MLS, Επενδύει 7.4 εκατομμύρια στο τομέα της κινητής τηλεφωνίας!

Goodbyte

H MLS Πληροφορική που πριν μερικούς μήνες κυκλοφόρησε το πρώτο της κινητό τηλέφωνο, MLS iQTalk, στην αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου ετοιμάζετε να προχωρήσει σε επενδύσεις στο τομέα της κινητής τηλεφωνίας ύψους 7.4 εκατομμυρίων ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρία πήρε το πράσινο φως

για ενίσχυση, στην κατηγορία Τεχνολογικής Ανάπτυξης του Αναπτυξιακού Νόμου, για τα έτη 2012-2015 φτάνοντας το συνολικό πόσο των 7.4 εκατομμυρίων ευρώ. Η ενίσχυση που θα δεχθεί η MLS είναι 2.8 εκατομμύρια ενώ τα υπόλοιπα 4.6 θα παρθούν από κεφάλαια της ίδιας της MLS.

Το σχέδιο της MLS αφορά ελληνικά MLS Smartphones που θα ενσωματώνουν αναγνώριση φωνής και τεχνικής νοημοσύνης, κάτι που εξειδικεύεται η MLS Πληροφορική, οι γλώσσες-στόχοι είναι τα Ελληνικά, Αγγλικά, Τουρκικά και Ισπανικά.

Κάτι τέτοιο αναμένετε να φέρει πιο σύντομα, ελπίζουμε, την αναγνώριση της Ελληνικής γλώσσας και την δημιουργία ενός Ελληνικού Siri όπου θα μπορούμε να το χρησιμοποιούμε στη μητρική μας γλώσσα, ήδη η MLS έχει δείξει γραφή με το MLS iQTalk και την δυνατότητα κλήσης μέσω φωνής.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου της εταιρίας

Το πράσινο φως για την ενίσχυση του επενδυτικού της σχεδίου στην κατηγορία της Τεχνολογικής Ανάπτυξης του Αναπτυξιακού Νόμου 3908/2011,για τα έτη 2012-2015,συνολικού προϋπολογισμού 7,4 εκατ. ευρώ έλαβε η MLS Πληροφορική. Η συνολική ενίσχυση-χρηματοδότηση ανέρχεται σε 2,8 εκατ. ευρώ(ποσοστό 37,5%), ενώ η MLS θα επενδύσει 4,6 εκ. ευρώ από ίδια κεφάλαια. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να καταβληθεί στην MLS το ποσό των 554.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας που έχει ξεκινήσει να υλοποιείται, αφορά στην ανάπτυξη ελληνικών MLS Smartphones τα οποία θα ενσωματώνουν πρωτοποριακές τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής και τεχνητής νοημοσύνης στις οποίες εξειδικεύεται η MLS. Επίσης, αξιοποιώντας το σύστημα MLS Destinator για Smartphones, θα αναπτυχθούν νέες καινοτόμες εφαρμογές που θα ενσωματώνονται στα MLS κινητά τηλέφωνα. Το παρόν επενδυτικό σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη των παραπάνω, σε τέσσερις γλώσσες ήτοι Ελληνικά, Τουρκικά, Αγγλικά και Ισπανικά.

Η έγκριση της ενίσχυσης του παρόντος επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας συμπίπτει χρονικά με την κυκλοφορία του πρώτου ελληνικού Android smartphone, MLS iQTalk στην αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου. Είναι ξεκάθαρη η πρόθεση της εταιρείας για επέκταση σε ξένες αγορές και όσον αφορά στην κινητή τηλεφωνία. Σημειώνεται ότι πρόσφατα η MLS εντάχθηκε στο νέο δείκτη εξωστρεφών εταιρειών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η εταιρεία ενώ μείωσε δραστικά τα λειτουργικά της έξοδα, συνεχίζει με αμείωτη ένταση να επενδύει σε έρευνα και ανάπτυξη (R&D) καινοτόμων προϊόντων και εφαρμογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα