Τα ψέματα της ταινίας “Αρμαγεδών”! [study]

Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε από φοιτητές και δημοσιεύθηκε, η ταινία του 1998 “Αρμαγεδών” με πρωταγωνιστή των γνωστό ηθοποιό Bruce Willis βασίζεται, όπως πολλές άλλες του είδους, σε ένα πολύ μεγάλο ψέμα!

Σύμφωνα με την ταινία, ένας αστεροειδής εντοπίζεται μόλις 18 μέρες πριν την σύγκρουσή του με την Γη, οπότε και άμεσα συντάσσεται μια ομάδα με τους μεγαλύτερους “μάγκες”, που μασάνε σίδερο, ώστε να προσεδαφιστούν πάνω σε αυτόν να τοποθετήσουν πυρηνικές βόμβες και να του αλλάξουν, τελικά, τροχιά.

Το

αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι ο αστεροειδής να “σπάσει” στα δύο και το μεγαλύτερο του τμήμα να περάσει δίπλα από τον πλανήτη, οπότε και η ανθρωπότητα επιβιώνει.

Καλό το story, όμως κάτι, αποδεδειγμένα πια, δεν κολλάει και τόσο καλά. Τέσσερις φοιτητές από την Αγγλία, ανέπτυξαν το φυσικό υπόβαθρο του concept της ταινίας στην διπλωματική τους εργασία και κατέληξαν στο ότι η ταινία βασίζεται σε ανακρίβειες!

Όπως αναφέρουν οι συντάκτες τις εργασίας, η πυρηνική βόμβα που θα μπορούσε να κάνει αυτή την ζημιά στον αστεροειδή θα έπρεπε να είναι 2 δισεκατομμύρια φορές πιο ισχυρή από οτιδήποτε έχει κατασκευαστεί ποτέ από άνθρωπο!

Μάλιστα, επειδή το σενάριο πρόσκρουσης αστεροειδή ή κομήτη στον πλανήτη μας αποτελεί ένα πραγματικό ενδεχόμενο, όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας αναφέρουν πως για να είναι εφικτή η αντιμετώπιση του θα πρέπει να τον έχουμε “βρει” αρκετούς μήνες νωρίτερα για να τεθεί το πρόγραμμα σε εφαρμογή.

Τέλος, στην περίπτωση που ένας αντίστοιχος με την ταινία αστεροειδής διαμέτρου 1.000 χιλιομέτρων μας πάει να μας βρει, τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα που ίσως να μην αφήνει περιθώριο ούτε για προσπάθεια αναχαίτισης του.

Ωραίο να το βλέπεις αλλά όχι και να το πιστεύεις!

Keywords
Τυχαία Θέματα