Vodafone 155, ένα όμορφο δώρο για τον παππού σας!

Goodbyte

Μπορεί να λέμε πως τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά, αλλά ένα όμορφο δωράκι σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο, αρκεί για να χαρίσει χαμόγελα και ευτυχία!

Εγώ λοιπόν, αποφάσισα να κάνω ένα μικρό δωράκι στον παππού, του οποίου το κινητό τα έχει φτύσει. Έχοντας κατά νου πως δεν θέλει κάτι εξεζητημένο, με κύριο χαρακτηριστικό τα μεγάλα πλήκτρα και το απλό μενού, με λίγη βοήθεια από την Vodafone, κατάφερα και βρήκα αυτό

που ακριβώς χρειαζόταν… Το Vodafone 155!

Το εν λόγω κινητό προσφέρει όλα όσα θα χρειαζόταν ένα άτομο μεγάλης ηλικίας, που δεν είναι στενά συνυφασμένο με την τεχνολογία. Χωρίς να χρειάζεται πολλά να μάθει για να το λειτουργεί, με απλό μενού, μεγάλα πλήκτρα-γράμματα και ανθεκτικότητα στα πεσίματα. Η Vodafone έχει κάνει πολύ καλή δουλειά όπως θα δείτε παρακάτω και σε πολύ προσιτή τιμή, μόλις 40 ευρώ.

Όπως είπαμε, το Vodafone 155 έχει τα απολύτως απαραίτητα, αφού περιμετρικά της συσκευής θα βρείτε όλες εκείνες τις συντομεύσεις που θα έκαναν ένα άτομο σαν τον παππού ή την γιαγιά σας να ψάχνεται για ώρες και να ξεχνιέται συνεχώς όταν του δείχνεται πως γίνεται κάτι. Είναι η γενιά των ανθρώπων που είχαν μάθει πως: πατάω “αυτό” το κουμπί και γίνεται “αυτό”, πατάω “εκείνο” το κουμπί και γίνεται το “άλλο”… Εκεί ακριβώς λοιπόν στόχευσε η Vodafone.

Πιο συγκεκριμένα, στα πλαϊνά του θα βρείτε 2 κουμπιά-σύρτες(δεξιά), ένα για να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει η συσκευή κι ένα για να ανοιγοκλείνει ο φακός που βρίσκεται στο πάνω μέρος της συσκευής! Στα αριστερά του θα βρείτε ένα κουμπί για άμεση πρόσβαση στο ραδιόφωνο, το οποίο μάλιστα δεν θέλει τα ακουστικά για να λειτουργήσουν σαν κεραία, τα κουμπιά για την αυξομείωση της έντασης και την τρύπα-jack για τα ακουστικά. Τα κουμπιά είναι μεγάλα και μόλις 15 κ το “πάνω κάτω”. Τα δύο κουμπιά, το πράσινο και το κόκκινο, χάριν στην ευκολία του μενού, λειτουργούν και ως “ναι” και “πίσω”, χωρίς να χρειάζονται επιπλέον κουμπιά για τις λειτουργίες αυτές.

Το πιο σημαντικό όλων όμως, είναι το κουμπί που βρίσκεται στο πίσω μέρος όπως θα δείτε και έχει πάνω του μία καρδούλα, το κουμπί SOS. Με αυτό, όταν το πατήσει κάποιος παρατεταμένα για 2-3 δευτερόλεπτα, το κινητό αρχίζει να φωνάζει και να στέλνει μήνυμα βοήθειας μέχρι και σε 5 αριθμούς που έχετε ορίσει εσείς και στη συνέχεια αρχίζει να τους καλεί έναν, έναν μέχρι κάποιος να απαντήσει κ μάλιστα η κλήση μπαίνει σε ανοικτή ακρόαση αυτόματα!

Τέλος, η συσκευασία έρχεται εκτός των στάνταρ(φορτιστής, ακουστικά, βιβλιαράκι οδηγιών), μαζί με βάση φόρτισης, έτσι ώστε να την εγκαταστήσετε σε ένα μέρος του σπιτιού και απλά να τοποθετείται το κινητό πάνω και να φορτίζει.

Δεδομένου πως ο παππούς μου το κατάλαβε μέσα σε 10 λεπτά που του τα έδειξα όλα και δε χρειάστηκε ξανά να του δείξω κάτι, αυτό δείχνει πως η Vodafone έκανε πολύ καλή δουλειά. Απλά τον βρήκα να ακούει μουσική στην πολυθρόνα του με τα ακουστικά του όλα κανονικά(αν και του έπεφταν και μου ζήτησε να του μάθω πως να τα βάζει σωστά), κάτι που δεν είχα φανταστεί πως θα αντίκριζα κάποια στιγμή στην ζωή μου! Ο παππούς μου επίσης είναι και Ολυμπιακάρα, οπότε του το συνδύασα με το πρόγραμμα Vodafone Ολυμπιακός, οπότε κάθε φορά που ο Ολυμπιακός σκοράρει, με παίρνει για να μου πει πως η ομάδα σκόραρε και πως αυτός κέρδισε ένα ευρώ!

Βέβαια, ο παππούς μου είναι απαιτητικός επίσης. Με ρώτησε αν κάνει και καφέ, γιατί έχει ακούσει για ένα άλλο κινητό, το “Πεντ-φόουνε”(iPhone 5, μάλλον…)!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα