήνα. Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε πως αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά από το τέλος Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται επίσης πως μέχρι την Παρασκευή θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 72 και 120 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα