Εμπειρία χρήσης με την πιστωτική κάρτα Eurobank ανέπαφων συναλλαγών

Εδώ και μερικές εβδομάδες η Eurobank έχει εισάγει στην ελληνική αγορά την τεχνολογία Mastercard PayPass με πιστωτικές κάρτες που ενσωματώνουν τσιπ τεχνολογίας NFC (Near Field Communications) διαβάστε αναλυτικότερα εδώ. Με τις εν λόγο κάρτες ο κάτοχός τους μπορεί να πραγματοποιήσει συναλλαγές ακουμπώντας απλά την κάρτα του στο σχετικό τερματικό του καταστήματος και για ποσό έως 25 ευρώ δεν χρειάζεται

καν να πληκτρολογήσει το PIN του.

Η Eurobank μου παραχώρησε μια δοκιμαστική κάρτα με 50 ευρώ και βγήκα στην αγορά για να ψωνίσω! Αυτή τη στιγμή καταστήματα που έχουν παραλάβει τα νέα τερματικά PayPass ανήκουν στις αλυσίδες Γερμανός, Cosmote, Jumbo, Zara, Bershka, Starbucks, Ster Cinema και Coffee Time με τη λίστα να ανανεώνεται διαρκώς (δείτε τα εδώ). Αλλά δεν θα έχετε πρόβλημα και με άλλα καταστήματα μιας και η κάρτα είναι μια κανονική πιστωτική με μαγνητική ταινία. Διαβάστε εδώ πως μπορείτε να προμηθευτείτε την κάρτα Eurobank Mastercard PayPass εδώ. Περισσότερα στην ιστοσελίδα της Eurobank εδώ.

Για να μην μακρηγορώ, ρούχα από τον Zara και παιχνίδια από το Jumbo δεν χρειαζόμουνα οπότε πήγα καρφί σε ένα κατάστημα Γερμανός και τσίμπησα το παρακάτω USB stick για την κοπέλα μου (14.50 ευρώ). Η πληρωμή έγινε στο μπαμ-μπαμ, η κοπέλα στο ταμείο πληκτρολόγησε το ποσό στο ειδικό τερματικό, πέρασα την κάρτα από πάνω του και μετά το χαρακτηριστικό «μπιπ» βγήκε η απόδειξη πληρωμής, ούτε πληκτρολόγησα PIN, ούτε έφυγε η κάρτα από τα χέρια μου, ούτε υπέγραψα πουθενά. Πήρα και την επίσημη απόδειξη από το κατάστημα και έφυγα με το stickάκι.

Αργότερα πέρασα από ένα άλλο κατάστημα Γερμανός και πήρα για την αφεντιά μου ένα ασύρματο Bluetooth το Sony Ericsson VH700 με καλωδιάκι και υποστήριξη για δύο κινητά ταυτόχτονα (34.90 ευρώ) το οποίο και πλήρωσα με την Eurobank Mastercard PayPass κανονικά σαν πιστωτική κάρτα. Η κοπέλα την πέρασε από το τερματικό και πληκτρολόγησα το PIN.

Όλα πήγαν ρολόι, αρκεί βέβαια να έχεις λεφτά. Αρχικά θα υπάρχουν μόνο πιστωτικές κάρτες με PayPass και τους επόμενους μήνες θα διατεθούν και χρεωστικές. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Eurobank εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα