Sniper: Διαγωνισμός για το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης

Διαγωνισμός για το Εθνικό σχέδιο αναδάσωσης

 Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ) προκηρύσσει Ηλεκτρονικό Ανοικτό Διαγωνισμό άνω των Ορίων μέσω του Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ. για το έργο με τίτλο «Εθνικό σχέδιο αναδάσωσης», με προϋπολογισμό 55.725.805,55 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (προϋπολογισμός με ΦΠΑ 24%: 69.099.998,89€), για λογαριασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση των δασικών

οικοσυστημάτων σε περιοχές των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την εκπόνηση μελετών αναδάσωσης και, σε συνέχεια έγκρισης αυτών, την εκτέλεση των εργασιών αναδάσωσης υποβαθμισμένων δασικών εκτάσεων με σκοπό την αποκατάσταση της βλάστησης για προστατευτικούς αλλά και αισθητικούς σκοπούς.

Θα πρέπει να τονιστεί πως το συνολικό έργο υποδιαιρείται σε 4 τμήματα:
– Τμήμα 1: Δασαρχείο Αιγάλεω, Δασαρχείο Καπανδριτίου, Δασαρχείο Λαυρίου, Δασαρχείο Μεγάρων, Δασαρχείο Πειραιά, ύψους 294.383,14 ευρώ
– Τμήμα 2: Δασαρχείο Πεντέλης, ύψους 344.659,40 ευρώ.
– Τμήμα 3: Δασαρχείο Πάρνηθας, ύψους €295.649,95.
– Τμήμα 4: Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, ύψους 179.823,62 ευρώ.

Τα συγκεκριμένα τμήματα διαμορφώθηκαν λαμβάνοντας υπόψιν τα γεωγραφικά κριτήρια καθώς επίσης και την αποδοτικότερη, πιο ευέλικτη, ευχερή και άρτια διαχείριση του έργου συνολικά από τεχνικής άποψης, από πλευράς χρονικών ορίων και εξοικονόμησης πόρων, σε συνδυασμό με διάθεση ενίσχυσης του ανταγωνισμού.

Υπογραμμίζεται πως το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται με πόρους που προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Παράλληλα, κάθε επιμέρους τμήμα έχει ως προθεσμία εκτέλεσης τους 20 μήνες από την ημέρα υπογραφής κάθε σύμβασης, ενώ ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών έχει οριστεί η Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023.

Δραστική άνοδο στην χρήση του GenAI, με ελλιπή εκπαίδευση, όμως…

Μπορεί το 70% των εργαζομένων διεθνώς να χρησιμοποιεί ήδη τη Γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη (Generative AI – GenAI) στην εργασία του, εντούτοις όμως λιγότεροι από τους μισούς το πραγματοποιούν με την καθοδήγηση των εργοδοτών τους. Μάλιστα, στην Ελλάδα, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 54%, και φυσικά δεν προκαλεί την παραμικρή έκπληξη πως είναι σημαντικά μικρότερο από τον μέσο όρο παγκοσμίως…

Αυτό καταδεικνύεται με βάση τα αποτελέσματα νέας έρευνας που τιτλοφορείται ως Global Workforce of the Future 2023 και διενήργησε ο Όμιλος Adecco.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, παρά την εκτίμηση των ειδικών ότι το GenAI θα επηρεάσει σημαντικά την αγορά εργασίας, με το 62% των εργαζομένων να τηρεί θετική στάση απέναντι στο ΑΙ, δίνοντας ένα μήνυμα για ευρεία υιοθέτηση στην εργασία, ενώ μόνο το 7% των εργαζομένων πιστεύει ότι το αντικείμενο της εργασίας του θα αντικατασταθεί ως απόρροια της εξάπλωσης της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ).

H έρευνα αναδεικνύει τα κενά στην πρόσβαση στην εκπαίδευση για το GenAI, καθώς τα υψηλόβαθμα στελέχη και οι κάτοχοι πανεπιστημιακών πτυχίων φαίνεται να έχουν πλεονέκτημα. Το GenAI αναμένεται να αντικαταστήσει πολλές τεχνικές δεξιότητες, αυξάνοντας τη σημασία των soft skills στον εργασιακό χώρο.

Επίσης, το 66% των διευθυντικών στελεχών είναι πιο πιθανό να λάβει καθοδήγηση για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε σύγκριση με το 32% των στελεχών που δεν έχει διευθυντική θέση. Τέλος, το 57% των εργαζομένων δήλωσε ότι θα ήθελε να εκπαιδευθεί στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης – το οποίο είναι μια ευκαιρία για τους εργοδότες να προσεγγίσουν περισσότερο τους εργαζομένους τους.

Το 61% των εργαζομένων πιστεύει ότι οι ανθρώπινες δεξιότητες, όπως η συναισθηματική νοημοσύνη, η ενσυναίσθηση και οι διαπροσωπικές δεξιότητες, θα παραμείνουν πιο σημαντικές από το GenAI στην εργασία. Η καλλιέργεια αυτών των ανθρώπινων δεξιοτήτων θα έρθει μέσα από προγράμματα κατάρτισης, καθοδήγησης και εκπαίδευσης των εργαζομένων.

Το 56% των εργαζομένων πιστεύει ότι οι δεξιότητές τους μπορούν να αξιοποιηθούν σε άλλους ρόλους ή κλάδους ενώ η συντριπτική πλειοψηφία τους σκοπεύει να δείξει έμπρακτα ενδιαφέρον στην ανάπτυξη δεξιοτήτων στο μέλλον.

Ξεχωριστή διάκριση για τον Όμιλο Metaxa Hospitality

Το καινοτόμο πρόγραμμα «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία» που αναπτύσσει και εφαρμόζει το Metaxa Hospitality Group βραβεύτηκε προ ημερών στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία της Χρονιάς», στον διεθνή θεσμό Travel Industry Awards 2023 από το TTG Media.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Ομίλου για την θετική συμβολή στην ευρύτερη δράση για την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική προστασία, καθώς επίσης και στην υιοθέτηση και εφαρμογή ενός ανθεκτικού, υγιούς και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα τροφίμων.

Μάλιστα, θα πρέπει να τονιστεί πως στο Metaxa Hospitality Group ακολουθούνται οι αρχές της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και μέσω της στρατηγικής “Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο” της Ε.Ε., συνδέεται οργανικά η φιλοξενία και η γαστρονομία με την βιώσιμη πρωτογενή παραγωγή, ως αναπόσπαστο τμήμα της εμπειρίας που προσφέρει στους επισκέπτες-φιλοξενούμενους των ξενοδοχειακών υποδομών του Ομίλου.

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-diagonismos-gia-to-ethniko-schedio-anadasosis.htm
Τυχαία Θέματα