Προσοχή! Τεράστιο κενό ασφαλείας σε όλα τα Samsung Galaxy

Goodbyte

Αν έχετε κάποιο από τα Samsung Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Note 10.1 ή γενικότερα μια συσκευή με επεξεργαστή

Samsung Exynos 4210 και 4412, τότε θα πρέπει να διαβάσετε με προσοχή το παρακάτω άρθρο για να προστατευτείτε από αναπάντεχα γεγονότα.

Developers από το XDA κατάφεραν και εντόπισαν τη συγκεκριμένη ευπάθεια, η οποία μπορεί να δώσει πρόσβαση στον πυρήνα της συσκευής σας σε οποιαδήποτε εφαρμογή που έχετε εγκατεστημένη. Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο πρόβλημα, αλλά για μια σημαντική απειλή αν κάποιος θελήσει να την εκμεταλλευτεί.

O alephzain που δημοσίευσε την συγκεκριμένη ευπάθεια, την εκμεταλλεύτηκε για να κάνει Root το Samsung Note II με εύκολο τρόπο, όμως στο αρχικό του post αναφέρει χαρακτηριστικά:

“This device is R/W by all users and give access to all physical memory … what’s wrong with Samsung ? “

Ήδη έχει κυκλοφορήσει μια εφαρμογή που θεωρητικά λύνει το πρόβλημα, όμως θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να δοθεί μαζικά λύση για τις συγκεκριμένες συσκευές. Λογικά στα κεντρικά της Samsung επικρατεί ένας μικρός πανικός, καθώς με το ανάλογο λογισμικό, μπορεί κάποιος ακόμα και να καταστρέψει ολοκληρωτικά τη συσκευή σας μέσω τρίτης εφαρμογής.

Η συμβουλή μας; Μέχρι να βρεθεί σίγουρη λύση, μην εγκαθιστάτε στο κινητό σας καμία εφαρμογή με λίγα downloads.

Keywords
Τυχαία Θέματα