Λεπτότερο, ελαφρύτερο iPad 5ης γενιάς ετοιμάζεται για την εμφάνισή του τον Μάρτιο;

Goodbyte

Ιαπωνικό blog, κάνει αναφορές σχετικά με ένα νέο “ανασχεδιασμένο” iPad πέμπτης γενιάς, που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο 2013.

Η Apple μόλις έχει κυκλοφορήσει στην αγορά το νέο iPad 4ης γενιάς, το οποίο έχει παρουσιάσει εδώ και 2 μήνες, μαζί με το ολοκαίνουργιο iPad mini.

Κι επειδή ξέρω πως κι εσάς σας άρεσε πολύ ο σχεδιασμός του mini, του οποίου διαφέρει αρκετά από αυτόν του κοινού iPad, η Apple μάλλον δείχνει πως οδεύει προς τα εκεί για το νέο iPad 5ης γενιάς. Ο iPhone-like σχεδιασμός που πρωτοείδαμε στο iPhone 5 και αγαπήσαμε ιδιαίτερα το μοντέλο που αποκαλεί η Apple Black & Slate, δε μπορούσε παρά να μεταφερθεί σιγά σιγά και στα άλλα προϊόντα του iOS.

Έτσι λοιπόν, οι φήμες θέλουν το νέο full-size iPad να φιγουράρει σε 5 περίπου μήνες, κάπου μέσα στον Μάρτιο. Ο σχεδιασμός του όπως αναφέραμε, θα μοιάζει πολύ με του mini, δηλαδή θα είναι κάπως σαν ένα μεγαλωμένο iPad mini. Πιο συγκεκριμένα, οι διαστάσεις του αναμένεται να είναι 4mm, 17mm και 2mm μικρότερες σε ύψος, πλάτος και βάθος από ό,τι τα σημερινά μοντέλα(περίπου 237mm ύψος, 172mm πλάτος και 7.4mm πάχος).

Εκτός από το Ιαπωνικό blog, σχετικές αναφορές υπήρχαν και από το DigiTimes, το οποίο δήλωσε πως το νέο iPad θα κάνει την εμφάνισή του κάπου στα μέσα του 2013. Η αλήθεια είναι πως η Apple παραδοσιακά μας παρουσίαζε τα iPad μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, αλλά τα πράγματα φαίνεται πως έχουν πλέον αλλάξει, όπως είχαμε αναφερθεί και σε προηγούμενό μας άρθρο.

Η αλήθεια είναι πως μας φαίνεται κάπως νωρίς για να έχει ετοιμάσει η Apple τον διάδοχο του Α6Χ, τον Α7Χ ίσως, τον οποίο θα δούμε και στο νέο iPhone 6 ή 5S ως Α7. Βέβαια μια τέτοια κίνηση θα σημάνει και μια γρήγορη κυκλοφορία και για το επόμενο iPhone αντίστοιχα. Ωστόσο, η γνώμη μας είναι πως τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει και πιθανότερο είναι η Apple να παρουσιάσει πρώτα το νέο iPhone και στη συνέχεια το νέο iPad ή και μαζί.

Για την ιστορία και μόνο, το συγκεκριμένο Ιαπωνικό blog (Macotakara), είχε προβλέψει με επιτυχία κατά το παρελθόν για τον σχεδιασμό του iPod Nano, καθώς και του τρέχοντος iPod Touch.

Keywords
Τυχαία Θέματα