Jailbreak, Μια μεγάλη φούσκα…

Goodbyte

Πολύς ντόρος είχε γίνει πρόσφατα για το νέο jailbreak που αφορούσε το iOS 6, το οποίο τελικά ήταν απλά μια… φούσκα, ένα μεγάλο ψέμα και αυτό για να αποδείξουν στους χρήστες πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να τους εξαπατήσει.

Το πιο αξιοσημείωτο όμως είναι ότι η προώθηση του νέου jailbreak, που είχε την ονομασία «Dream Jailbreak», έκανε τόσο πιστευτή την ύπαρξή του, καθώς μέχρι και το

Cnet δημοσίευσε άρθρο για αυτό με τίτλο ‘first major jailbreak for iOS6′, όπως και πολλά άλλα δικτυακά και όχι μόνο μέσα ενημέρωσης.

Πέρα όμως από το Cnet, που υποτίθεται ότι διαθέτει κάποιο κύρος και επαληθεύει τις ειδήσεις, πολλοί ήταν εκείνοι που «ακολούθησαν» το @DreamJailbreak στο twitter. Ο αριθμός των followers ήταν 20.000 και η ιστοσελίδα είχε δεχθεί πάνω από 300.000 μοναδικούς επισκέπτες.Φανταστείτε τι πωλήσεις θα έκανε!

Στην πραγματικότητα το DreamJB ήταν ένα κοινωνικό πείραμα, που ήθελε να τονίσει στους χρήστες του διαδικτύου να μην εμπιστεύονται εύκολα και χωρίς αποδείξεις ότι διαβάζουν στο Internet, καθώς οποιοσδήποτε θα μπορούσε να κάνει κάτι παρόμοιο και διανείμει με μεγάλη ευκολία κακόβουλο λογισμικό.

Πηγή: Secnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα