Ζόρια στην Τράπεζα Αττικής, «κάτω από τα ραντάρ» η Μπλε Κέδρος, δυνατά στις ΗΠΑ η Intralot

09:01 16/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Τράπεζα Αττικής! Σχεδόν εξαφανισμένη είναι η νέα διοίκηση επιλέγοντας να διαρρέει ότι θέλει στους εκλεκτούς της CEO, αλλά και της συμβούλου επικοινωνίας που φαίνεται πως ήρθε με «φόρα» από το ΤΑΙΠΕΔ! 

Οι «καλές» γλώσσες λένε πάντως πως μάλλον τελικά δεν θα «βγει» το σχέδιο της Ελένης Βρεττού και η τράπεζα

θα μπει σε νέες – και σοβαρότερες – περιπέτειες! Πάντως η στήλη απεύχεται το σενάριο και αυτό και εύχεται και στην κυρία Βρεττού και την ομάδα της να τα καταφέρουν! 

Μένοντας σε τραπεζικό «μουντ» η αγορά λέει πως περιμένει μια μεγάλη «είδηση» που μπορεί να έρθει – όπως οι φήμες λένε – από το εξωτερικό! Μην ξεχνάμε εξάλλου πως η ελληνική τραπεζική αγορά (και οι τραπεζίτες της) δεν φέρθηκαν καθόλου ωραία στα τραπεζικά ιδρύματα που επιχείρησαν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα! Όχι βέβαια πως ήταν ο μόνος κλάδος! Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, οι ίδιες φήμες λένε, πως καλό θα ήταν να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά και να περιμένουμε τα νέα από το εξωτερικό! 

Από το εξωτερικό έρχονται επίσης και δύο (τουλάχιστον) ξενοδοχειακά «μπραντς» με σκοπό τον «γάμο» με εγχώριους «παίκτες», που βλέπουν πως ο κλάδος του τουρισμού έχει ακόμη πολύ «ψωμί» και ταυτόχρονα πολλές (και ενδιαφέρουσες) ευκαιρίες! 

Την περασμένη εβδομάδα, στις 6 Απριλίου, η Optima Bank εξέδωσε σχετικό report για την μετοχή της Profile. Στο πλαίσιο αυτό οι αναλυτές της Optima Bank έδωσαν τιμή στόχο για την μετοχή της Profile τα 5,6 ευρώ. Ο στόχος αυτός έδινες στη μετοχή της Profile «upside» μεγαλύτερα του 90%, με αποτέλεσμα να είδαμε όσα είδαμε στο «ταμπλό» του ΧΑ. 

Μένοντας – τη φορά αυτή – σε χρηματιστηριακό «μουντ» μεγάλο ενδιαφέρον (εδώ γελάνε) παρουσιάζει το γεγονός πως η διοίκηση της εταιρείας Μπλέ Κέδρος «έβαλε» την ετήσια Γενική Συνέλευση στη Μεγάλη Παρασκευή στην περιοχή της Κηφισιάς! Θα μπορούσε βέβαια πολύ απλά να πουν: «καλύτερα μην έρθει κανείς»! Φαίνεται πως το «αμαρτωλό» ξενοδοχείο των Αθηνών, σε συνδυασμό με την έντονη – εσχάτως – εξωστρέφεια του Πωλ Ευμορφίδη έχει ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς άμυνας της διοίκησης της εταιρείας που θέλει να κινείται «κάτω από τα ραντάρ». Πλάκα πάντως θα είχε να πήγαινε κάποιος στη Γενική Συνέλευση, στην οποία μπορεί – τελικά – να μην πάνε καν ούτε αυτοί που αποτελούν βασικούς μετόχους της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων! Βέβαια μια ακόμη καλύτερη ιδέα θα ήταν όλοι να πάνε με τα δικά τους – ξύλινα – ποδήλατα! 

Θετικά «είδε» η αγορά τα αποτελέσματα της Intralot, η οποία εκτός από μείωση του δανεισμού ανακοίνωσε και νέα συμβόλαια. Τελευταίο συμβόλαιο αυτό στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Κολούμπια που αφορά στο αθλητικό στοίχημα και τη λοταρία! Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο και για άλλα «κλεισμένα» συμβόλαια αθλητικού και όχι μόνο περιεχομένου! Μην ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ αποτελούν μια από τις πιο δυνατές, αν όχι την πιο δυνατή αγορά, στο χώρο του στοιχηματισμού! 

Στις 27 Απριλίου η διοίκηση της ΟΠΑ έχει εξαγγείλει έκτακτη γενική συνέλευση με βασικό και μόνο θέμα την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 163 εκατ. ευρώ. Με αφορμή το γεγονός αυτό η στήλη ρώτησε αναλυτές της αγοράς (όχι έναν και όχι δύο) την άποψη τους για την εταιρεία και η απάντηση ήταν ή ίδια (copy paste που λένε): Εταιρειάρα! 

Την εφαρμογή νέου προγράμματος επιβράβευσης των δανειοληπτών με ενήμερες οφειλές στεγαστικών δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου, ανεξαρτήτως διάρκειας και νομίσματος ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, ανταποκρινόμενη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με ευθύνη στο ζήτημα της επιβάρυνσης των οικογενειακών προϋπολογισμών από την άνοδο των επιτοκίων διεθνώς και τις ευρύτερες πληθωριστικές πιέσεις.

Θλίψη και παγωμάρα προκάλεσε στην αγορά και ειδικότερα σε εκείνη της επικοινωνίας η είδηση του θανάτου της Μαρίας Λαζαρίμου η οποία τελευταία κατείχε την θέση της επικεφαλής επικοινωνίας του Ομίλου ΕΛΒΑΛ – ΧΑΛΚΟΡ! Η Μαρία είχε πλούσια δράση στον χώρο της επικοινωνίας και ήταν ένας άνθρωπος με ήθος, καλλιέργεια και έντονο πάθος για τη δουλειά της, αλλά και για τη ζωή! 

Καλό Ταξίδι Μαρία!

* Ο Ελεύθερος Σκοπευτής δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στη Business Voice #14

Keywords
Τυχαία Θέματα