HIG Capital: Οι επενδύσεις στην Ελλάδα και τα σχέδια για το μέλλον

10:07 27/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η ομάδα της HIG στην Ελλάδα παρουσίασε την διαχείριση των πλατφορμών που σχεδιάζουν τα πάντα για τις επενδύσεις στην χώρα μας. Συγκεκριμένα η Ella Resorts λειτουργεί ως operator των ξενοδοχείων, η Streem Global είναι η ομπρέλα για τις εταιρείες logistics και τέλος η Inventio και η Inventio EDGE είναι ο διαχειριστής των κατασκευαστικών

έργων.

Ο Κωνσταντίνος Μπήτρος, CEO Inventio Group και CEO Streem Global μίλησε για τα μελλοντικά σχέδια και τις επενδύσεις τόσο στα logistics, όσο και στον ξενοδοχειακό τομέα. Μεταξύ άλλων είπε ότι πάντα κοιτούν νέες ευκαιρίες και εφόσον πληρούν τις προδιαγραφές τότε σκέφτονται την επένδυση. Ειδικά για τα ξενοδοχεία, ο κ. Μπήτρος ανέφερε ότι «τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα ξενοδοχείο για να μας ενδιαφέρει είναι τρία: Να είναι 1:30 ώρα από αεροδρόμιο, να είναι πάνω από 200 δωμάτια και να είναι πάνω στη Θάλασσα». Σχετικά με τα logistics σημείωσε ότι η συνένωση των εταιρειών είναι σε καλό δρόμο και θα τελειώσει την επόμενη χρονιά, γεγονός που θα «ανοίξει τα πανιά» της εταιρείας περισσότερο προς την κεντρική Ευρώπη. 

Αναλυτικά οι επενδύσεις σε κάθε τομέα: 

Logistics – Streem Global 

Ο Δημήτρης Καλλιγέρης, CΟO Streem Global τόνισε ότι το όνομα της αποτελεί και τον σκοπό της. Sea, Truck, Rail End to End Mobility. Η Streem Global, που ιδρύθηκε το 2021, είναι μια νέα εταιρεία με σκοπό τη στρατηγική και λειτουργική διεκπεραίωση του επενδυτικού πλάνου της HIG Capital στην Ευρώπη, το οποίο περιλαμβάνει συνένωση εταιρειών logistics με σκοπό την δημιουργία μιας πλατφόρμας, η οποία θα μπορέσει να παρέχει υπηρεσίες logistics από το σημείο εκκίνησης στο σημείο παράδοσης, με πλήρες φάσμα υπηρεσιών και δυνατοτήτων.
Οι εταιρείες που εντάσσονται στο σχήμα είναι εταιρείες leaders στον χώρο τους, που το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της κάθε μίας συνθέτει ένα σχήμα το οποίο μπορεί να παρέχει το πλήρες των λειτουργιών με υψηλή απόδοση και σε ανταγωνιστικό κόστος.
«Αυτό το σχήμα εμείς το ονομάζουμε cluster. Με τελευταία προσθήκη την Σερβία και την ενεργοποίηση του καταστήματος στην Ουγγαρία, το οποίο στοχεύει αρχικά στο να προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς και κατ’ επέκταση αποθήκευσης. Το σχήμα όπως έχει δομηθεί έχει παρουσία σε εννέα χώρες. Συνολικά απασχολεί περίπου 2.500 άτομα προσωπικό. Οι χώροι αρθροιστικά εκτιμούνται σε 400000 τ.μ. Κάνει τζίρο περίπου 300 εκ. ευρώ και εκτιμούμε ότι αποτελεί το 18% της αγοράς της Ελλάδος», είπε ο κ. Καλλιγέρης.

Η στρατηγική των επιχειρήσεων στα logistics

Ο κ. Καλλιγέρης επισήμανε ότι η επειδή Ελλάδα έχει μια βελτίωση χρόνου σε σχέση με την Βόρεια Ευρώπη κατά 10 ημέρες αναδεικνύεται ως Πύλη, όπως φαίνεται την τελευταία δεκαετία για τις επενδύσεις και τις αναπτύξεις. «Αυτό δημιουργεί την ανάγκη μίας οντότητας, ενός corridor όπως λέμε προς την κεντρική Ευρώπη. Αυτό λοιπόν προσφέρει μία ευκαιρία την οποία την βλέπουμε και στόχος μας είναι να συνδέσουμε corridors, ώστε να δημιουργήσουμε high ways, μεγάλης κλίμακας διακίνησης φορτίων, με είσοδο από την Ελλάδα και τροφοδοσία μέχρι την κεντρική Ευρώπη, αλλά και παραπέρα. Συνεπώς η Ελλάδα αποτελεί τον κοινό παρονομαστή ως Πύλη εισόδου στην Ευρώπη και ως ένα κέντρο βάρους μπορεί να αποτελέσει δυναμικό ρόλο και στην παγκόσμια κλίμακα».
Ο κ. Καλλιγέρης πρόσθεσε ότι «εδώ και 8 μήνες είμαστε σε φάση ενοποίησης των εταιρειών, το οποίο αποτελεί ένα τεράστιο εγχείρημα. Σκοπός είναι η λειτουργική, η οικονομική, η διοικητική και η πλευρά της κουλτούρας, η πλευρά της ένωσης των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της κάθε εταιρείας. Εκτιμούμε ότι θα έχει τελειώσει περίπου σε 18 μήνες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα σχήμα κάτω από ένα όνομα που θα έχει τις δυνατότητες να αποτελέσει μια πλατφόρμα που θα αναδείξει την Ελλάδα, αλλά και ιδιαίτερα τον τόπο ως στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης και ενός διαδραστικού κέντρου με παγκόσμια εμβέλεια. Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται από ένα κράμα επαγγελματιών. Αναζητούμε και βρίσκουμε στα μέρη που εντάσσονται νέες συνεργασίες και υπάρχει μια πολύ μεγάλη δυναμική, η οποία όσο προχωράμε φαίνεται όλο και πιο ρεαλιστική», κατέληξε ο κ. Καλλιγέρης. 

Αναλυτικά οι εταιρείες 

• Μακιός ΑΕ – Θεσσαλονίκη (2020), Ολυμπιάς-Κανδύλης – Αθήνα (2021) εξαγορά ποσοστού των μετόχων και δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρίας στον κλάδο των logistics ψυχωμένων φορτίων (μεταφορά και αποθήκευση με πάνω από 55.000 αποθηκευτικών χώρων ψυχόμενου φορτίου). Τα συνολικά έσοδα από €48 εκ ανέρχονται πλέον σε €66εκ για το 2023 με αύξηση θέσεων εργασίας σε πάνω από 400.

• ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ ΑΕ (2023) εξαγορά του ποσοστού των μετόχων με διατήρηση του management. Με συνολικό τζίρο, πλέον των €150εκ και πάνω από 1.250 θέσεις εργασίας, η εταιρία είναι ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών logistics στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

• Unit Hellas AE & Unit Shipping AE (2023) εξαγορά 100% των μετόχων με διατήρηση του management. Με συνολικό τζίρο, πλέον των €50εκ, οι εταιρίες προσφέρουν υπηρεσίες μεταφοράς και Sea forwarding στην ευρύτερη περιοχή.

• Contrade AE (2023) εξαγορά του ποσοστού των μετόχων με διατήρηση του management. Με συνολικό τζίρο πλέον των €20εκ η εταιρία προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς και Sea forwarding με εξειδίκευση σε Special cargo στην ευρύτερη περιοχή.

Light Greece AE (2023) εξαγορά 100% των μετόχων της εταιρείας που κατέχει εγκαταστάσεις logistics στη ΒΙΠΕ της Σίνδου, τη μεγαλύτερη βιομηχανοποιημένη περιοχή στην Ελλάδα. Η εγκατάσταση κατηγορίας Α’ έχει επιφάνεια 33.000 τ.μ., σε οικόπεδο 60.000 τ.μ. ενώ βασικό της πλεονέκτημα η σιδηροδρομική υποδομή εντός της εγκατάστασης που υποστηρίζει σιδηροδρομική πρόσβαση προς την Κεντρική Ευρώπη.

• Instant Trans I.K.E. (2024) εξαγορά του ποσοστού μετόχων 70% με διατήρηση του management. Η εταιρία δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θεσσαλίας και της Πιερίας με εξειδίκευση σε υπηρεσίες αποθήκευσης και μεταφορά last mile.

• Nami D.o.o. (2024) Belgarde, Serbia. Εξαγορά του 100% της εταιρίας. Με τζίρο πλέον των €5εκ ειδικεύεται στα logistics ψυχόμενων προϊόντων, διαθέτει άδεια τελωνειακής αποθήκης και καλύπτει τη μεταφορά φορτίων στη Σερβία και στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης διαθέτει τέσσερα ιδιόκτητα κτήρια με αποθηκευτικό χώρο ~8.000 τ.μ. και χώρους γραφείων 1.500 τ.μ. σε στρατηγική τοποθεσία κοντά σε βασικές συγκοινωνιακές διαδρομές, όπως ο αυτοκινητόδρομος Βελιγραδίου-Βουδαπέστης.

• Δημιουργία λειτουργικής πλατφόρμας logistics, Streem Global (Sea, Truck, Rail, End-to-End Mobility) που συνενώνει και διαχειρίζεται όλες τις παραπάνω εταιρίες. www.streemglobal.com
Στις αρχές του έτους, ολοκληρώθηκε η συγχώνευση, υπό την Streem Global AE, των εταιρειών: Unit Hellas AE, Unit Shipping AE, Contrade AE. σε συνδυασμό με τις Unit Logistics SRL, Rohel Trans International SRL και Translink Expedition SRL, στο πλαίσιο της Ά φάσης του σχεδιασμού για το 2024, με στόχο τη δημιουργία συνεργιών και οικονομίας κλίμακας. Σύντομα θα ακολουθήσει και η συγχώνευση της Μακιός ΑΕ και κατόπιν και της ΟΡΦΕΑΣ ΒΕΙΝΟΓΛΟΥ ΑΕ.

• Επόμενες στάσεις αναμένεται να αποτελέσουν οι αγορές των: Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Κροατίας, Ουγγαρίας, Αυστρίας, Πολωνίας με στόχο και τη Γερμανία.

Inventio & Inventio EDGE

Ο Κωστής Σιδερής COO της Inventio εξήγησε ότι η Inventio είναι ο Operator partner και asset manager των επενδύσεων της HIG στην Ελλάδα από το 2018. «Το 2020 πήραμε την στρατηγική απόφαση από κοινού για την δημιουργία δύο πλατφορμών, των Ella Resorts και Streem Global. Έχοντας ως γνώμονα την καλύτερη υλοποίηση του εκτενέστατου επενδυτικού πλάνου που είχαμε μπροστά μας καθορίστηκε η αναγκαιότητα για την δημιουργία της Inventio EDGE, που είναι ο βραχίονας ανάπτυξης, υλοποίησης και επίβλεψης όλων των επενδυτικών έργων της HIG για όλες τις πλατφόρμες, και για τα ξενοδοχεία και για το hospitality. Πλέον η τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει η Inventio EDGE μας επιτρέπει να προχωρήσουμε και στην ανάληψη έργων από τρίτους σε όλους τους τομείς του real estate».

Η εταιρεία θέτει ως βασική προϋπόθεση για όλα τα έργα που διαχειρίζεται και υλοποιεί την πλήρωση των ESG κριτήριων και standards. Βασικά στοιχεία των παραπάνω αποτελούν ο βιοκλιματικός σχεδιασμός, τα οικολογικά υλικά, και γενικότερα τεχνικοοικονομικές λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον τόσο και κατά την διάρκεια της κατασκευής, αλλά και κατά την λειτουργία των κτιρίων.

Ξενοδοχειακό κλάδος

Από την Ρόδο ξεκίνησε η δεύτερη φάση επενδύσεων της HIG στην Ελλάδα και είναι το πρώτο έργο που ξεκίνησε η Inventio, αλλά και το πρώτο έργο που πραγματοποίησε η Inventio EDGE. Επίσης, το πρώτο έργο που ο Ella Resorts είναι operator. «Ενδεικτικά να πούμε ότι το 2022 προχώρησε η πλήρη ανακαίνιση των ξενοδοχείων στη Ρόδο, επηρεασμένη έντονα από το τοπικό στοιχείο, την κουλτούρα και τον πολιτισμό του νησιού. Αυτό φαίνεται στην αρχιτεκτονική, στο desigh, στα λογότυπα, στα ονόματα. Οι καμάρες που υπάρχουν για παράδειγμα είναι εμπνευσμένες από το κάστρο του Μεγάλου Μάγιστρου στην παλιά πόλη της Ρόδου. Ακόμη και οι εμπειρίες που προσφέρονται μέσα στα ξενοδοχεία είναι εμπνευσμένα από την Ρόδο και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στις επόμενες επενδύσεις. Το συνολικό κόστος ξεπέρασε τα 45εκ. ευρώ σε μια διάρκεια 8 μηνών, aπό τα μέσα Νοεμβρίου, μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Ανακαινίστηκαν και μετατράπηκαν 760 δωμάτια σε 835 δωμάτια δύο ξενοδοχείων του Helea και του Ellisa. Η συνολική επιφάνεια του έργου είναι 110 στρέμματα και ουσιαστικά έγιναν 60000τ.μ. αναδομής, μέσα σε 8 μήνες», επισημαίνει ο κ. Σιδερής.

Σε πρώτο πλάνο τα θέματα βιωσιμότητας 

Τα ξενοδοχεία στη Ρόδο έχουν πιστοποιηθεί με Α+ ενεργειακή απόδοση και είναι στη διαδικασία για να πάρουν ακόμη μία πιστοποίηση. «Για να το καταφέρουμε αυτό προχωρήσαμε σε επενδύσεις με πρωτοποριακές τεχνικές, όπως για παράδειγμα το Ellisa έχει 200 τρύπες γεωθερμίας, ώστε να εξασφαλίσουμε ψύξη και θέρμανση για όλο τον χρόνο. Ηλιακά πάνελ στις περισσότερες οροφές των κτηρίων. Θερμοπροσόψεις σε όλα τα κτήρια και ενεργειακά κουφώματα. Αντικαταστήσαμε όλο τον εξοπλισμό, καθώς έχουμε και ένα σύστημα διαχείρισης το λεγόμενο BMS για τον έλεγχο των δωματίων και την καλύτερη ενεργειακή απόδοση όλου του συγκροτήματος. 

Ο Γιώργος Σταματίου, CEO των Ella Resorts πάνω στο θέμα της βιωσιμότητας δήλωσε ότι του έστελναν μηνύματα βορειοευρωπαίοι για το τι κάνει το ξενοδοχείο στο θέμα ESG . «Τους ενδιαφέρει να μειώσουν το αποτύπωμα τους. Στις βόρειες χώρες νιώθουν τύψεις που παίρνουν αεροπλάνο και θέλουν να αντισταθμίσουν το αποτύπωμα τους μένοντας σε ένα ξενοδοχείο που ακολουθεί όλες τις ESG πρακτικές», εξηγεί ο κ. Σταματίου. 

Ο κ. Σιδερής επισημαίνει: «Είναι στρατηγική απόφαση μας, όλες οι επενδύσεις μας, τόσο στα ξενοδοχεία, όσο και στα logistics να έχουν ESG πρακτικές. Λόγου χάρη, τα πάνελ θα είναι σε όλα μας τα έργα. Στη Ρόδο σε μια πρώτη αποτίμηση έχουμε καταφέρει να ρίξουμε την κατανάλωση ενέργειας περίπου 30%. Κάθε χρόνο κοιτάμε πόσο θα βελτιωνόμαστε. Η πράξη δείχνει ότι η επένδυση στη γεωθερμία θα αποσβεστεί σε λιγότερο από τρία χρόνια, αλλά το κέρδος επίσης είναι ότι το ξενοδοχείο θα μπορεί να επεκτείνει τη σαιζόν μας. Εξαρτάται βέβαια και από τις πτήσεις».

Ο κ. Μπήτρος για τα θέματα ESG δήλωσε ότι ο στόχος είναι μεγάλος και στις αποθήκες στα θέματα βιωσιμότητας. 

Επενδύσεις σε όλη την Μεσόγειο;

«Τα Ella Resorts δεν είναι μονοδιάστατα. Θέλουμε όλους τους επισκέπτες, είτε είναι ενήλικες, είτε οικογένειες με παιδιά. Θέλουμε να έχουμε παρουσία στους δημοφιλής προορισμούς της Ελλάδας και πολύ σύντομα ευχόμαστε και στην υπόλοιπη Μεσόγειο» δήλωσε ο κ. Σταματίου, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στο πως ενσωματώνεται σε κάθε ξενοδοχείο του Ομίλου το τοπικό στοιχείο. Για παράδειγμα Το Alkyna στην Κέρκυρα πήρε το όνομα από τον Άλκινο, Βασιλιά των Φαιάκων, ενώ το ξενοδοχείο που είναι υπό ανακαίνιση στην Κρήτη και θα ανοίξει του χρόνου θα ονομαστεί Rocrita. Το νέο όνομα βγαίνει από την Κρήτη και τον Ερωτόκριτο. 

Η είδηση που μας έδωσε ο κ. Σταματίου είναι ότι υπάρχουν βλέψεις για την Μεσόγειο. Χαρακτηριστικά είπε: «Στόχος μας είναι πολύ σύντομα να έχουμε ξενοδοχεία και στη Μεσόγειο, να βγούμε εκτός Ελλάδος και ευελπιστώ μαζί με το άνοιγμα του Althea στην Αγία Μαρίνα στη Σαρωνίδα, την εποχή που θα ανοίξουμε το ξενοδοχείο εκεί να ανοίγουμε παράλληλα και ξενοδοχεία στο εξωτερικό».

Αναλυτικά οι επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο

• Τουριστικές Επιχειρήσεις Νότου ΑΕ, Ρόδος (2018), πρώην Aldemar Ρόδου, κεφαλαιακή αναδιάρθρωση μέσω εξαγοράς του ποσοστού των παλαιών μετόχων, με παράλληλη διάσωση της εταιρίας, πλήρης ανακαίνιση ξενοδοχειακών μονάδων δυναμικότητάς 835 δωματίων (2.500 κλίνες) με κατηγοριοποίηση Α+ ενεργειακά (τα μοναδικά ανακαινισμένα ξενοδοχεία στην Ελλάδα σε αυτή την κλάση) την οποία επιμελήθηκε πλήρως η Inventio Edge. Η συνολική επένδυση μέχρι σήμερα υπολογίζεται σε ποσό μεγαλύτερο των €100.000.000. Διάσωση 350 θέσεων εργασίας, οι οποίες, μετά την πλήρη ανακαίνιση των ξενοδοχείων αυξήθηκαν σε 600.

Corfu Holdings ΑΕ Κέρκυρα (ex-Mayor Holdings), κεφαλαιακή αναδιάρθρωση (2019), εξαγορά του ποσοστού των παλαιών μετόχων, μετά από δική τους πρόταση (2022), σε εξέλιξη η πλήρης ανακαίνιση και επέκταση 4 ξενοδοχειακών μονάδων δυναμικότητας 1.400 δωματίων (2.500 κλίνες) με κατηγοριοποίηση Α+ ενεργειακά. Οι συνολικές επενδύσεις υπολογίζονται σε ποσό μεγαλύτερο των
€150.000.000. Διάσωση 400 θέσεων εργασίας, οι οποίες, μετά την πλήρη ανάπτυξη του επενδυτικού σχεδίου, θα αυξηθούν σε 700. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανακαίνισης του Álkyna Lifestyle Beach Resort (πρώην La Grota Verde) όπου θα λειτουργήσει πλήρως ανακαινισμένο την επόμενη σαιζόν , ενώ προετοιμάζονται και οι ανακαινίσεις των Capo Di Cordu και Pelekas Monastery συνολικής δυναμικότητας άνω των 650 δωματίων που θα ξεκινήσουν το Φθινόπωρο του 2024. Όλες οι ανακαινίσεις τελούν υπό την επίβλεψη της Inventio Edge.

• Αγορά ξενοδοχείου πρώην Aldiana Club, στην περιοχή Μόχλου Κρήτης με επενδυτικό πλάνο €50εκ για την ανακαίνιση, επέκταση και αναβάθμιση σε 5άστερο ξενοδοχείο που θα ονομαστεί Rocrita Lifestyle Beach Resort, με συνολική δυναμικότητά 360 δωματίων. Το έργο, υπό την εποπτεία της Inventio Edge είναι σε εξέλιξη με ορίζοντα λειτουργίας την τουριστική περίοδο του 2025.

• Αγορά, πρώην ξενοδοχείου Aλθέα, στην Αγ. Μαρίνα Αττικής, δυναμικότητας ~350 δωματίων. Στην παρούσα φάση το έργο ανακαίνισης βρίσκεται σε πρώιμο μελετητικό και δανειοδοτικό στάδιο.

• Δημιουργία λειτουργικής πλατφόρμας hospitality, Ella Resorts που συνενώνει και διαχειρίζεται όλες τις παραπάνω εταιρίες. www.ellaresorts.com.

• Στα Ella Resorts αντίστοιχα, έχουν ενταχθεί 8 ξενοδοχειακές μονάδες σε Ρόδο, Κέρκυρα, Κρήτη, Αθήνα με δυναμικότητα περίπου 3.000 δωματίων. Στόχος, για την εντός Ελλάδος δραστηριότητα της είναι τα 6.000 δωμάτια ενώ ευρύτερα στη Μεσόγειο, τα 10.000 δωμάτια. Σταθερές προτεραιότητες για τα Ella Resorts αποτελούν ταυτόχρονα, οι επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό, η στήριξη των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών, καθώς και η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών βιώσιμου τουρισμού, όπου βρίσκονται οι ξενοδοχειακές μονάδες του Ομίλου.

• Kυπριώτης ΑΕ – Εξαγορά δανείων από 3 τράπεζες συνολικής ονομαστικής αξίας άνω των 140εκ
(2022).

Keywords
capital, ελλαδα, capital, επενδυσεις, σχεδια, global, logistics, edge, ceo, group, sea, end, νέα, εταιρεία, ουγγαρια, θεσσαλονικη, αθηνα, hellas, light, βιπε, serbia, srl, γνώμονα, real, κερκυρα, κρητη, ροδος, aldemar, αναδιαρθρωση, corfu, lifestyle, beach, verde, club, τραπεζες, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, μεσα μαζικης μεταφορας, Καλή Χρονιά, ολυμπια, 600 δις, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, aldemar, υιοθετηση, χωρες, αδεια, γερμανια, θεμα, ξενοδοχεια, ονοματα, πλαισιο, πυλη, ψυξη, ωρα, ceo, edge, real, αγορα, αεροπλανο, αεροδρομιο, αυξηση, αρχιτεκτονικη, βγαινει, βιπε, βορεια, βρισκεται, γεγονος, γεωθερμια, γνώμονα, δικη, δειχνει, δυναμικο, δωματια, εγχειρημα, ευκαιρια, ευρω, ειπε, υπαρχει, εργα, εξελιξη, εποχη, εταιρεία, εταιρια, ευρωπη, υπηρεσιες, θεσεις εργασιας, λειτουργια, μηνυματα, μηνες, μπητρος, ξενοδοχειο, ομαδα, παντα, ομπρελα, ονομα, ουσιαστικα, παιδια, περιβαλλον, πιστοποιηση, πλατφορμες, ρολο, σαιζον, σαρωνιδα, σερβια, συγκεκριμενα, σιδερης, συντομα, τυψεις, τρια, τρυπες, υλοποιηση, υψηλη, φθινοπωρο, κωνσταντινος, group, αγια μαρινα, αγορες, beach, club, corfu, δημητρης, εννεα, global, hellas, χωρα, ιδιαιτερα, lifestyle, light, logistics, μπροστα, ροδο, serbia, srl, θεματα, θερμανση, θεσεις, υλικα, ξεκινησε, sea
Αναζητήσεις
hig-capital-oi-ependyseis-stin-ellada-kai-ta-schedia-gia-to-mellon.htm
Τυχαία Θέματα