Sky Express: Από την άγονη γραμμή στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού

12:01 16/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

H Sky Express «άνοιξε» φτερά στις 18 Ιουλίου 2005, πετώντας από το Ηράκλειο προς τη Ρόδο, αποκτώντας αρχικά εμπειρία στις άγονες και επιδοτούμενες γραμμές με μικρά και ευέλικτα ελικοφόρα αεροσκάφη, ενώ σήμερα έχει καταφέρει να κλείσει μεγάλα deals με παγκόσμιους κολοσσούς, όπως η DeltaAirLines, η Transavia France και η Royal

Jordanian και να πετάξει προς δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού. 

Η επιτυχία της πανδημίας

Αν μια αεροπορική εταιρεία κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα της πανδημίας του κορωνοϊού και να αναπτυχθεί, παρά τις χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων και τη γενικότερη αβεβαιότητα, αυτή είναι δίχως αμφιβολία η Sky Express, για τον εξής λόγο: το 2020 ήταν ο μοναδικός αγοραστής αεροσκαφών της Airbus, αποκτώντας σε πολύ χαμηλή τιμή έξι ολοκαίνουρια Airbus A320neo, αγορά που της άνοιξε τον δρόμο για τα πιο δημοφιλή εμπορικά δρομολόγια του εξωτερικού. 

Στις 14 Δεκεμβρίου 2020 εγκαινίασε την πτήση ΑθήναΘεσσαλονίκη με Airbus A320neo, τον Φεβρουάριο του 2021 ξεκίνησε καθημερινή πτήση Αθήνα – Λάρνακα, ενώ την ίδια χρονιά εγκαινίασε την παρθενική της πτήση για τη δυτική Ευρώπη, με τη γραμμή ΑθήναΒρυξέλλες. Η τελευταία αποτέλεσε πτήση-στοίχημα για την εταιρεία, που απέκτησε έτσι παρουσία σε έναν από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, δεδομένου πως αποτελεί το διοικητικό κέντρο της Ε.Ε.

Τον Νοέμβριο του 2022 επέκτεινε περαιτέρω το δίκτυό της, με απευθείας πτήσεις προς Μόναχο, Μιλάνο και Σόφια, εξυπηρετώντας ολοένα και περισσότερο το επιβατικό κοινό εντός και εκτός συνόρων. Αξίζει να σημειωθεί πως η Sky Express αναδείχθηκε ως η ευρωπαϊκή εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο πτητικού έργου για το 2022 σε σχέση με το 2019. 

Το δυναμικό επενδυτικό πλάνο

Τον Απρίλιο του 2023 η επιτυχημένη αεροπορική πρόκειται να παραλάβει τα δύο πρώτα της Α321neo αεροσκάφη. Πρόκειται για μια ακόμα επιτυχία στο ενεργητικό της εταιρείας, καθώς, όπως δηλώνει ο Chief Commercial Officer Γεράσιμος Σκαλτσάς, με τα εν λόγω αεροσκάφη η Sky Εxpress θωρακίζεται συνεχώς με νέες ιδέες, νέα προϊόντα και κατηρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να είναι σε θέση να σχεδιάζει με αισιοδοξία το μέλλον της. Με τις δύο νέες αυτές προσθήκες στο στόλο της, η εταιρεία επισφραγίζει την ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού και ενισχύει το επίπεδο κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας του πτητικού της έργου.

* Η παρουσίαση δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στη Business Voice #14

Keywords
Τυχαία Θέματα