Archos 97 Titanium HD, tablet με ανάλυση 2048×1536 pixels!

Goodbyte

Την εμφάνιση του έκανε στο επίσημο site της εταιρίας Archos ένα tablet της σειράς Elements (mid range series), με οθόνη 9.7 ιντσών και ανάλυσης 2048×1536 pixels τεχνολογίας IPS κάτι που επιτρέπει μεγάλες γωνίες θέασης.

Μετά το εντυπωσιακό Archos

GamePad που φέρνει το gaming στα tablet ένα βήμα πιο μπροστά στην ευκολία, η Archos κάνει την έκπληξη με ένα tablet της 9.7 ίντσες με ανάλυση 2048×1536 φτάνοντας κοντά στην ανάλυση τος Nexus 10 (2560×1600).

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του tablet δεν είναι τόσο εντυπωσιακά όσο θα περίμενε κανείς λόγω της οθόνης, ο επεξεργαστής είναι διπύρηνος, χρονισμένος στα 1.6 GHz και μάλλον πρόκειται για τον Rockchip RK3066 όπου σε δυνατότητες είναι ανάμεσα στον Exynos 4410 και Exynos 4412. Το τομέα των γραφικών αναλαμβάνει η Mali 400 GPU. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά θα βρούμε 8 GB εσωτερικής μνήμης με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD ενώ υπάρχει και 1GB RAM για το multitasking.

Το tablet έρχεται εξοπλισμένο και με δύο κάμερες 2 Megapixel μπροστινή, υπεύθυνη για τις βίντεοκλήσεις και 5 Megapixel η κεντρική για φωτογραφήσεις και καταγραφή βίντεο. Δυστυχώς από το tablet, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του, λείπει το Bluetooth ενώ είναι εφοδιασμένο με WiFi για σύνδεση σε ασύρματα δίκτυα. Τέλος έρχεται με προεγκατηστημένο το Jelly Bean 4.1 ενώ η εταιρία συνηθίζει να υποστηρίζει τα tablets της με συνεχείς αναβαθμίσεις.

H Archos όσο και αν φαίνεται περίεργο μάλλον έκανε μια κακή κίνηση βάζοντας μια οθόνη τέτοιας ανάλυσης σε ένα τέτοιο επεξεργαστή, καθώς σχεδόν σίγουρα θα έχει προβλήματα να κρατήσει το framerate σε υψηλά επίπεδα. Εδώ να θυμίσουμε πως η εταιρία δεν έχει ακόμα χρησιμοποιήσει HD (1920×1080 pixels) οθόνες και προσπερνώντας τες χρησιμοποίησε οθόνες 2K ανάλυσης (2048×1536 pixels).

Ίσως η εταιρία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα Tegra 3 όπου είναι ικανός να κρατήσει τέτοια ανάλυση, είναι πολύ πιο δυνατός και τον έχουμε δει σε φθηνές υλοποιήσεις όπως το Nexus 7. Όσον αφορά την διαθεσιμότητα δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες αλλά ούτε και πληροφορίες για τιμή λιανικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα